© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Overige reizen


Baltische Landen 04-06-2014

Hallo Monique,

Onze reis was mooi en interessant, we hebben genoten. Dankzij jouw deskundigheid liep alles op rolletjes, net als onze koffers. ( lees jullie deskundigheid) De hotels waren prima, ook wat ligging betreft. Het vervoer per vliegtuigen: probleemloos. De busreizen van Vilnius naar Riga en van Riga naar Tallinn: een aparte belevenis op die stations, maar ook hier: op tijd en goede zitplaatsen, zodat je ook wat van de natuur van het dunbevolkte platteland ziet. Gelukkig hadden we tijdig door dat je in de bus zelf iets te eten/drinken mee moet nemen. In de 3 hoofdsteden hebben we Ėmeestal te voet- prachtige culturele en muzikale ervaringen opgedaan. Jouw informatieboekje en de brochures kwamen goed van pas.
Kortom: hartelijk dank!!!!!!

Groet van Rob en Carolien van Thiel.


RoemeniŽ/MoldaviŽ 13-8-2013

Geachte heer Hulst/heer Timmer,

Vorige week donderdag ben ik teruggekeerd van een verblijf in RoemeniŽ en MoldaviŽ. Het is een uitstekend geslaagde reis geworden. Heb weer veel cultuur en geschiedenis kunnen opsnuiven. Bedankt voor de perfecte organisatie van de vlucht en de hotels.

Met vriendelijke groeten,
Cor Sonnemans.


MacedoniŽ 9-8-2013

Beste,
 
Graag willen wij nog eens in de verf zetten hoe zeer onze reis is meegevallen.
 
Een eerste week toerden wij met Vasko en 9 reisgenoten rond door "Magisch MacedoniŽ". Vasko laat zijn land leven: zijn enthousiaste (en zeer sterk onderbouwde) uitleg wekt zoveel belangstelling bij zijn toehoorders dat het een waar genoegen is om met hem te mogen reizen. Zo was ik vooraf enigszins sceptisch over het waarom van het toevoegen van Berovo (Oosten van het land) aan het reisprogramma. Maar net de uitleg van Vasko hierbij is zeer interessant. Ik vermoed dat je aan individuele reizigers die Berovo op hun programma hebben staan, toch best enkele suggesties geeft over hoe de tijd zinvol en aangenaam in te vullen. Wij deden er een wandeling naar de Bulgaarse grens en aten er in een boerderij. We bezochten ook het klooster tegenover het hotel.
 
In onze tweede week deden we een individuele rondreis die op onze vraag in enige mate afweek van het vooropgestelde programma. We lieten 2 overnachtingen in Popova Kula weg en voegden Skopje toe. Heel fijn dat deze wijziging kon. In Skopje hadden we gerust nog wat meer tijd kunnen doorbrengen. Maar het hoogtepunt van deze tweede week lag toch in en om het Nationaal Park Mavrovo! Zie bijgevoegd reisverslag. Wij werden zeer goed door Vasko gebriefd over de ligging van de hotels en hoe we ze konden bereiken. Daardoor hebben we hoegenaamd geen probleem ondervonden bij het zoeken van de hotels. We hoorden van andere reizigers dat het, zelfs met GPS, soms moeilijk was het hotel te vinden.
 
Kortom, een prachtige reis en een prachtige organisatie. Men zegge het voort!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Hugo en Diane

(Lees hier het bijgevoegde reisverslag)


15-daagse Individuele Autorondreis door MacedoniŽ, AlbaniŽ, Kosovo en Montenegro, 01-08-2013

Ls,

Een goed georganiseerde en mooie reis met veel natuurschoon. Het reisschema sluit goed aan op de hoeveelheid bezienswaardigheden: Prettig is dat je de laatste drie dagen verblijft in een luxer hotel met zwembad, waarbij je na het culturele dagprogramma nog de tijd hebt om te ontspannen en bij te komen.
Over de landen en de bevolking die je tijdens de reis aandoet: Het meeste toerisme komt (nog) uit de omringende landen. De mensen zijn vriendelijk en erg behulpzaam en meestal spreken ze een beetje Engels. Lukt het met Engels niet, dan is men erg bereidt om met handen en voeten informatie duidelijk te maken. Verder zijn er in de grotere plaatsen pinautomaten aanwezig waarbij de informatie in het Engels aangegeven wordt.
Suggestie: Je moet er rekening mee houden dat de bewegwijzering in de Balkan matig is en Tomtom (anno 2013) alleen plaatsnamen herkent. Het is aan te raden om ter plaatse een gedetailleerde kaart te kopen en de  plattegronden van hotel-locaties vooraf van Googlemaps uit te printen. 
Tip: Wanneer je met een huurauto een landengrens passeert, moet je beschikken over een verzekeringsbewijs ( groene kaart), het kentekenbewijs en een kopie van de huurovereenkomst. De autoverhuurder wijst hier niet automatisch op. Vraag hier om bij het in ontvangst nemen van de huurauto. De douane vraagt hier namelijk altijd naar.
Voor degenen die twijfelen --bij gebrek aan recensies-- over deze auto-rondreis... De reis is zeker aan te raden!

Bart & Lisette (40/30), juli 2013


Wit-Rusland 27-09-2012

Beste Jan,  

Bij deze wil je van harte bedanken voor de service die je hebt geboden t.a.v. mijn reis naar Wit Rusland en Rusland. Ik heb een uitstekende tijd gehad. Alleen het uitchecken bij het Crown Plaza in Minsk bezorgde enige stress vanwege het kennelijk uitblijven van de betaling. Maar goed uiteindelijk is dat ook opgelost. Alles is perfect verlopen. De vluchten, het afhalen en brengen naar het vliegveld enz. Bedankt hiervoor. Zoals ik je al persoonlijk vertelde ik ben een oost-europa fan, en zal daarom het voormalige oostblok nog vaker gaan bezoeken.  
Concreet, ik heb plannen om in de carnavalsvakantie 2013 terug te gaan naar Wit Rusland.
 

Groeten,   Cor Sonnemans.


RoemeniŽ 10-10-2011

Dear mister Bruins,

 I would like to let you know that we had a very good trip to Romania in august 10 - 19th. It was very well organised, the program was attractive; we had good hotels and nice meals . We were very happy with our guide Alexandru Delureanu, who was very capable and kind. He provided us with perfect information about Romanian life, history and monuments. Also the driver Adrian was very good; he is a competent, polite and careful driver. It was a very successful trip. Sincerely yours, on behalf of the group,

Els van Thiel- Berkvens


ArmeniŽ/GeorgiŽ 12-09-2011

Mijnheer,
              
Mijn dank voor uw mail. Wij zijn net terug van uw reis naar Armenie en Georgie en zijn zeer tevreden over de reis, begeleiding en groep. De Tsjechische Air had een een service, die we de laatste jaren elders misten!
In de gids 2011 was ook sprake van een reis naar Uzbekistan, mogelijk iets voor 2012. Stuurt U ons tzt de gids daarvoor?

Bvd
J.van der Weide


Bulgarije 23-08-2011

Aan  Edward Hulst ,

onze reis door Bulgarije is inmiddels achter de rug en was mede of vooral door uw
voorbereidingen een groot succes : huurauto en service , hotels en vliegreis kortom
alles naar wens .

Mede namens de familie van der Tak onze hartelijke dank ,
    
met vriendelijke groet , Anneke Schilt-Plate


RoemeniŽ 05-08-2011

Dear Sirs,
 
The int'l group tour that we've participated was well balanced, with nature and historical artifacts.  It was nicely organized.  We like to thank, in particular, our driver-guide, Mr. Cristian Vaida who transformed our journey into a memorable experience.  He was not only knowledgeable  but always ready to abode in almost any topic that popped up.  He was polite and at the same time tactful.... a good job well done !!!!
 
Thanks a lot.
 
Mr TANG & Mrs LEE from Belgium


MongoliŽ 18-07-2011

Ik heb bijzonder genoten van de Mongolie rondreis .prima  georganiseerd, goed van opbouw en een fantastische reisleider ( Bolar) met veel kennis van zijn land en zeer hulpvaardig.
Dank voor de bemiddeling van Eurocult  bij het boeken van deze reis.
Vriendelijke Groet,
B.Dil, Bovenkarspel. 


MacedoniŽ 04-10-2010

L.S.
 
Recent maakten we   door Uw  bemiddeling  een reis naar  MacedoniŽ.
We boekten een 14-daags verblijf  in Hotel   Tino  aan de boulevard   te  Ohrid.
 
We troffen  stralend weer,  een heel goed  hotel met dito keuken , een mooi stadje, en een meer dan  geweldige natuurlijke omgeving.

Uw vertegenwoordiger,  de Heer  Dimitri  heeft ons van zijn uitgebreide  excursies laten genieten  en met het land laten kennis maken. 
                  
Alles  TOP..........
 
We dachten dat het wel leuk zou zijn U dit te laten weten.  
 
Met vriendelijk groeten,
Fam.  Plancius


Wolga cruise 06-09-2010

TER ATTENTIE VAN DE HEER HULST.
 
Geachte Heer Hulst,
 
De river cruise over de Wolga was een succes en ik ben U dankbaar voor de geboden hulp bij de organisatie. Het was duur maar de moeite waard.
De deelnemers zijn zeer goed opgevangen en begeleid door Lernidee. De chef van die organisatie, de Heer Engberding, heeft een deel van de reis, die hij kennelijk als een soort proef beschouwde, meegemaakt en hij had mij gevraagd hem mijn opmerkingen te laten weten. Dat heb ik gedaan.
De leiding van de cruise was uitstekend en wij werden met zorg omringd. Het enige, maar grote, nadeel was de hitte op en van de boot, waar de temperatuurregeling totaal niet klopte : het was er bij voortduring veel te warm, ja heet.
Het gezelschap bestond uit Duitsers, Oostenrijkers, Zwitsers en ons. Het was een gezellige reis, die zeer goed verzorgd was. Als Lernidee les getrokken heeft over de boot, gaat zij daar een mooie toekomst tegemoet.
Dank voor de begeleiding bij de organisatie en veel succes in de toekomst. 
 
Met vriendelijke groeten, Adriaan Slingerland.
 


Autorondreis Rusland, MongoliŽ en China 27-08-2010

beste Daniel en Jan,
 
Na een mooie en avontuurlijke reis zijn wij weer veilig teruggekeerd in het regenachtige Driebergen. De auto wordt uitgeladen, de hooiwagens uit het huis gejaagd en de eerste boodschappen op de fiets bij AH zijn alweer gedaan. Nog even en het is weer huisje boompje beestje. Fijn dat wij met jullie in zee (over land) zijn gegaan anders hadden wij nooit rusland, mongolie, china en tibet op deze wijze mogen beleven. Bedankt. Als jullie weer iets moois hebben dan hoor ik het graag.
 
Hartelijke groeten,
 
Evert en Jenneke


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl