© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

7-daagse internationale culturele groepsreis Kiev en Lviv

OekraÔne mag dan door alle gewelddadige acties de laatste jaren niet al te positief in het nieuws zijn gekomen, dit prachtige en boeiende land met zijn rijke historie is inmiddels weer compleet veilig om te bezoeken. Twee van de mooiste steden (Kiev en Lviv) van dit uitgestrekte land bezoeken we tijdens deze zevendaagse enerverende trip. Geniet van imposante monumenten, historische binnensteden, interessante musea en de vele aantrekkelijke lokale lekkernijen. Het betreft een internationale groepsreis waarbij de voertaal Engels is.


Programma

Kiev7.jpg

Dag 1 (vrijdag): Aankomst in Kiev
Aankomst in Kiev, optionele transfer naar Hotel Radisson Blu Kyiv**** (of vergelijkbaar). We checken in en komen samen voor een welkomstbijeenkomst.

Dag 2 (zaterdag): Kiev
Kiev is een van de oudste steden in Europa en de wieg van de Slavische beschaving en het orthodoxe Christendom. De stadsbezichtiging in de ochtend neemt ons mee naar de historische stad en al zijn schatten, waaronder de St. Vladimir Kathedraal, de Golden Gates, de St. Sophia Kathedraal, St. Michael’s Goud Gekoepelde Klooster, het Opera House, de St. Andrews Kathedraal en Independence Square dat we per kabelbaan bereiken. De middag is gereserveerd voor een optionele excursie naar het wereldberoemde Kiev Pechersk Lavra Holenklooster.
In de avond genieten we van een optioneel diner met folklore muziek bij Restaurant Opanas.

Dag 3 (zondag): Kiev

In de ochtend hebben we een optionele excursie naar het grote Pirogovo Etnografische Openlucht Museum, waar we mee teruggenomen worden naar de 18e en 19e eeuw. In de middag is er de mogelijkheid voor een bezoek aan de St. Sophia Kathedraal (11e eeuw en UNESCO werelderfgoed) met prachtige fresco’s. Tevens zien we de klokkentoren en  de monnikkenrefter. Vervolgens bezichtigen we het Nationaal Historisch Museum.
 
Dag 4 (maandag): Kiev-Lviv
In de ochtend staat een optioneel bezoek aan het unieke Tsjernobyl Museum, gewijd aan de kernramp van 1986, op het programma. In de middag stappen we op de moderne hogesnelheidstrein naar Lviv, waar we in de avond aankomen en inchecken bij Hotel Dnjestr****.


Lvov.jpg

Dag 5 (dinsdag): Lviv
Lviv staat bekend als het centrum van West-OekraÔne, de stad werd nooit opgenomen in Keizerlijk Rusland maar was onderdeel van het Habsburgse rijk, hetgeen nog goed te zien is in het stadsbeeld. De stadsbezichtiging in de ochtend neemt ons mee naar de oude binnenstad van Lviv, het marktplein met het stadshuis, het Black Stone gebouw, Het Opera Plein, het Kornyakt Paleis, het middeleeuwse Apotheek-Museum, de Armeense Kathedraal, de Dominical & Bernadine Kathedralen en de prachtige Boim Kapel. In de middag wordt een optionele ‘Lviv Beer Tour’ aangeboden, waar we leren hoe het bier wordt gebrouwen wordt. Natuurlijk mogen we het ook proeven.

Dag 6 (woensdag): Lviv
Vandaag hebben we een optionele dagexcursie naar de Kastelen rond Lviv: Het 13e eeuwse Olesko Kasteel wat vroeger de residentie van Poolse Koningen was (o.a. Jan Sobieski). In het kasteel zien we antiek meubilair en prachtige schilderijen. Tevens maken we kennis met het mooie park en zien we schitterende juwelen in het museum. Vervolgens bezoeken we het 17e eeuwse Zolochiv Paleis, een juweel van defensieve architectuur.  Daar vinden we ook het Grand Palace en het Chinese Palace.
In de avond hebben we een afscheidsdiner bij Restaurant Trout, bread and Wine waar we kunnen genieten van de Karpaten forel (optioneel).

Dag 7 (donderdag): Vertrek

Optionele transfer naar het vliegveld


Reserveer

7-daagse internationale culturele groepsreis Kiev en Lviv

Vertrekdata en prijzen 2018

22 juni
6 juli
20 juli
3 augustus
17 augustus
31 augustus

Prijzen per Persoon
€ 495,- p.p.
€ 275,- (1-ps toeslag)

Inbegrepen:
- 6 nachten in centraal gelegen 4-sterren hotels
- 6 x ontbijt
- Welkomstbijeenkomst met champagne-cocktail of een sapje
- Gepersonaliseerd welkomstpakket
- Tickets voor de Kabelbaan in Kiev, entree tot Boim Chapel en het middeleeuwse Apotheek-museum in Lviv.
- Engels- of Duitssprekende gidsen (naar keuze)
- 1e klas (mini-)busvervoer gedurende de reis
- Hyundai Hogesnelheidstrein Kiev-Lviv (2e klasse)

Niet inbegrepen:
Vlucht van en naar Kiev (wij kunnen deze voor u boeken, prijzen afhankelijk van beschikbaarheid en maatschappij), reserveringskosten (€ 29,50) en Calamiteitenfonds (€ 2,50).

Optioneel
- Transfer van het vliegveld naar Hotel Radisson Blu Kyiv: € 35,- voor een privť auto (1-3
personen), € 60,- voor een privť busje (4-7 personen)
- 3 uur durend bezoek aan Kiev Pechersk Holenklooster: € 40,-
- Oekraiens diner met folklore muziek bij restaurant Opanas: € 40,-
- 4 uur durende excursie naar het Pirogovo Etnografisch Openlucht Museum: € 35,-
- 3 uur durend bezoek aan St. Sophia’s Kathedraal en het Nationaal Historisch Museum (te voet): € 25,-
- 3 uur durend bezoek aan het Tsjernobyl Museum: € 40,-
- 2 uur durende Lviv bier tour: € 35,-
- 8 uur durende excursie naar de kastelen rond Lviv: € 60,-
- Karpatendiner bij Restaurant Traut, bread and wine: € 35,-
- Transfer van Hotel Dnjestr naar het vliegveld: € 25,- voor een privť auto (1-3 personen), € 45,- voor een privť minibusje (4-7personen)
- Half pension in de hotels (6 x 3-gangen diner met koffie/thee): € 140,-


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl