© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Baltische Landen

Augustus 2019

Drie landen aan de Baltische zee: 2019
We hebben een verrassende cultuurvakantie gehad, ook door een onorthodoxe reisleider (Theo), die de (reis)boekjes niet herhaalde, maar juist aanvulde met persoonlijke informatie, praktische aanwijzingen, lokale versnaperingen en informatie op maat (via zijn lokale contacten). Het straffe tempo bij stadswandelingen werd goed gecompenseerd door de vrije tijd daarna. Niet zozeer "hoge" cultuur (al hadden we een mooie opera in Riga!), maar de levende cultuur van volkeren/stammen die eeuwenlang strijd voor hun identiteit hebben moeten leveren, kwam mooi naar voren.
Al met al: een reis die goed aanvulde wat we al wisten van het gebied, een fijn en klein gezelschap en een reisleider die we nog wel eens willen hebben.
Oftewel: Anders-dan-anders, maar goedkoper. Tini en Gerda


24 juli 2017

L.S.

Wij waren onlangs met Eurocult in de Baltische Staten van 6 tot 19 juni.
en hebben daarvan bijzonder genoten.
Theo vroeg ons om een review en ik heb er voor hem wat foto's bij gedaan. Ik heb ze wat verkleind, anders werd het bestand te groot.

Vakantie van 6 - 19 juni 2017
Het was een heerlijke, leerzame, gezellige en interessante vakantie met een uitstekende reisleider en een leuke groep mensen. Een van de onverwachte hoogtepunten was het bezoek aan de Opera in Riga. Ook de multifunctionele presentatie van rondom groot geprojecteerde, in elkaar overvloeiende afbeeldingen, van bekende schilderijen (ondersteunt door klassiek muziek) was een belevenis. Dit was op een locatie die we zelf nooit opgemerkt zouden hebben, maar waarover we getipt waren door reisleider Theo. De steden Tallinn, Riga en Vilnius waren voor ons in al hun verscheidenheid verrassend. De geschiedenis van de Baltische landen was voor ons een eye-opener.

Met vriendelijke groeten
Kees en Leny


27-6-2017

Toen wij : Annelies en Hans , aan onze reis begonnen waren we vrij onwetend over deze drie Baltische Staten a/d buitengrens van Europa.

Het bijzondere van onze reisleider Theo was dat hij ons niet alleen veel liet zien maar dat hij ook de recente roerige geschiedenis van deze landen tot leven wist te brengen.

De start was al goed op het kleinschalige gezellige vliegveld van Talinn. Die stad zal me lang bijblijven als pure middeleeuwse stad waar ik graag nog eens terug zou komen.

In Vilnius vol prachtige kerken bezochten we ook het bijna lugubere KGB museum. Het leek of het pas gisteren door de sovjets verlaten was.

Hoewel de hoofdmoot v/h reisprogramma  bestond uit de drie hoofd steden was er ook genoeg "natuur" te zien.

De unieke Koerse Schoorwal bijvoorbeeld en de "dromerige" kustplaats in Estland (letipea ?)

DE comfortabele hotels lagen meestal op loopafstand v/h stadcentrum wat de mogelijkheid gaf om zelf op stap te gaan.

Kortom een heel bevredigende reis met een kleine groep van 10 personen.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl