© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Visa voorwaarden en prijzen

Visa voorwaarden

De laatste jaren is de visumplicht voor heel wat landen in Oost-Europa afgeschaft. Een aantal landen kent deze verplichting echter nog wel, waaronder Rusland. Eurocult-Lito Reizen is al heel wat jaren gespecialiseerd in het verzorgen van visa en de eventueel daarbij behorende uitnodigingen. Zeker in het hoogseizoen is het uiterst lastig om zelf visa aan te vragen. De rijen zijn vaak lang en de medewerkers van de consulaten zijn niet altijd even vriendelijk en hulpvaardig.


Visa voor Rusland

Wanneer u naar Rusland wilt reizen is een visum een noodzakelijk kwaad. Zonder visum komt u het land beslist niet in. Een visum is een sticker in uw paspoort waarop de data vermeld staan waarbinnen u Rusland mag in- en uitreizen.
In principe kunnen wij een visum voor u regelen op het visa-application centre in Den Haag of Antwerpen.

Wat is daarvoor nodig?

-  Uw originele paspoort / internationale reispas; deze documenten dienen nog minimaal een half jaar na terugkomst geldig te zijn.

-  Een ingevuld online visumaanvraagformulier voorzien van pasfoto (van voorzijde genomen!).  Tevens vindt u op onze website een gebruiksaanwijzing voor het invullen en het printen van dit formulier. Dit luistert zeer nauw; lees dus beslist eerst deze gebruiksaanwijzing even door. Let ook op de oprmerkingen onder de factuur die we naar u mailen.

-  Een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij, waaruit blijkt dat u tegen ziektekosten verzekerd bent in heel Rusland. Het gaat er om dat blijkt dat uw verzekering geldig is in Rusland; de woorden 'geldig in de Russische Federatie' dienen letterlijk op deze verklaring vermeld te staan; de vermelding 'werelddekking' is echter ook voldoende! Europadekking alleen voldoet niet aangezien u een visum krijgt dat ook geldig is in het Aziatisch deel van Rusland.
Voor uw ziektekosten- of reiskostenverzekeraar is het opstellen van zo'n verklaring een standaard procedure. Eventueel kunt u via ons een Allianz Global Assistance-reisverzekering met werelddekking afsluiten vanaf € 2,25 per dag; deze verzekering voldoet automatisch aan de eisen van het Russisch consulaat.

-  Een uitnodiging. Dit is een officieel document waaruit blijkt dat u Rusland mag bezoeken. Er zijn 3 soorten uitnodigingen (privť, zakelijk en toeristisch); 1 van deze uitnodigingen voldoet om het visum te kunnen aanvragen. Een privť uitnodiging komt van een persoon die u uitnodigt hem of haar te bezoeken; dit document moet komen van de gemeente waar uw kennis woont en is vaak erg lastig te verkrijgen.
Een zakelijke uitnodiging komt van een bedrijf of instelling. Dit soort uitnodigingen zijn noodzakelijk om bijvoorbeeld een visum voor langere tijd of voor meerdere inreizen te krijgen. Eventueel kunnen wij een dergelijke uitnodiging verzorgen. De tarieven hangen af van het aantal inreizen dat u wenst, van de geldigheidsduur en van de verwerkingsduur.

Bij ons gaat het meestal om een toeristische uitnodiging. Wanneer u via ons accommodatie voor de gehele periode van verblijf boekt krijgen wij de uitnodiging automatisch. Wanneer u geen accommodatie voor de hele verblijfsperiode wilt boeken, kunnen we voor u ook een dergelijke uitnodiging verzorgen via onze partners in Rusland; de prijs van zo'n uitnodiging bedraagt € 45,- pp en is maximaal 4 weken geldig.

Daarnaast kunnen wij ook zakelijke uitnodigingen verzorgen voor een langere periode met bijvoorbeeld een dubbel of multiple entry. De prijzen hiervoor zijn (onder voorbehoud):

- single entry 3 maanden: Euro 95 pp
- dubbel entry 3 maanden: Euro 125 pp
- multiple entry voor 1 jaar: Euro 195 pp (+ Euro 65 koerierskosten ivm het orgineel opsturen van de uitnodiging).

De multiple entry uitnodiging neemt wel veel tijd in beslag. Deze dient bij voorkeur 6 weken voor vertrek te worden aangevraagd.

De prijs van een visum bedraagt € 110,- + eventueel Euro 19,- voor het terugsturen van de paspoorten met een koeriersdienst (in BelgiŽ kost dit € 39,-).
Indien u een visum aanvraagt 3 weken of korter voor vertrek kost het visum € 125,-

De standaard visumprocedure duurt 1 week, dat wil zeggen dat het paspoort 1 week op het consulaat dient te liggen! Wij gaan regelmatig naar het consulaat om visa voor onze klanten te verzorgen, maar houd u rekening met een termijn van minimaal 2 weken waarbinnen een visum geregeld kan worden.
Verder dienen er in ieder geval 5 werkdagen te zitten tussen de aanvraag van het visum op het consulaat en het binnenreizen van Rusland! Dit geldt niet voor een zakelijk visum.

Een visum voor Rusland wordt exact voor de periode verstrekt waarvoor de uitnodiging geldig is. Verder is het van belang te weten dat wij een tussenpersoon zijn bij het regelen van visa. Bij bijvoorbeeld grote drukte kunnen buiten onze schuld vertragingen in de procedures optreden.

Bij binnenkomst in Rusland dient u zich binnen 72 uur te laten registreren. Voor mensen die een reis met accommodatie hebben geboekt wordt dat automatisch geregeld bij aankomst in het hotel (of eventueel op het cruiseschip) waar u verblijft. Eventueel kunnen wij ook uw registratie verzorgen in Moskou en Sint Petersburg.


Visa voor andere landen

Diverse andere landen uit ons reisgebied kennen eveneens een visumplicht. Uw paspoort dient meestal geldig te zijn tot 6 maanden na terugkomst. Soms zijn visa aan de grens verkrijgbaar. Soms is een uitnodiging noodzakelijk. De voorwaarden voor het verkrijgen van visa en de kosten veranderen regelmatig.

Wit-Rusland: € 105,- (uitnodiging verplicht)
China: € 159,- (hotelbevestiging + ticket verplicht)
MongoliŽ: € 109,-


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl