© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse internationale groepsreis GeorgiŽ

Ananuri 1.jpg

Tijdens deze 8-daagse groepsreis GeorgiŽ ziet u alle hoogtepunten van dit schitterende land met zijn rijke cultuur, schitterende natuur en gastvrije bevolking. U reist in een internationaal gezelschap met Engelstalige gidsen door het hele land. U ziet onder andere de hoofdstad Tbilisi, de Kaukasus, de wijnregio, de Zwarte Zeekust en verschillende Christelijke en voor-Christelijke overblijfselen uit een grootse cultuur. Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen.


Programma

Dag 1:
Aankomst in Tbilisi. We worden opgehaald van het vliegveld en overnachten in Tbilisi.

Dag 2:
Na het ontbijt maken we kennis met de charmante hoofdstad van GeorgiŽ gesticht in de 5e eeuw en gebouwd langs de vallei van de Mtkvari Rivier. Alle bezienswaardigheden liggen vlakbij elkaar op enkele minuten loopafstand.
We beginnen onze excursie vanaf het Metekhi plateau (uit de 13e eeuw) vanwaar je een prachtig uitzicht over de rivier hebt.  We nemen vervolgens de kabelbaan naar het Narikala Fort (uit de 4e eeuw) dat de skyline van de Oude Stad domineert. We zien de overkoepelde zwavelbaden, een stadsgedeelte met natuurlijke warmwaterbronnen, lopen door de cafťstraat Shardeni, zien de Synagoge, de Sioni Kathedraal en de oudste Basiliek in Tbilisi: de Anchiskhati uit de 6e eeuw.
We bezoeken het Nationale Museum van GeorgiŽ, dat een unieke collectie van gouden en zilveren artefacten en juwelen uit de periode van voor onze jaartelling tentoonstelt.
Aan het einde van deze enerverende dag dineren we in een traditioneel Georgisch restaurant waarbij we behalve van het eten ook kunnen genieten van een prachtige folklore show.

Dag 3:
Na het ontbijt beginnen we aan onze rit naar de Kakheti regio, hťt wijngebied van GeorgiŽ dat bekend staat om zijn heerlijke wijnen. We bezoeken het Klooster van Bodbe, de laatste rustplaats van Sint Nina 'de Verlichter van de GeorgiŽrs.'. Ze predikte  het Christendom in GeorgiŽ met een 'wijnkruis' in haar hand.
We reizen verder naar Sighnaghi, een mooi klein stadje met prachtige uitzichten op de Kaukasus.
Dit kleine stadje is een zeldzaam voorbeeld van een historische stad die zijn stijl door de eeuwen heen behouden heeft, met onder andere open traditionele balkons en een uniek fort met kerken en torens erin gebouwd. In Velistiskhe maken we kennis met de gastvrijheid van de lokale bevolking en proeven we verschillende zelfgemaakte wijnen en wordt een heerlijke lunch geserveerd. We hebben hier ook de mogelijkheid om kennis te maken met de kunst van de Georgische wijnproductie.
Na deze lunch en proeverij rijden we naar Tsinandali, een dorpje dat opvalt door het omliggende landgoed en zijn historische wijngoed dat toebehoorde aan de 19e eeuwse aristocratische dichter Alexander Chavchavadze. We bekijken het familie museum en lopen door het prachtige bijbehorende park met mooie uitzichten en exotische planten. In Telavi bezoeken we een markt met kraampjes vol vers fruit, groenten, vlees, vis en lokale dranken.
We rijden terug naar Tbilisi via de pittoreske Gombori pas, gelegen op 1.700 meter hoogte.

Dag 4:
Na het ontbijt beginnen we aan een schilderachtige rit door de Hoge Kaukasus langs de Georgische militaire snelweg richting de Kazbegi regio. Onderweg rijden we langs de Tergi Rivier die ons naar Kazbergi leidt, het hoofdstadje van deze regio. Vanuit Kazbegi maken we een 4 uur durende wandeling door de prachtige valleien en bossen die ons naar de DrieŽenheidskerk van Gergeti brengt (uit de 14e eeuw), schitterend gelegen op een bergtop op 2 kilometer hoogte met een prachtig uitzicht over de besneeuwde Kaukasus (Het is ook mogelijk om een 4x4 voertuig te huren om de DrieŽenheidskerk van Gergeti te bereiken, 40 euro per auto voor maximaal 6 personen).
Boven aangekomen genieten we van unieke natuur met prachtige panoramische uitzichten over de Kaukasus, inclusief de Kazbegi berg (5.000 meter hoog).
Onderweg terug naar Tbilisi bezoeken we het 17e eeuwse Ananuri Fort gelegen aan het Zhinavli stuwmeer.


GeorgiŽ kerk.jpg

Dag 5:
Na het ontbijt reizen we naar Mtskheta, de historische hoofdstad van GeorgiŽ. Het is een belangrijk religieus centrum. Het stadsmuseum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Onderweg stoppen we op een berg, bij de samenvloeiing van twee rivieren: de Mtkvari en Aragvi. Na het bezoek aan Mtskheta rijden we naar Gori, waar Joseph Stalin geboren werd in 1879. We maken een foto stop bij het museum en zijn persoonlijke treinwagon. Vervolgens bezoeken we het grotdorpje Uplistsikhe, een van de eerste steden in GeorgiŽ die in een rots is uitgehouwen. Voordat GeorgiŽ Christelijk werd kwamen de heidenen hier samen om rituelen uit te voeren. Na het bezoek aan dit unieke dorpje gaan we naar Tskaltubo, waar we dineren en overnachten.

Dag 6:

Na het ontbijt rijden we naar de Zwarte Zee en ontdekken we de rijke geschiedenis van de kustplaats Batoemi. We bezoeken de Botanische tuinen en brengen een aantal uren door in deze belangrijkste Georgische kustplaats waar we genieten van indrukwekkende uitzichten over de Zwarte Zee.  We bezichtigen de stad en zien de Batoemi Boulevard en de Piazza.
In de avond rijden we door naar Tskaltubo waar we dineren en overnachten.

Dag 7:
Na het ontbijt rijden we naar de schitterende Prometheus grotten, een van de natuurlijke wonderen van GeorgiŽ met adembenemende voorbeelden van druipsteen, versteende watervallen, grotparels en ondergrondse rivieren en meren. Vervolgens  bezoeken we het Gelati klooster, ťťn van de belangrijkste culturele en onderwijskundige centra van GeorgiŽ, opgericht door Koning David de Bouwer in 1106. Het klooster is een uitstekend voorbeeld van de bloeiende architectuur in middeleeuws GeorgiŽ en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Na het bezoek aan het klooster staat een stadsbezichtiging van Kutaisi op het programma waar we het stadscentrum en de lokale markt bezoeken. Vervolgens rijden we door naar Tbilisi waar we onze laatste nacht doorbrengen.

Dag 8:
Transfer naar het vliegveld van Tbilisi.


Reserveer

8-daagse internationale groepsreis GeorgiŽ

Reisdata en prijzen 2019

19 april
7 juni
5 juni
23 augustus
20 september

€ 895,-p.p.
1-pskamer toeslag: € 295,-

Inbegrepen:
- Transfers van en naar het vliegveld
- Vervoer gedurende de reis
- Engelssprekende gids
- 2 overnachtingen in Tbilisi in Hotel City Centre*** of vergelijkbaar
- 1 overnachting in Gudauri in Hotel Carpediem***  of vergelijkbaar
- 2 overnachting in Akhaltsikhe in Hotel Lomsia**** of vergelijkbaar
- 2 overnachtingen in Hotel Spa Resort*** in Tskaltubo of vergelijkbaar
 - Ontbijt
 - 1 lunch
- 5 diners
- De volgende toegangsgelden:
Kabelbaan in Tbilisi
Het Nationale Museum van GeorgiŽ
Tsinandali
Uplistsikhe grottenstad
Vardzia grottenstad
Prometheus Grotten
- 1 fles water per dag
- wijnproeverij

Niet inbegrepen:
- Vluchten (kunnen wij voor u verzorgen)
- Fooien
- Niet genoemde toegangsgelden
- 4x4 voertuig in Kazbegi (€ 40,-)
- Reserveringskosten (€ 29,50) - Calamiteitenfonds (€ 2,50)


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl