© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

6-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg vanaf € 950,-

Deze reis laat u in korte tijd intensief kennismaken met ťťn van de mooiste steden van de wereld. U vliegt met KLM en wordt begeleid door een enthousiaste en deskundige Nederlandstalige reisbegeleider.


Programma

p14-1.jpg

Dag 1: Rechtstreekse vlucht naar Sint Petersburg met KLM; na aankomst wordt u naar Hotel Oktyabrskaya ***+ (of gelijkwaardig) in het centrum gebracht, waar u vijf nachten verblijft. Vanavond is het diner inbegrepen.

Dag 2:
Tijdens een stadsrondrit krijgt u de hoogtepunten van Sint Petersburg te zien, zoals het Paleisplein met het Winterpaleis (waar de Hermitage gevestigd is), de Admiraliteit, pantserkruiser Aurora en het standbeeld van Peter de Grote. Tevens bezoekt u de Petrus en Paulus Vesting, het oudste deel van de stad, en de gelijknamige kathedraal, waar onder andere Peter de Grote en verschillende leden van de tsarenfamilie Romanov begraven liggen.
We komen terug naar de Nevsky Prospekt waar we onder andere de schitterende Kazankathedraal zien die op last van Tsaar Pavel I werd gebouwd. We bezoeken het Alexander Nevski klooster. Dit is ťťn van de weinige orthodoxe kloosters die de eretitel 'lavra' heeft gekregen. Het klooster is nog steeds in gebruik. Op de begraafplaats liggen beroemde kunstenaars als Tsjaikovski en Dostojevski begraven. De terugreis naar het hotel is per metro, net als in Moskou van hoge kwaliteit en met prachtige stations.

Dag 3: Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer ťťn van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters, waaronder Rembrandt en Rubens en belangrijke schilderijen van diverse Franse impressionisten. Verder kunt u werk aanschouwen van o.a. Leonardo da Vinci, Titiaan en Michelangelo. Tegenwoordig bevat de collectie van de Hermitage meer dan drie miljoen stukken!
Na het bezoek aan de Hermitage maken we een rondvaart door de grachten van Sint Petersburg die Peter de Grote naar Amsterdams voorbeeld liet bouwen.
Optioneel staat 's avonds een bezoek gepland aan een folklore voorstelling.


Hermitage8.jpg

Dag 4: In Poesjkin, even buiten Sint Petersburg, bezoekt u het indrukwekkende barokke paleis dat Catharina de Grote in de 18e eeuw liet bouwen door Rastrelli. Dit paleis heeft lange tijd dienst gedaan als zomerresidentie van de tsaren.
Vervolgens brengen we een bezoek aan het monument ter nagedachtenis aan het beleg van Leningrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het beleg duurde maar liefst 900 dagen en was een verschrikkelijke periode voor de bevolking van de stad. Leningrad (het huidige Sint Petersburg) hield echter stand en op 27 januari 1944 trokken de Duitse troepen zich terug.
's Middags staat een bezoek aan het Russisch Museum op het programma. Dit museum bezit ťťn van de grootste collecties Russische kunst ter wereld.

Dag 5: Vandaag kunt u het voormalige Leningrad op eigen gelegenheid verder verkennen. Bij voldoende belangstelling staat een optionele excursie naar Peterhof op het programma. Gelegen aan de Finse Golf liet Tsaar Peter de Grote hier zijn zomerverblijf bouwen.

Dag 6:
Na het ontbijt wordt u naar Pavlovsk gebracht. In 1777 schonk Catharina de Grote een stuk land aan haar pasgeboren zoon Pavel. Enkele jaren later kreeg de Schotse architect Cameron opdracht om een fort te bouwen op deze locatie. Hij ontwierp een indrukwekkend neoclassicistisch paleis met daarbij een schitterend park met Engelse tuin.

Na dit bezoek brengt de bus u naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht met KLM.


Reserveer

6-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg vanaf € 950,-

012_09A.jpg

Vertrekdata en prijzen 2019

26 april: uitverkocht
3 mei: uitverkocht
10 mei: uitverkocht
24 mei: € 1.055,-
7 juni: uitverkocht
14 juni: uitverkocht
28 juni: € 1.055,-
13 juli: € 950,-
25 juli: € 950,-
10 augustus: € 950,-
24 augustus: € 950,-
6 september € 950,-
20 september: € 950,-
11 oktober: € 950,-
 
Toeslag eenpersoonskamer:
Laagseizoen: € 200,-
Hoogseizoen € 300,-

Inbegrepen
Vluchten met KLM incl. 1 koffer ruimbagage (max. 23 kilo), transfers, accommodatie op basis van logies en ontbijt, 1 diner, vervoer, excursies inclusief toegangsgelden, Nederlandstalige begeleiding, audiosysteem tijdens excursies.

Niet inbegrepen
Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), visum (kan door ons verzorgd worden: € 98,- p.p.), metrokaartjes.

Min. 10 max. 22 deelnemers


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl