© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

11-daagse culturele groepsreis Moskou - Gouden Ring - Sint Petersburg vanaf € 1.495,-

Deze reis combineert Moskou en Sint Petersburg met enkele van de eeuwenoude Russische steden van de Gouden Ring. U vliegt met KLM en verblijft in goede middenklasse hotels. Tijdens deze groepsreis wordt u begeleid door Engelstalige gidsen en staan de volgende excursies op het programma: stadsrondrit Moskou, Victory Park met monument, Rode Plein, metrotour met Arbat, Kremlin met Patriarchpaleis en 2 kathedralen, Russisch Historisch Museum, Trinity-klooster Sergiev Posad, stadsrondrit Soezdal en Vladimir, kremlin Soezdal met paleis van de aartsbisschop, iconenmuseum, Spaso-Efimievski-klooster, Golden Gates Vladimir, Oespensi-kathedraal, Dimitri-kerk Vladimir, Witte klooster van de Romanovs in Kostroma, stadsrondrit Jaroslavl, Eliaskerk Jaroslavl, stadsrondrit St. Petersburg, Petrus en Paulusvesting met kathedraal, Hermitage, Russisch Museum, rondvaart en landgoed Pavlovsk met paleis. Kortom een zeer complete reis naar de mooiste culturele plekjes van historisch Rusland.


Programma

moscow_vdnkh_gold.jpg

Dag 1: Rechtstreekse vlucht naar Moskou met KLM. Na aankomst wordt u opgevangen door de gids die u naar het hotel brengt. Na te hebben ingecheckt wordt een diner geserveerd (inbegrepen).

Dag 2: Tijdens een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden krijgt u een eerste indruk van de gigantische wereldstad Moskou. Vanaf de Lenin Hills, waar ook de Lomonossov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad. Ook het Pobedy Victory Park is de moeite waard. De stadsrondrit eindigt op het Rode Plein. Hier bevindt zich het Kremlin met zijn paleizen en kathedralen. U ziet verder de veelkleurige Basilius-kathedraal, de Kazankathedraal, het warenhuis GUM waar we broodje kunnen eten en het Mausoleum van Lenin. Aan het Rode Plein staat het Historisch Museum dat we bezoeken. Het museum geeft een goed beeld van de Russische geschiedenis tot aan de Oktober Revolutie van 2017. Na afloop nemen  we de schitterende metro om terug te keren naar ons hotel.

Dag 3: De dag begint met een bezoek aan enkele van de mooiste metrostations van Moskou. De metro van Moskou heeft een lengte van 300 kilometer en wordt op werkdagen gebruikt door meer dan 10 miljoen passagiers! Veel stations zijn rijk gedecoreerd met vooral kunst uit de communistische tijd. U stapt tenslotte uit bij het station in de buurt van het imposante Rode Plein en het Kremlin (ommuurde stad) dat we uitgebreid gaan bezoeken. Deze oude vesting symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied van het Kremlin ook 5 kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de 15de tot de 20ste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. We bezoeken 2 kathedralen en het paleis van de Patriarch. Binnen de muren van het Kremlin lopen we ook langs het vroegere arsenaal, het kantoor van de president, de Tsarenklok van maar liefst 200 ton ('s werelds grootste klok) en het Tsarenkanon van 40 ton.
Tenslotte bezoeken we de gezellige Arbat, ťťn van de bekendste straten van Moskou en dť plaats om souvenirs te kopen.


kerk 60.jpg

Dag 4: Na het ontbijt nemen we de bagage mee in de bus en rijden naar het dorp Sergiev Posad. Dit is een echt Russisch-Orthodox dorp, hoofdzakelijk bekend vanwege het sprookjesachtige Trinity Sergievklooster. U bezoekt het klooster dat al in 1774 de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde) kreeg. Kooplieden en adellijke families ruilden hier hun goud en edelstenen tegen goddelijke steun waardoor de monniken de beste architecten en kunstenaars konden inhuren. Na een uitgebreide rondleiding lunchen we gezamenlijk. Hierna vervolgen we onze weg naar het schilderachtige plaatsje Vladimir waar we de Golden Gate en 2 kathedralen bezoeken; de grote Oespensi-kathedraal en de Dimitri-kathedraal, bekend om het mooiste steenhouwwerk uit de Russische geschiedenis. We overnachten in Vladimir of Soezdal.

Dag 5: Rondleiding door de pittoreske stad Soezdal, waar het Kremlin uit de 12e eeuw, de audiŽntiekamer van de bisschop, het Spaso Efimievski klooster en het iconenmuseum worden bezocht.
In de middag kunnen we ons eigen plan trekken en heerlijk ronddwalen in een Gouden ring stad (Vladimir of Soezdal).

Dag 6: 's Morgens reizen we naar ruim 200 kilometer verder gelegen Kostroma. Onderweg genieten we van het Russische landschap. Aangekomen in Kostroma staan een rondleiding op het programma. Tevens bezoeken we het Ipatievsky klooster dat voor de revolutie in bezit was van de Romanov familie. In dit witte klooster met gouden daken zijn de beroemde fresco's te zien van de school van Kostroma.


Puschkin1.jpg

Dag 7: Vanochtend rijden we naar opnieuw een indrukwekkende Gouden Ring stad: Jaroslavl. In de 16de en 17de eeuw woedde er een hevige concurrentie tussen Jaroslavl en Moskou. Jaroslavl was de grootste haven aan de Wolga en is in de 17de eeuw nog voor korte tijd de hoofdstad geweest. In die tijd lieten rijke kooplieden hier kerken bouwen die mooier en groter moesten zijn dan die in Moskou. Het resultaat is een unieke verzameling van kerken met heldere decoraties en fresco's. We bezoeken het kremlin en de prachtige Eliaskerk uit de 17de eeuw. Vervolgens gaat u naar een supermarkt om inkopen te doen voor het ontbijt de volgende ochtend, want na het diner in Jaroslavl (inbegrepen) stapt u op de nachttrein naar Sint Petersburg.

Dag 8: We worden op het station opgehaald voor een stadsrondrit langs de hoogtepunten van Sint Petersburg zoals het Winterpaleis, de Admiraliteit, pantserkruiser Aurora en de hoofdstraat Nevski Prospekt. Tevens bezoeken we de Petrus en Paulus Vesting, het oude hart van de stad waar de laatste tsarenfamilie Romanov begraven ligt, evenals Peter de Grote.

Dag 9: Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer ťťn van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. Een absoluut hoogtepunt vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters waaronder, Leonardo da Vinci en Matisse. Ook de prachtige troon- en balzalen, de beschilderde gangen en het fantastische trappenhuis zijn een lust voor het oog. 's Middags bestaat de mogelijkheid om met de gids een rondvaart door de grachten van Sint Petersburg te maken of langer in de Hermitage te blijven. Vandaag gaat iedereen op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Dag 10: Een hele dag ter vrije besteding. Er zijn nog talloze bezienswaardigheden in het centrum van de stad die u vandaag kunt bezoeken. De meeste liggen aan of in de directe omgeving van de Nevski Prospekt en zijn lopend te bereiken. Wij kunnen u de Bloedkerk en het Joesoepovpaleis aanraden. Bij mooi weer is een wandeling door de Zomertuin (beeldentuin) erg populair. Deze ligt op de hoek waar de Neva-rivier en de Fontanka bij elkaar komen (achter de Hermitage).  Voor de liefhebbers van Russische kunst organiseren wij nog een excursie naar het prachtige Mikhailovsky-paleis dat een van de grootste collecties Russische kunst ter wereld bezit waaronder werken van Repin.

Dag 11: Om 11.00 uur rijden we met de bagage richting de luchthaven. Onderweg bezoeken we nog het landgoed Pavlovsk waar het paleis staat van tsaar Paul I, de zoon van tsarina Catharina de Grote. Zijn dochter Anna Paulowna trouwde onze koning Willem II. Het interieur van het paleis is prachtig. Tijdens de rondleiding krijgt u veel verschillende soorten vertrekken te zien, van audiŽntie-ruimtes en balzalen tot geheel ingerichte slaapkamers. De collectie schilderijen, klassieke meubels, porselein en ornamenten is zeer bijzonder. Na een koffiepauze volgt de transfer naar de luchthaven vanwaar u rechtstreeks met KLM terugvliegt naar Amsterdam. U kunt uw verblijf in St. Petersburg nog met een of meerdere nachten verlengen of doorreizen naar Helsinki of de Baltische landen.


Reserveer

11-daagse culturele groepsreis Moskou - Gouden Ring - Sint Petersburg vanaf € 1.495,-

Reconstructed Cathedral of our Lady of Kazan, Moscow.jpg

Vertrekdata en prijzen 2018

31 maart: uitverkocht
19 mei: uitverkocht
21 juli: uitverkocht
10 augustus: € 1.525,-
8 september: € 1.525,-

Toeslag eenpersoonskamer:
Hoogseizoen: € 325,-
Tussenseizoen: € 275,-
Laagseizoen: € 235,-
 
Toeslag 1e klas coupť (voor 2 personen) in de nachttrein:
€ 110,- (op aanvraag).  

Inbegrepen
Vluchten met KLM incl. 1 koffer ruimbagage (max. 23 kilo), accommodatie inclusief 9x ontbijt, 2 diners, 1 lunch, alle vervoer (m.u.v. metrokaartjes), excursies inclusief toegangsgelden, Engelstalige gidsen, audiosysteem tijdens excursies in Moskou en Sint Petersburg.

Niet inbegrepen
Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), visum (kan door ons verzorgd worden: € 98,-), metrokaartjes.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl