© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

TransmongoliŽ

08-08-2017

Afgelopen weken maakte ik met mijn dochter een reis via Moskou met de TransmongoliŽ expres naar Oelan Bator. Na ons verblijf daar (zelf ingevuld) met het vliegtuig, via Moskou weer naar huis. Het was in een prachtige ervaring. Onze dank mede aan de mensen van Eurocult-lito, die het nodige voor ons organiseerden. Helemaal geweldig!
Met Hartelijke groet,
Menno


13-06-2014

HI Martine,
 
Heel veel dank nog voor al goede zorgen. het was FANTASTISCH!!!!!!!!!!!! de trein was idd zo enorm ontspannen en fijn. en de ger-to-ger 8 dagen was ook echt briljant. Wat een mooi land en fijne mensen zeg!

In Irkutstk je collega nog gesproken. Hopelijk heeft ze de groetjes gedaan.

Groetjes
Joelle


05-06-2014

Hey Martine,

Het is een beetje laat misschien maar de reis van DŁsseldorf tot aan beijing was supergoed geregeld.  Ik heb alles makkelijk kunnen vinden en heb een ongelooflijk mooie tijd gehad, bedankt daarvoor. Na beijing ben ik momenteel nog steeds op 'doorreis' en zit momenteel in Cambodja. 

Nogmaals bedankt voor het regelen van alles voor de eerste 3 weken van mijn reis en ik zal jullie zeker aanbevelen wanneer iemand dezelfde reis wil maken!

Gegroet Teun Metgod 


23-05-2014

Hallo Martine,

We hebben inderdaad genoten van onze mooie reis met de TransMongoliŽ Expres! Dank je wel voor het organiseren van alle onderdelen. We waren erg blij met de geleverde diensten.
Overal waar we kwamen stond er iemand op ons te wachten die ons weer verder kon informeren of treintickets kon overhandigen.
We waren erg enthousiast over de gids in Irkoetsk. Zij sprak perfect Engels en heeft ons veel kunnen uitleggen.

Twee punten willen daarbij noemen:
ē         Direct na aankomst werden we meegenomen naar het Baikalmuseum in Lystvjanka. Na vier dagen in de trein is er meer behoefte aan een douche en een rustmoment.
ē         Twee nachten in Lystvjanka in het voorseizoen (we zaten midden in de sneeuw) is wat veel van het goede in een klein dorp waar op dat moment weinig is te doen.

In MongoliŽ is alles prima verlopen en we hebben erg genoten van het gerkamp en van Ulaan Bataar.

In China heeft jullie contact ons prima opgevangen en advies gegeven over een chauffeur die ons naar de muur heeft gebracht.

We zijn erg tevreden over jullie organisatie. We vonden het fijn dat we als enige reizigers van Euro Cult op pad waren. We kwamen regelmatig Nederlanders tegen die de reis via Tiara hadden geboekt en vaak meer als een groep met elkaar moest optrekken. Het individuele reizen spreekt ons mee aan, dus waren we daarvoor bij jullie aan het goede adres.

Met vriendelijke groet,
Thea van Tuijl en Jitze Miedema


06-05-2014


We zijn per trein van Amsterdam naar Beijing gereist. We hebben het vervoer en de hotels via eurocult laten boeken. Het was fantastisch! Geweldige ervaring!
 
We zijn blij dat we dit bij eurocult geboekt hebben, onder meer vanwege de volgende punten:

- We hadden goed advies over de mogelijkheden in de winter (bv MongoliŽ, waar niet alle kampen met gertenten geopend zijn).
- Er was steeds sprake van heldere en snelle communicatie.
- Toen onze transfer in Moskou niet op kwam dagen hebben we een taxi genomen. De kosten voor de transfer waren binnen een dag teruggeboekt op onze rekening.
- Toen onze contactpersoon bij eurocult op vakantie ging was alles netjes overgedragen aan haar collega en liep alles gewoon door.  

Kortom: Eurocult heeft onze droomwens perfect voor ons geregeld. Dank daarvoor!!

Angelie Habraken


18-07-2013

Beste Martine,

We hebben een prachtige , leerrijke en van tijd avontuurlijke China-reis , door jullie aangereikt, achter de rug.
Voor herhaling -in een andere context - vatbaar !

Feilloze afspraken aan trein ,vliegtuig en hotel recepties. Pertinente en deskundige, vriendelijke gidsen , bereid tot aanpassen van het reisprogramma op onze, soms moeilijke, voorstellen.

Noteer evenwel dat 1ste klas coupe's in China met 4 reizigers zijn en niet met 2, zoals aanvankelijk was voorgesteld in het Eurocult programma. Maar dat was een welkome gelegenheid om ons Chinees te testen op verstaanbaarheid. We hebben ons toch maar beholpen in de njam-njam-glou-glou taal samen met handen en voeten , wat uiteindelijk overal helpt. Annemie kan jullie enkele prachtige, fotografische indrukken opsturen.

Deze reis wordt bij ons nogal vooraan geplaatst tussen onze reiservaringen in IndiŽ, BraziliŽ, Ecuador-Galapagos, USA, Mahreb landen en andere.

Annemie & Frank Vander Plaetse15-11-2012

In Moskou begint de TransmongoliŽ Expres. Moskou is een geweldige stad, in mijn jeugd kwam deze stad regelmatig in het nieuws, in verband met de koude oorlog. Op het Rode plein, zag je de tanks en andere legervoertuigen, raketten enz voor bij rijden, met het hoge communistische kader op het gebouw van het mausoleum van Lenin. Ook de gebouwen van het Kremlin, grote kathedralen, brede rivier maakten op mij indruk. De stad van de tsaren, communisten en daarna de omwenteling. Heel bijzonder dat voor de treinreis je op het Rode plein loopt en dingen herkent, ook het Kremlin kan bezoeken, een rondvaart, de metro's. Geweldig om dat nu zelf te beleven.

De treinreis in 3 etappes, is ook een belevenis. Heb buiten deze reis nog iets extra gedaan i.p.v. met het vliegtuig van Amsterdam naar Moskou, de trein van Utrecht naar Moskou genomen, dat is dan 2 nachten en een volle dag. Bailakmeer en Irkoetsk een goede tussenstop. Daarna door MongoliŽ, een totaal ander land, andere cultuur, andere hoofdstad. Het binnenland in en slapen in een ger, een aparte belevenis

De laatste etappe was van Ulaan Bator naar Peking, na een nacht slapen in de trein het berglandschap van China. Met als eindbestemming Peking, elk land en elke hoofdstad heeft weer zijn bijzonderheden. Het plein van de hemelse vrede, waar de beelden van de studentenoproer in mijn herinneringen komen, in de stromende regen bekeken. Ook de volgende dag regende het behoorlijk en de Verboden Stad bekeken. De Muur beklommen, allemaal hoogte punten, het zelf beleven is veel mooier dan van uit reisfolders dit bekijken. Bij thuiskomst de wereldkaart bekeken, en geschat z'n 1/3 van de aardoppervlakte afgereisd te hebben. Het is wel bijna de aller langste spoorlijn, ik denk de trein naar Vladiwostok iets langer is, maar bij dat eindpunt is het bijna onmogelijk om over te steken naar Japan, gezien de weersomstandigheden. Peking lijkt mij echt veel interessanter vergeleken met Vladiwostok. Een reis met veel afwisseling, geweldige steden met een rijke historie, en totaal verschillende volken.

Voor echte avonturiers is er ook de mogelijkheid om i.p.v. terug te vliegen van Peking naar Amsterdam, naar Xian te reizen, Shanghai, er is een echtpaar dat dit gedaan heeft, maar dan wel op eigen gelegenheid. Zelf ben ik van Peking naar Hongkong gereisd met de trein, en deze stad en Macau bekeken, en het eiland Taiwan bezocht en daarna  met een aantal stopovers terug gevlogen naar Amsterdam. Mijn advies neem voor elke stopover 3 nachten slapen, in 2 dagen aclimatiseer je beter, ook door de vele nieuwe indrukken die je opdoet.  


groetjes Bert  


29-10-2012

Jaren geleden heeft Floortje Dessing, (van het reisprogramma), deze reis ook gemaakt, en sindsdien stond deze reis bovenaan mijn verlanglijstje.

Afgelopen zomer was het dan zover, samen met mijn vader, ging ik de Trans-MongoliŽ Express doen.
Het is een geweldige reis geworden, en als ik de kans krijg, doe ik 'm nog een keer.

Eerst enkele dagen een verrassend modern Moskou ( anders dan we meestal op tv zien), met natuurlijk het imposante Rode Plein en de mooie, marmeren metro stations.
Dan 3 dagen in de trein, lijkt lang, maar de tijd vliegt, goede gelegenheid om de rest van de groep beter te leren kennen, heel gezellig. Eten en drinken is ook geen probleem, in Moskou voorraad ingeslagen, tijdens de tussenstoppen staan er "locals" op het perron met vers fruit, brood, drinken ed., er is een samovar aan boord met kokend water voor koffie, thee, noodles en soep, en er is ook nog een resatauratiewagon.

Listvyanka aan het Baikalmeer is rustig, groen en in ons geval een beetje regenachtig, hartelijke mensen in het hotelpension en heerlijk eten. Markt met superverse gerookte vis, veel fruit en een RetroPark met fantastische beelden gemaakt van o.a. oude motoronderdelen.
Dan 1 dag Irkoetsk met mooie kerken, een hele grote markt en hele oude trams.

Na een 2 nachten en 1 dag trein MongoliŽ, lieve, vrolijke mensen, en een overweldigende natuur.
Ons kamp is in een vallei in een Nationaal Park, en waar je ook kijkt, je ziet alleen groen en bergen, met slechts hier en daar wat Ger tenten. De stilte en de rust is er zo mooi en puur.
Na een dag Oelan Bator met bezoek aan tempel, paleis en museum op weg maar Bejing. Druk,  heel veel Chinezen, lekker eten, winkelen in de Pearl Market, (voet)massages, en wandelen in een park waar mensen tai chi beoefenen, stijldansen en mediteren. Wn natuurlijk ook de Chinese muur bezocht.

Al met al een hele afwisselende reis. Drie landen, drie verschillende culturen. Een reis die iedereen eigenlijk eens zou moeten maken.

Elly Tze


08-07-2012

Een verslagje:

Met een kleine groep van slecht 12 deelnemers en een geweldig gids van Russische afkomst zijn we met de reisorganisatie: Eurocult met de trein vanaf Moskou naar Beijing gereisd. In Moskou o.a. de stad, het Rode plein, het Kremlin en de bijzondere Metrostations bezocht. Op eigen gelegenheid het Poesjkin museum met een keur aan Hollandse schilders en het Kremlin museum met het beroemde Hollands zilver en de Fabergť eieren bezichtigt.

Een lange treinreis is allesbehalve eentonig, regelmatige tussenstops met verkopers op het perron, uit eten in de restauratie wagon, naar buiten staren, buurten bij de buren. Je komt echt niet aan lezen toe.
Listvyanka bij het Baikalmeer was erg regenachtig, maar gaf een goede indruk van een klein wat achterlopend Russisch plaatsje. Irkoetsk  is een mooie stad met en heel gezellige markt met een overvloed aan fruit en groenten. Aan de staat van het wegdek is het aan te zien dat er erg veel vorstschade is. 9 maanden vorst per jaar! Om 22.10u. plaatselijke tijd vertrekt de trein naar Oelan Bator, maar omdat de spoorwegen Moskoutijd aanhouden is dat op het vertrekbord in het station van Ikoetsk 15.10u! Na een lang oponthoud ( in totaal 8 uur!) bij de grens komen we in MongoliŽ.
80 km ten oosten van Oelan Bator verbleven wij op een luxe camping in heuse vilten Gers. Het hoofdtent-gebouw was als een paleis. Daar werd een luxe volpension hotelservice geboden. Deze "camping" lag in het prachtige Terelj Nationaal Park. Oelan Bator hebben wij ook bezocht, een gigantisch grote stad, met erg veel achterstallig wegenonderhoud en niet bepaald mooi. Ook in de stad staan erg veel Gers op soms verbazend vreemde plekjes.

Dan weer de trein in en in de loop van de dag zie je het steeds veranderende eentonige landschap verdorren.  Midden in de nacht wordt de trein met 3 wagons  tegelijk een hal binnen gereden en opgelift om de wielen te verwisselen voor het smallere (normaal) spoor in China.  Beijing! Het negatieve reisadvies van een week eerder -vanwege de overstromingen- is ingetrokken,  maar het is er nog heel nat. In de straten staat soms 10cm water want het blijft hard regenen. De groep gaat op excursies, zelf bezoeken we het National museum, de volgende dag de dierentuin voor de panda's en het aquarium en daarna de parelmarkt met ongelooflijk overdonderende hoeveelheid kweekparels.  Dan is het ineens droog en heel erg warm. Die dag heb ik de musea in het noord - oostelijk deel van de Verbodenstad bezocht. De groep ging met Tiny naar de parelmarkt om te shoppen en bezochte het park van de Hemel in de buurt van het hotel.

De terugvlucht via Warschau verliep ook weer soepel. Een hele enerverende reis, met zeker zo'n 8000 treinkilometers en je geen moment verveelt, veel gezien, indrukwekkend.

Thea Bak


22-12-2010

Beste Jan,

Deze zomer hebben wij de expres gedaan van Moskou naar Beijing. Wij hebben enorm genoten van de reis en wilden nog even bij jullie binnen lopen om verslag te doen.
Dat komt er maar niet van, daarom nu een email. We hadden een heleboel plussen bij deze reis en ook wat aandachtspunten die we jullie allebei niet wilden onthouden.

Dikke plussen:
- De reisboekjes die jullie ons hebben meegegeven vonden wij heel goed. En vooral Brekend Rood was bijzondere literatuur voor deze reis. Het liet ons ook met andere ogen kijken en bewust van de geschiedenis die er heeft plaatsgevonden..
- De transfers waren prima en fijn dat dat je weinig tijd verliest met op zoek naar het nieuwe verblijfadres.
- Hetzelfde voor de gidsen. Die waren allen heel goed!!
- In Jekaterinburg is de begraafplaats een aanrader. Bijzondere omgeving.
- MongoliŽ vonden wij adembenemend en is een vakantie op zich waard.

Aandachtspunten:
- Het Elmar reishandboek is te verouderd. Er zijn nieuwere gidsen die waarschijnlijk ondertussen handiger zijn.
- Tip voor de trein: eigen mok meenemen. (We hadden ons wel voorbereid op wat er in moest, maar niet op dat we ook servies moesten meenemen.)
- Het restaurant op de excursiedag in Beijing vonden wij heel erg. Het is een soort megastore. Daar wilden wij juist verre van blijven, vandaar dat we ons aangesproken voelden tot jullie reisbureau. Maar we hadden geen keus. Het was qua 'attractie' het dieptepunt van onze vakantie.
- In Moskou werden we in Vega naar een andere kamer gezet wegens een "technical problem". Voor de laatste nacht. We werden daarbij zeer onvriendelijk behandeld. Vervolgens werden we in een rokerskamer gestopt. Heel vervelend want Oscar was ziek die dagen. Voedselvergiftiging...
- Bij Hotel Iset in Ekaterinburg hadden we geen heet water vanwege stadswerken. Dat was al eerder bekend. We hadden dus zeker het andere hotel moeten boeken in Jekaterinburg. Het water was zo koud, dat je daar niet zomaar onder kon gaan staan. Consequentie: een volle week geen warme douche (door de treinreizen ervoor en erna). Wij vonden dat wij (en jullie dus) van tevoren op de hoogte hadden moeten worden gesteld en dan niet het volle tarief hadden hoeven te betalen.
- Van de trekking rond het Baikal hadden we meer verwacht. Het waren drie dagdelen: 15.30 vertrek en volgende dag om een uur of twee weer terug. Het regende pijpenstelen. Dan heb je goede equipment nodig. De slaapzakken die we meekregen waren nat geworden in de opslag. Dat betekende 1 droge slaapzak met 2 personen. Dat was niet leuk. Hiken houden wij wel van, maar een warme slaapzak als je 's avonds toch al verkleumd bent is een must.

De bovengenoemde aandachtspunten, zijn ook de enige aandachtspunten. De reis vonden wij fantastisch, al moesten we af en toe wennen aan dat alles vooraf al gepland was. Voor de toekomst staat toch nog eens een cruise St Petersburg-Moskou op het wensenlijstje. Onderstaande foto's ter afsluiting. De tweede (zonnige) dag van de Baikal trekking en het witte meer in MongoliŽ, dat is denk ik wel een van de mooiste plekjes van de reis. Bedankt en fijne feestdagen!

Met vriendelijke groet,

Geertrui & Oscar


12-10-2010

Beste mijnheer Bruins,
 
We zijn weer veilig teruggekeerd na een prachtige reis op de Transsib.
 
Alles was perfect geregeld, treinen reden op tijd, vliegtuigen vlogen vrijwel op tijd, gids/chauffeurs stonden klaar op de afgesproken plekken en tijden en in hotels waren ze van onze komst op de hoogte.
 
Hun kennis van het engels was nogal variable van  "10 nuttige woorden" tot vrijwel vloeiend.
 
Maar alle mensen waren vriendelijk en behulpzaam.
 
Bovendien zat het weer overal mee en samen met de herfstkleuren leverde dat heel mooi plaatjes op. Deze tijd van het jaar is volgens ons dus perfect voor zo'n reis.
 
Drie detailpuntjes: -
- de gids in Perm vond ik erg goed (Wasilow Basilii); hij heeft voor ons ook nog een mooi bezoek aan het Diagilev huis geregeld.
- hotel Kosmos sprong een beetje non-chalant om met de treinkaartjes; ze konden ze niet vinden en, toen ik zei dat ze er echt zouden zijn,  kreeg ik een hele berg binnengekomen post overhandigd, waar ik ze zelf in heb gevonden. Beetje slordig en iemand anders had ze ook zo mee kunen nemen.
- tussen Irkutsk en Vladivostok runde het personeel van de trein er (in de eerste klas) een nogal openlijk (en onverwacht) sex-bedrijf voor de passagiers (uit alle klassen) bij. We hielden een gezonde afstand en beschouwden het maar als typisch het echte diep-Siberische Rusland :)
 
Als u er prijs op stelt wil ik nog met plezier een wat meer details over reis en verblijf melden.
 
Dank voor de alle goede arrangementen,
 
Paul Birker 


12-10-2010

Hallo Jan.
Ik wil jullie bedanken voor de fantastische treinreis van Moskou naar Beijing.
Alles is prima gegaan en goed geregeld door jullie.
Mijn dank hiervoor.
Groetjes uit Beijing van Ilda leijsten.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl