© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Treinreizen: TransmongoliŽ Express / TranssiberiŽ Express

train_156.jpg


Reizen met ťťn van deze beroemde lange afstandstreinen is ťťn van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken. U ervaart onherbergzame taiga, eindeloze wouden, slapende dorpjes en gigantische steden op een heel andere manier van achter een treinvenster. U bent echt op reis, maar u kunt ook rustig een dutje doen, een praatje maken met de buren, een boek lezen of zorgeloos genieten van wat u voorgeschoteld krijgt.
Een reis met de TranssiberiŽ- / TransmongoliŽ-Express is zonder twijfel een ervaring die u uw hele leven zal bijblijven. U legt een derde van de omtrek van de wereld af gezeten in uw treincoupť, omringd door medereizigers van allerlei slag. Overal wachten u verrassingen.


TransmongoliŽ Express 20-daagse Nederlandstalige groepsreis

Wilt u de hoogtepunten van deze route ontdekken en reizen met een gids die u de "ins & outs" van deze landen laat zien, dan is de Nederlandstalige groepsreis zeker een aanrader.

Hier vindt u meer informatie over onze Nederlandstalige groepsreis met de TransmongoliŽ Express.


Bouwstenen TransmongoliŽ-/TranssiberiŽ-Express individueel

Hier vindt u een aantal bouwstenen om uw eigen reis met de TransmongoliŽ-/TranssiberiŽ-Express samen te stellen.


Uit welke routes kunt u kiezen?

Er zijn talloze mogelijkheden om een reis met de TransmongoliŽ- of TranssiberiŽ Express individueel te maken. De meeste reizigers beginnen in Moskou en kiezen een aantal stopplaatsen om te eindigen in Beijing (TransmongoliŽ-Express) of Vladivostok (TranssiberiŽ-Express). Naast begin- en eindpunt worden Irkoetsk met het nabijgelegen Baikalmeer en Oelan Bator, de hoofdstad van MongoliŽ met het Terelj Nationaal Park, beschouwd als de meest interessante stopplaatsen. Daarnaast worden regelmatig steden als Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Krasnojarsk en Oelan Oede in Rusland en Datong in China aangedaan.

Via de volgende links kunt u een aantal stopplaatsen bekijken in resp. Rusland, MongoliŽ en China.

Aangezien er altijd een plaatsreservering nodig is, dient de volledige route vooraf vastgelegd te zijn! Naar believen in- en uitstappen is dus niet mogelijk.

Train south Ulaanbaatar 3.jpg

Andere (voorbeeld) reizen


19-daagse TransmongoliŽ-Express individuele Budgetreis vanaf € 1.598,-!

20-daagse reis TransmongoliŽ-Express Uitgebreid: € 2.498,-

22-daagse reis TransmongoliŽ-Express De Luxe: € 3.895,-

15-daagse Grand Trans SiberiŽ Express: € 4.570,-
(met Nederlandse reisleiding!)

Verscheidene meerdaagse reizen met de Tsarengoud Express: legendarische TransmongoliŽ treinreis aan boord van  een luxe privť trein.


Interesse in een treinreis met de TranssiberiŽ-/TransmongoliŽ-Express?

Wij staan u graag te woord, of vraag een offerte aan voor uw reis op maat.


offerte.jpg

Overige treinreizen

Er zijn nog heel wat meer interessante treinreizen te maken in Rusland en Centraal-AziŽ. Voorbeelden zijn de BAM-spoorlijn en de Zijderoute. Wij maken graag een offerte op maat voor u.
 
BAM spoorlijn
De BAM (Baikal-Amoer) spoorlijn loopt rond 700 kilometer ten noorden van de TranssiberiŽ- Express van het Baikalmeer naar het Verre Oosten van Rusland. Het onherbergzame landschap en de extreme kou in de winter hebben ervoor gezorgd dat de bouw tientallen jaren een bijzonder moeizame aangelegenheid is geweest.
Bij het stadje Tajsjet splitst de BAM zich af van de TranssiberiŽ spoorlijn. Via Bratsk en Severobaikalsk bereikt de trein Tynda en vervolgens Komsomolsk. Van hier uit loopt een verbinding naar Khabarovsk dat op de route van de TranssiberiŽ Express ligt; de BAM zelf eindigt in Sovjetskaja Gavan.

Zijderoute
Voor wie de legendarische Zijderoute per trein wil verkennen zijn er diverse opties. De meest eenvoudige verbinding is via Kazakstan. Het is mogelijk om vanuit Moskou de trein te nemen naar Almaty (ruim 3 etmalen) of Astana (rond 60 uur) en vandaar China binnen te reizen. Wie ook Oezbekistan wil bezoeken dient eerst de trein te nemen van Moskou naar Tashkent (iets minder dan 3 etmalen). Vanuit Tashkent kunnen de prachtige Oezbeekse steden Samarkand, Boechara en Khiva bereikt worden. U dient er wel rekening mee te houden dat de dienstregeling van Tashkent naar Almaty zeer beperkt is. Vanuit Almaty naar Urumqi in China rijden wekelijks twee treinen (2 nachten en 1 dag reizen). Vanuit Urumqi kan de Zijderoute vervolgd worden richting Xian (rond 32 uur) en vervolgens naar Beijing (rond 13 uur).
Voor de echte treinreisliefhebber bestaat de mogelijkheid om per TransmongoliŽ-Express naar Beijing te reizen en via de Zijderoute weer terug (of omgekeerd natuurlijk).


Reserveer

Treinreizen: TransmongoliŽ Express / TranssiberiŽ Express

VISA

Eurocult-Lito Reizen verzorgt ook uw visa voor deze reis. De prijs van de visa voor Rusland, MongoliŽ en China is Euro 349 pp.Rossija_train.jpg

NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl