© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

14-daagse reis Paardrijden in het Terskey Ala-Too gebergte

In de bergen is het paard het belangrijkste transportmiddel en tevens de trouwe vriend van de Kirgiezen. Kirgizische paarden zijn betrouwbaar en rustig en al gauw zult u merken dat u dikke maatjes wordt. Deze tour is opgezet voor mensen die "enige" ervaring hebben met paardrijden en een goede conditie hebben.

De tour bestaat uit twee delen. Met de auto reist u van Bishkek naar het Issyk-Kul meer. Onderweg hebt u de gelegenheid om te wandelen of alvast een stukje paard te rijden. In Tosor aangekomen begint de paardentrekking door het Terskey Ala-Too gebergte. De rit gaat over verschillende zomerweiden en u passeert bossen en rivieren. In de bergen verblijven zich de herders (nomaden) met hun vee de hele zomer door. Ze zijn bekend om hun gastvrijheid. Een schaaltje kymys zal het dan ook niet aan ontbreken. De nachten brengt u door in tenten tijdens het paardrijden en het is eten is in de openlucht. Na het paardrijden wordt ervoor u paard en eten gezorgd. Uzelf kunt zich dan heerlijk ontspannen van een dag paardrijden. Het tweede deel van de reis verplaatst u zich met de auto verder om het Issyk-Kul meer naar Bishkek.

Je neemt een onvergetelijk indruk mee naar huis.


Programma

Photo0229.jpg


Dag 1: Vertrek naar KirgiziŽ

Dag 2: We halen u op van het vliegveld Manas en brengen u naar een guesthouse in Bishkek. Hier kunt u even uitrusten en ontbijten, waarna een sightseeingtour door de hoofdstad Bishkek volgt.
overnachting: guesthouse in Bishkek.

Dag 3: Vandaag rijdt u naar het yurtenkamp Tort-Kul. Onderweg bezoekt u de Burana toren, een oud minaret uit de 9e - 11e eeuw. Een klein museum met archeologische vondsten bevindt zich hier ook.
overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul.

Dag 4: Na het ontbijt kunt u wandelen of een paardenrit* maken op de zomerweiden. De bergen geven een weidse blik, waar je heerlijk van genieten kunt. Tussen het gras door kunt u Edelweiss aantreffen.
overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul.

Dag 5: De reis gaat verder naar het dorp Tosor. Onderweg bezoekt u de Skazka vallei, waar zich sprookjesachtige rode stenen bevinden.
overnachting: familie in Tosor.

Dag 6: U begint vandaag aan een 5 daagse paarden trekking* door de bergen naar Saruu. U trekt onder begeleiding van een gids te paard door de bergen. De paarden zijn voorzien van grote tassen, waar uw bagage in vervoerd wordt. De trekking gaat over de zomerweiden die zich in bergen bevinden.
overnachting: tenten in de bergen boven Jargylchak.

Dag 7: U trekt vandaag te paard verder naar een klein meertje gelegen bovenin de bergen.
overnachting: tenten  in de bergen boven Ak-Terek.Dag 8: De reis gaat verder naar de zomerweiden gelegen boven Darkhan. Overnachting: tenten in de bergen boven Darkhan. (B&B, lunch, dinner)

Dag 9:
De trekking tocht te paard gaat vandaag verder naar Saruu. Dit is tevens de eindbestemming van de paarden trekking. Aangekomen op het eindpunt van de trekking, kunt u zich heerlijk ontspannen in de hotsprings. De reis gaat verder met de auto naar de stad Karakol.
Overnachting: guesthouse Riverside in Karakol. (B&B, dinner)


Dag 10:
U rijdt vandaag met een oude Russische jeep over een slechte weg naar de hotsprings in Altyn-Arashan. Hier kunt u een wandeling maken en een bad nemen in de hotsprings.
Overnachting: guesthouse Riverside in Karakol. (B&B, dinner)


Dag 11:
De reis gaat verder naar de vallei Shamsi.
Overnachting: familie in Shamsi. (B&B, dinner)


Dag 12:
U maakt vandaag een mooie wandeling door de vallei.
Overnachting: familie in Shamsi. (B&B, dinner)


Dag 13:
U reist terug naar de hoofdstad Bishkek. In de namiddag kunt u nog enkele inkopen doen in Bishkek om die mee te nemen naar huis.
Overnachting: hotel in Bishkek. (B&B)


Dag 14:
's Morgenvroeg brengen we u naar het vliegveld Manas om de terugreis aan te gaan.     *We wijzen u erop dat het deelnemen van tochten te paard, ezel of kameel geheel voor eigen risico is.


Reserveer

14-daagse reis Paardrijden in het Terskey Ala-Too gebergte

Vertrekdata en prijzen 2020


Prijs: € 1.545,-* per persoon

* de prijs bij een deelname van minimaal 3 personen.
Bij een deelname van 2 personen komt er een toeslag bij van 250,00 per persoon.

Inbegrepen: Alle overnachtingen, maaltijden en activiteiten volgens het programma, reisbegeleiding, drinkwater en vervoer.

Niet inbegrepen: Vliegreis (wij zoeken graag de meest geschikte vluchten voor u uit), drinken(excl. water), persoonlijke uitgaven.
Wat mee te brengen: Goede wandelschoenen, warme kleding, slaapzak, slaapmatje, regenkleding, zonnecrŤme, hoofddeksel tegen de zon, handdoek en badkleding.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl