© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

15-daagse Nederlandstalige natuur- en cultuurreis GeorgiŽ

Unieke kennismaking met de cultuur en natuur van GeorgiŽ met verblijf bij gastgezinnen

Levan.jpg

GeorgiŽ, op de grens van Europa en AziŽ, is een aantrekkelijke bestemming vanwege de schitterende natuur en de hartverwarmende gastvrijheid van de inwoners. De reis begint in de interessante hoofstad Tbilisi. Verder wordt het westelijk gedeelte van het land bezocht met zijn overweldigende natuurschoon. Dit gebied wordt gekenmerkt door imponerende bergruggen, bosrijke hellingen, slingerende riviertjes, frisse watervallen en kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.  

We logeren bij gastfamilies op basis van volpension, waardoor de groepen nooit groter kunnen zijn dan 9 personen. U dient er rekening mee te houden dat het onderkomen eenvoudig is, maar de Georgische gastvrijheid zal er zeker voor zorgen dat u het naar uw zin zult hebben.  

De reizen staan onder leiding van de Nederlands sprekende GeorgiŽr en professioneel zanger Levan Goliadze. Hij laat u kennis maken met de gastvrije Georgische gewoontes.

Voor reizigers die een vergelijkbare reis voor de tweede keer willen maken hebben we een speciaal programma ontwikkeld waarbij ook Svaneti wordt aangedaan. Aan de rechterkant onderaan treft u het programma aan (pdf).


Dag 1 tot dag 4: Tbilisi, Mtscheta en Gudauri

varZia 1.jpg

We vliegen van Amsterdam naar Tbilisi, sinds 458 de hoofdstad van GeorgiŽ. De Oude Stad wordt gekenmerkt door smalle straatjes en typisch Georgische huizen met balkons van krullend houtsnijwerk. In het moderne Tbilisi kan men alle kanten op: musea, kerken, theaters, maar ook markten en terrasjes rond de beroemde Rustavelli Boulevard. We brengen een bezoek aan de kunst- en antiekmarkt, aan de galerie van kunstschilder Lado Tevdoradze en aan het staatsmuseum.

We picknicken verschillende keren in de prachtige natuur. We worden rondgeleid in Mtscheta, de oude hoofdstad van GeorgiŽ, waar onder andere het Djivari klooster en de Svetitschoveli kathedraal worden bezocht. Tevens gaan we naar het klooster Shio Mgvime (6e eeuw) en bezoeken we het holenklooster van David Gareja uit de 6e eeuw.


Dag 5 tot 11: Atsana, Batumi, Bachmaro en Kutaisi

We reizen naar het bergdorp Atsana in het westen van GeorgiŽ (290 km.), waar we wandelen en barbecuen. Van hier uit maken we een excursie naar Batumi aan de Zwarte Zee waar we bij zee picknicken.  Bij goed weer gaan we naar de Bachmaro, ťťn van de mooiste bergen van West-GeorgiŽ. Daarnaast bezoeken we het Gelati-klooster dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het archeologisch museum in Vani en de oude stad Kutaisi. Tevens gaan we naar het Djicheti-vrouwenklooster, waarna tijdens de afscheidsavond van Atsana Georgische muziek ten gehore zal worden gebracht.


Dag 12 tot 15: Tbilisi

Tbilisi Narikalla 3.jpg

We reizen terug naar Tbilisi. In Tbilisi gaan we naar de berg Mtatsminda en bezoeken we het fort Narikala. Vanuit Tbilisi maken we een excursie richting Kaukasus langs het Ananurifort naar het skigebied van Gudauri in de Kaukasus (tot 5.047 meter).

Op de laatste avond nemen we feestelijk afscheid van het gastvrije GeorgiŽ.  

De mogelijkheid bestaat dat ter plaatse kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.  

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 9, het minimum 4.


Reisinfo

Klik hier om reacties terug te lezen van reizigers die met ons naar GeorgiŽ zijn geweest.

Klik op de PDF hieronder voor het dagprogramma, info en foto's van de accommodatie.

pdf-icon.gif

Reserveer

15-daagse Nederlandstalige natuur- en cultuurreis GeorgiŽ

Ananuri 1.jpg

Reisdata en prijzen 2018 en 2019

2018

alle reizen 2018 uitverkocht

2019
27 april
18 mei
8 juni uitverkocht
29 juni incl. Svaneti
17 augustus incl. Svaneti
7 september

Alle vertrekdata in 2018 en 2019 zonder Svaneti :
€ 1.495,-

Alle vertrekdata in 2018 en 2019 MET Svaneti : € 1.645,-

Toeslag 1-pers. kamer:
€ 295,- (op verzoek bestaat de mogelijkheid op indeling te verblijven, vraag naar de voorwaarden)  

Inbegrepen
Retourvlucht Amsterdam-Tbilisi, eenvoudige accommodatie bij gastfamilies, alle vervoer, alle maaltijden, uitgebreid excursieprogramma, begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige reisleider. 
De vluchten zijn niet rechtstreeks. Indien u liever rechtstreeks vliegt bedraagt de toeslag in 2019 € 97,-.

Niet inbegrepen
Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), toegangsgelden, eventuele verzekeringen.

Klik hier voor het uitgebreide dagprogramma, reisinformatie en foto's van de accommodatie.

Hieronder treft u het programma GeorgiŽ + Svaneti aan.

pdf-icon.gif

NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl