© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

20-daagse Nederlandstalige groepsreis TransmongoliŽ-Expres

Reis met ťťn van de beroemdste lange afstandstreinen ter wereld door SiberiŽ, MongoliŽ en China

kaartjeSiberie.jpg

Deze groepsreis laat u kennismaken met de hoogtepunten van de TransmongoliŽ route. De hele reis wordt begeleid door een deskundige Nederlandstalige reisleider.
U bezoekt eerst de fascinerende wereldstad Moskou. Hier wordt u rondgeleid langs de hoogtepunten van de stad. Vervolgens verblijft u 4 nachten in de trein (!), een hele bijzondere ervaring. Maak het u gemakkelijk en geniet van het Russische landschap en uw medepassagiers. Na die 4 nachten bent u in het hart van SiberiŽ, Irkoetsk. U verblijft aan het nabijgelegen Baikalmeer, het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld met een oppervlakte zo groot als BelgiŽ. De natuur is hier schitterend en de flora en fauna kennen veel unieke soorten. Voordat u verder reist wordt u rondgeleid in de interessante stad Irkoetsk, afgelegen maar met een rijk verleden.

Vervolgens brengt de trein u naar een totaal andere wereld: MongoliŽ, zonder twijfel ťťn van de mooiste landen van de wereld. Oelan Bator is een boeiende stad en de omgeving, speciaal het Terelj Nationaal park, waar u 2 nachten in een ger (traditionele tent) zult verblijven, is betoverend mooi.
Na nog een laatste nacht in de trein komt u aan in Beijing, het bruisende culturele hart van China, waar u opnieuw met een geheel andere cultuur zult kennismaken.

Klik hier voor een bijzonder interessante en uitgebreide Engelstalige documentaire over het ontstaan van de Transsiberische spoorlijn (44 minuten)


Programma

MOSCOW_KREMLIN_CHURCH03.jpg

Dag 1 Ė 4:
We vliegen naar Moskou waar we drie nachten verblijven. Op de luchthaven staat vervoer klaar om iedereen naar het hotel te brengen. Onder leiding van de reisbegeleider bekijken we enkele van de hoogtepunten van Moskou, zoals het Rode Plein met het Kremlin, de Basiliuskathedraal, het imponerende warenhuis Goem en het Mausoleum van Lenin. Optioneel kan op dag 2 's middags het Kremlin met zijn kunstschatten ook uitgebreid van binnen bezocht worden onder leiding van een professionele Russische gids (halve dag € 59,-). Op de derde dag bezoeken we enkele van de mooiste metrostations van de wereldberoemde metro van Moskou en de Arbat, de levendige hoofdstraat van de stad. De mogelijkheid bestaat om daarna de stad op eigen houtje verder te verkennen of een andere optionele excursie te boeken; het programma wordt ter plaatse bekend gemaakt. Moskou heeft zo veel te bieden, dat drie dagen eigenlijk te kort zijn.

Dag 4 Ė 8:
In de loop van dag 4 stappen we op de trein die ons in ruim drie etmalen naar Irkoetsk brengt, ťťn van de oudste en interessantste Siberische steden.

Dag 8 Ė 11:
Vanaf Irkoetsk rijden we naar het 70 kilometer verderop gelegen Baikalmeer met zijn unieke flora en fauna. Hier kunnen we wandelen, een boottocht maken en genieten van het schitterende landschap. Ook een optionele excursie naar het Baikalmeer-museum en het Openluchtmuseum Taltsy over het leven in deze regio door de eeuwen heen is ter plaatse te boeken.
Op dag 10 rijden we terug naar Irkoetsk waar we de laatste nacht verblijven. We bekijken het mooie Irkoetsk gesticht in 1652. We krijgen een goed beeld van deze Siberische stad op de handelsroute tussen Europa en China/MongoliŽ.


345.jpg

Dag 11 Ė 12:
In de ochtend van dag 11 stappen we weer in de trein die ons in de loop van dag 12 afzet in een compleet andere wereld: MongoliŽ.

Dag 12 Ė 15:
Het deel van de reis in MongoliŽ is op basis van vol pension. Na aankomst worden we naar het Terelj Nationaal Park gebracht (rond 70 km.) met onderweg stops bij Turtle Rock en de boeddhistische Ariyabal tempel. We verblijven een nacht in een ger (traditionele tent) in ťťn van de beste ger kampen van het land. De volgende dag brengt de lokale gids ons naar een nomaden familie die paarden fokt. Hier wordt een traditionele Mongoolse lunch voorgeschoteld en eveneens overnacht in een ger. Terug in Oelan Bator staat een excursie op het programma naar het indrukwekkende Gandan klooster en het Bogd Gegen Winterpaleis; we nemen afscheid van MongoliŽ met een diner in de stad. De laatste nacht verblijven we in een hotel.

Dag 15 Ė 16:
Op dag 15 vertrekt de trein vroeg in de ochtend richting Beijing; we reizen door de Gobi woestijn en aangekomen in China kunnen we al stukken van de Grote Muur zien. De trein komt rond 14:30 uur aan in Beijing.


Hutong-1.jpg

Dag 16 Ė 20:
We verblijven vier nachten in de Chinese hoofdstad. Optioneel kan onder leiding van een professionele Chinese gids een bezoek gebracht worden aan het Plein van de Hemelse Vrede met de Verboden Stad (halve dag € 69,-) en aan de Chinese Muur, de Ming Tomben + de Sacred Road (hele dag met lunch € 119,-). De gids is Engelstalig maar wordt op verzoek vertaald door de Nederlandstalige reisleider. Ter plaatse worden ook nog andere optionele excursies aangeboden. Op de laatste dag worden we naar de luchthaven vervoerd voor de terugvlucht.

Het is mogelijk dat ter plaatse kleine wijzigingen in het programma worden aangebracht.

De reis is gebaseerd op verblijf in 2e klas coupťs; hierin reizen 4 personen. Vanzelfsprekend wordt u in principe in een coupť geplaatst met andere mensen van de groep. Wanneer u meer privacy wenst bestaat ook de mogelijkheid om een coupť voor 2 personen te reserveren; dat is wanneer mogelijk een 1e klas coupť; helaas zijn die niet altijd voorhanden, in zo'n geval wordt een complete 4 persoonscoupť geboekt voor gebruik door 2 personen.

Voor verslagen van reizigers die met ons deze reis hebben gemaakt klikt u hier


Reserveer

20-daagse Nederlandstalige groepsreis TransmongoliŽ-Expres

train_aankomst_ub.jpg

Reisdatum en prijzen 2020

2020
6 juni uitverkocht
24 augustus

Prijs: € 2.795,-
(toeslag 1-ps.kamer in de hotels: € 495,-)

Bovenstaande tarieven zijn op basis van 2e klas coupťs; toeslag 1e klas (2ps.coupťs): € 549,- pp.

Voor deze reizen geldt een minimum van 6 en een maximum van 20 deelnemers.

Inbegrepen
Vlucht naar Moskou en terug uit Beijing, luchthavenbelasting en andere taxen/toeslagen, trein Moskou-Beijing op basis van logies in 4ps. coupťs met stops in Irkoetsk en Oelan Bator; overnachtingen in toeristenklasse accommodatie op basis van logies en ontbijt in 2ps.-kamers + in MongoliŽ 2 nachten in gers op basis van vol pension; begeleiding door Nederlandstalige reisbegeleider; transfers; excursieprogramma Moskou (Rode Plein en omgeving; metro), Irkoetsk (stadsbezichtiging), Terelj Nationaal Park en Oelan Bator.

Niet inbegrepen
Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), ruimbagage, optionele excursies, visa (kunnen door ons verzorgd worden voor € 369,- voor Rusland, MongoliŽ en China), eventuele verzekeringen.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl