© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

11-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg - Gouden Ring - Moskou vanaf € 1.395,-

Deze reis combineert Moskou en Sint Petersburg met enkele van de eeuwenoude Russische steden van de Gouden Ring. U vliegt met KLM en verblijft in goede middenklasse hotels. U reist in een Nederlandse groep onder leiding van ervaren Engelssprekende lokale gidsen. In St. Petersburg verblijft u in Hotel Oktiabrskaya, in Moskou in Hotel Cosmos en in Vladimir/Soezdal in een 3-sterrenhotel. Alle overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt. Eťn diner en ťťn lunch zijn ook inbegrepen.
 
We reizen met kleine groepen van maximaal 18 deelnemers.


Sint Petersburg

kerk 6.jpg

Dag 1: Rechtstreekse vlucht naar Sint Petersburg met KLM. Na aankomst wordt u opgevangen door de gids die u naar het hotel brengt. Na te hebben ingecheckt wordt een diner geserveerd (inbegrepen).

Dag 2: We maken een stadsrondrit langs de hoogtepunten van Sint Petersburg. Tevens bezoeken we de Petrus en Paulus Vesting, het oude hart van de stad waar de laatste tsarenfamilie Romanov begraven ligt, evenals Peter de Grote. Na de lunch wandelen we naar het indrukwekkende Paleisplein waaraan de wereldberoemde Hermitage is gelegen, zonder meer ťťn van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. Een absoluut hoogtepunt vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters waaronder, Leonardo da Vinci en Matisse. Ook de prachtige troon- en balzalen, de beschilderde gangen en het fantastische trappenhuis zijn een lust voor het oog. Na het bezoek aan de Hermitage reist u met de indrukwekkende metro terug naar het hotel.

Dag 3: Met de bus rijden we naar het tsarendorp Poesjkin waar u het sprookjesachtige Catharina-paleis bezoekt. Het paleis werd rond 1752 in opdracht van tsarina Elisabeth gebouwd. Zij gaf het de naam Catharinapaleis ter ere van haar moeder Catharina I. In het paleis kunt u prachtige zalen en de beroemde barnsteenkamer bewonderen. Na een interessante rondleiding bezoeken we in het centrum van St. Petersburg het Russisch Museum, gehuisvest in het Mikhailovsky-paleis. Dit museum bezit een van de grootste collecties Russische schilderkunst ter wereld. Hier zijn o.a. werken van Repin te bewonderen. 
 
Dag 4: Een hele dag ter vrije besteding. Er zijn nog talloze bezienswaardigheden in het centrum van de stad die u vandaag kunt bezoeken. De meeste liggen aan of in de directe omgeving van de Nevski Prospekt en zijn lopend te bereiken. Zo kunt u de Bloedkerk gaan bekijken of een rondvaart maken door de grachten.


Gouden Ring

kerk 60.jpg

Dag 5: Uw bagage kunt u na het ontbijt bij de receptie in bewaring geven (ca. € 1 per koffer). U heeft nog voldoende tijd om een mooie wandeling door de Zomertuinen te maken of om de majestueuze Kazankathedraal te bezoeken. Bij een van de vele supermarkten kunt u iets te eten en drinken inkopen voor de treinreis. In de middag wandelt u in 5 minuten met uw gids van het hotel naar het treinstation voor de sneltrein naar Vladimir. Op het perron neemt u afscheid van uw gids. Rond 23.00 uur komt u aan in Vladimir waar u wordt verwelkomd door onze lokale gids. Transfer naar het hotel waar u de komende 2 nachten zult verblijven.
 
Dag 6: We beginnen de dag met een rondrit door Vladimir, de schatkamer van oud Russische kunst. We bezichtigen de Golden Gates, de grote Oespensi-kathedraal en de Dimitri-kathedraal, bekend om het mooiste steenhouwwerk uit de Russische geschiedenis. Rond lunchtijd rijden we naar het 40 km verderop gelegen schilderachtige plaatsje Soezdal. Onderweg kunt u genieten van het platteland en de eindeloze bossen. In het oude kremlin bekijken we het aartsbisschoppelijk paleis en het kleine iconenmuseum (indien geopend). Uiteraard staat ook het enorme kloostercomplex Spaso-Efimievski met de mooie Preobrazhenski-kathedraal op het programma. Het geweldige carillon van de klokkentoren speelt elk uur.

Dag 7: Na het ontbijt rijden we naar Sergiev Posad, een van de oudste plaatsjes van de Gouden Ring. Dit onaangetaste Russisch-Orthodoxe dorp met sprookjesachtige kerken en het prachtige Trinity Sergievklooster, ligt ca. 60 km van Moskou. We bezichtigen het mooiste klooster van Rusland dat al in 1774 de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde) kreeg. Het is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van het land. Kooplieden en adellijke families ruilden hier hun goud en edelstenen tegen goddelijke steun. Zo konden de monniken de beste architecten en kunstenaars inhuren. De heilige Sergius van Radonezj ligt in een van de kerken begraven. Op de binnenplaats bevindt zich ook een waterbron met heilig water (zelf flesje meenemen). Lunch is inbegrepen. In de middag rijden we door naar Moskou.


Moskou

KremlinKathedraal2.jpg

Dag 8: We beginnen de ochtend met een uitgebreide stadsrondrit door Moskou. U ziet verschillende imponerende monumenten, belangrijke regeringsgebouwen (KGB) en de mooiste kathedralen. Vanaf de Mussenberg (Lenin Hills) heeft u een mooi uitzicht over de stad. Onderweg stoppen we bij het Victory Park met het imponerende gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. We eindigen de rondrit bij het wereldberoemde Rode Plein. Na een uitgebreide rondleiding en lunchpauze rijden we onder leiding van de gids via een aantal indrukwekkende metrostations naar de artiestenwijk Arbat. Uw gids brengt u in de loop van de middag per metro terug naar het hotel.

Dag 9: Gehele dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid met de metro naar het centrum rijden. Op loopafstand van het Rode Plein bevinden zich verschillende musea zoals het Poesjkin Museum, de Tretjakov Galerie en het Romanovhuis (Zaryadie Museum).

Dag 10: U gaat met uw gids per metro naar het Kremlin. Deze oude vesting symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied ook 5 kathedralen en enkele paleizen (niet toegankelijk). U bezoekt een van de kathedralen binnen het Kremlin. Via het Monument van de Onbekende Soldaat wandelen we naar het Rode Plein voor een lunchbreak. Na de lunch krijgt u een rondleiding door het Russisch Historisch Museum. Dit museum biedt een kijkje in de geschiedenis van Rusland.

Dag 11: Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten (bagage kunt u tegen betaling bij de receptie in bewaring te geven). Ochtend ter vrije besteding. In de middag  transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht met KLM naar Amsterdam.


Reserveer

11-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg - Gouden Ring - Moskou vanaf € 1.395,-

KremlinKathedraal6.jpg

Vertrekdata en prijzen 2019

1 juni: uitverkocht
22 juni: uitverkocht
20 juli: uitverkocht
3 augustus: uitverkocht
17 augustus: uitverkocht
7 september: uitverkocht
28 september: € 1.395,-

Toeslag eenpersoonskamer:
Hoogseizoen: € 400,-
Laagseizoen: € 300,-

Inbegrepen
Vluchten met KLM incl. 1 koffer ruimbagage (max. 23 kilo), accommodatie inclusief 10x ontbijt, 1 diner, 1 lunch, alle genoemd vervoer (m.u.v. metrokaartjes), inclusief toegangsgelden, Engelstalige gidsen, audiosysteem tijdens excursies in Moskou en Sint Petersburg.

Niet inbegrepen
Reserveringskosten (€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), visum (kan door ons verzorgd worden: € 98,-), metrokaartjes.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl