© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Japan

Mei 2019

Dankzij Theo en de geweldig leuke groep hebben we ontzettend genoten van 'Het land van de rijzende zon'.
Het traditionele Kyoto heeft op cultureel vlak enorme indrukken achtergelaten. Ook het afwisselende programma en de spontane extra's (en/of veranderingen) hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Theo paste het programma moeiteloos aan vanwege de 'gouden week'. Vanwege de drukte werd besloten op de Zilveren tempel over te slaan, en de Eikando Zenrin-ji tempel te bezoeken. Deze tempel staat zeker in onze top drie, samen met de Fushimi Inari-taisha.
De fietstochten in Kyoto waren leuk, en als kers op de taart Maiko's (Geisha's) gezien. Als verrassing voor ons de mooiste tuin bezocht, die van Katsura Imperial Villa.
Naast het misschien wat vol programma, vaak ontbrak de tijd om echt te genieten van een bakje koffie of kopje thee, was er toch ook nog wel ruimte of zelf wat dingen te doen, zoals het bamboo bos en Kimono forest bij Arashiyama station, en niet te vergeten het overheerlijke street food in Nikishi market.
In april viel de botanische tuin van Kyoto wat tegen.
Ook tijdens de excursie naar Nara had Theo een verrassing, het aardbeving centrum.
Hiroshima heeft mede door de rijen Japanners, vanwege de gouden week, een enorme indruk achtergelaten. Dankzij de overheerlijke okonomiyaki konden de indrukken verwerkt worden.
Miyajima, bekend vanwege de torii in het water, had voor ons een andere tempel uit de top drie, namelijk de O-torii Daishoin tempel.
Nagasaki, een stad met enorme verrassingen, welke we grotendeels op eigen gelegenheid bewonderd hebben. Maar zelfs dan geeft Theo nog tips gedurende de dag via Whatsapp.
Het vredespark in Nagasaki viel ons tegen, het naastgelegen hypocenter park gaf ons een meer respectvollere herdenking van de atoombomaanvallen.
Het bezoek aan het kasteel van Matsuyama is zeker de moeite waard. Vanuit toeristisch Kurashiki (Bikan historical area) ging de groep fietsen op het kunsteiland. Wij besloten om het prachtig gerenoveerde Witte Reiger kasteel in Himeji te bezoeken, het mooiste kasteel van onze reis in Japan. Wederom bleef Theo in contact met ons, om nog wat laatste tips te geven.
Slapen op een futon in een Japanse Minshuku is ons goed bevallen, de wandeling van Magome naar Tsumago-juku was een welverdiende afwisseling op de vele culturele hoogtepunten van deze prachtige 23 dagen rondreis door Japan. Een dagje lekker slenteren door Matsumoto met wederom een mooi kasteel gaf ons nog wat extra ontspanning voor de dag met het zeer wisselende reisschema naar de prachtige Kurobe stuwdam en al kers op de taart de sneeuwmuur.
Als afsluiting vier volle dagen genieten van het bruisende Tokyo. Ondanks de geweldige inzet en begeleiding van Theo en de leuke groep besloten wij om Tokyo zelf te ontdekken. Echter bleef Theo in contact met ons, en bleef tips geven van de diverse bezienswaardigheden die onze interesse hadden, zoals Odaiba met het vredesbeeld en de Transformer, Tokyo tower, het jongeren district Ikebukuro, Roppongi met de spin. Tokyo is 's avonds prachtig met zijn Skytree, Senso-ji tempel, uitzicht vanuit het Metropolitan building, Akihabara en nog zoveel meer.
Als afsluiting hebben we in het Ryogoku sumo-stadion het worstelen mogen aanschouwen, wat een ervaring!
Japan is traditioneel, modern, spiritueel, sierlijk, fascinerend, maar vooral anders.
Dank je wel Theo, voor deze prachtige ervaring.
Groetjes, Diba en Carlo (deelnemers Japanreis 24 april - 16 mei 2019)


Mei 2019

Heel veel indrukken, uitersten in cultuur en landschappen. In zeer korte tijd heel veel gezien en genoten van Japan in alle facetten. Lange dagen met soms grote afstanden, maar zťťr zeker de moeite waard. Perfecte combinatie van cultuur en natuur en door gebruik van openbaar vervoer het echte Japanse dagelijkse leven van dichtbij mee kunnen maken.
Grote waardering voor de Japanse mentaliteit en gedisciplineerdheid en hoe schoon en keurig alles is.

Bart en Ben
(deelnemers Japanreis mei 2019)


Mei 2019

We hadden het niet beter kunnen treffen! Afwisselende reis, veel individuele vrijheid, dagelijkse info op papier was perfect. Veel geweldige fakultatieve excursies. Kortom 'n fantastische reis in 'n voor ons onbekend land, mede dankzij onze geweldige reisleider Renť.

Ans de Jong
Jacques de Jong
(deelnemers aan de Japanreis mei 2019)


Mei 2019

Geachte,

Teruggekeerd uit Japan hadden wij Eurocult-Lito graag  bedankt voor de  prachtige reis die we hebben mogen ervaren. Er wordt vaak gezegd dat alles staat of valt met de ervaring en kunde van de reisleider. Renť heeft ons Japan laten zien zoals weinigen dit mogen ervaren. Wij voelden ons thuis in een land dat niet het onze is.  Onze verplaatsingen met trein, metro, taxi en bus gaven ons de gelegenheid tussen de lokale bevolking te vertoeven. Japanners zijn vriendelijk en zeer behulpzaam. Onze reisleider heeft ervoor gezorgd dat we buiten de talrijke bezienswaardigheden ook voldoende van de Japanse natuur hebben kunnen genieten.
Wie goed kan stappen en graag Japanse cultuur ontdekt raden wij aan deze reis in overweging te nemen.

Nicky
(deelneemster groepsreis Japan met vertrek 3 april 2019)


April 2019


        Beste medewerkers van Eurocult-lito,
       
        De 23-daagse reis naar Japan die startte op 3 april jongstlede hebben wij als buitengewoon bijzonder en fantastisch ervaren. De reis was goed georganiseerd, gedocumenteerd en de reisleider deed aan verwachtingsmanagement. Niets kwam als een verrassing althans daar waar het onaangename zaken betrof. De hotelkamers in Japan zijn klein en soms was dat in ons geval ook zo. Daar waren wij op voorbereid dus was dit geen probleem. Als de kamers klein waren stond er altijd iets tegenover: dan verbleven we in het centrum of dicht bij bijzondere locaties. De reis was actief en is er voornamelijk gebruik hebben gemaakt van het openbaar vervoer. Dat had als voordeel dat je veel dichter bij de Japanse samenleving komt. Het treinsysteem dat Japan kent is echt perfect. Alles loopt op tijd.

        Onze reisleider was Renť Wiermans en hij is een van de beste wat we in zijn soort hebben meegemaakt. Hij heeft bijzondere humor, is dynamisch en zeer goed georganiseerd. Hij weet veel en kent de geschiedenis van Japan goed. Hij is flexibel, heeft zorg voor de individuele reiziger zonder deze te betuttelen. Hij pikt signalen op en kijkt proactief naar de wensen van reizigers en probeert deze in te passen. De reis was soms wat Spartaans en dat betekent dat als je te maken hebt met lichamelijke ongemakken, je soms gas moet terug nemen en de ruimte pakken om te herstellen. Voor mensen met een handicap is deze reis niet altijd aan te raden.
     
Algemene beoordeling: prima programma, uitstekende reisleider, fijne kleine groep.       

Dank jullie Ė en Renť in het bijzonder Ė voor deze geweldige ervaring.

Ronald & Eric, Barendrecht


April 2019

Met heel veel plezier kijk ik terug naar onze reis door Japan, gegidst door Renť Wiermans. Het was bij tijd en wijle "hard werken": vroeg op, met de trein een groot deel van het land doorreizen, veel lopen en soms fikse klimpartijen overwinnen. Het was allemaal zeer de moeite waard! We hebben heel veel gezien: tempels, pagodes, kastelen, schitterde natuur, de Japanse alpen, inclusief besneeuwde bergtoppen en een bezoek aan een indrukwekkende stuwdam met bevroren stuwmeer en een weg omgeven door reusachtige sneeuwwanden... En ook de beroemde "Snow monkeys", een glimp van het keizerlijk paleis in Tokio, de hoge televisietoren, het op ťťn na hoogste gebouw ter wereld, wereldsteden als Kyoto en Japan, de indrukwekkende, uit hun as herrezen steden Hiroshima en Nagasaki. Te veel om op te noemen! Wat ook veel indruk op me heeft gemaakt, is Renť's zorgvuldige wijze van gidsen: hij weet heel veel over Japan en deelt deze kennis met zijn groep, ook op dagen waarop hij ons niet hoeft te gidsen, deed hij dit toch en nam ons mee op een facultatieve excursie. Toen groepsgenoten respectievelijk naar het ziekenhuis en naar de tandarts moesten, ging hij mee en bood ondersteuning. Hij loodste ons altijd op tijd elke trein weer in, hielp ons met de bagage, kortom, naast gids ook steun en toeverlaat. Persoonlijk vergeet ik niet, dat hij me op het perron van Tokio stond op te wachten, toen ik van een privť bezoek uit Nagano terugkwam. Wat zeker vermeld moet worden, is dat hij ons op A-4tjes op de hoogte hield van het reisprogramma, wat we konden verwachten van het hotel en de omgeving, wat we zouden gaan doen en welke facultatieve mogelijkheden we hadden: het heeft ons een prachtig reisverslag opgeleverd. Ik kan iedereen die naar Japan wil gaan, deze reis door Japan met Rene Wiermans als gids van harte aanbevelen!! Met vriendelijke groet, Marga Mol, deelneemster aan bovengenoemde reis.


April 2019

Een prachtige reis met een uitstekende reisleider (Renť Wiermans). Een reis om nooit te vergeten. Ik heb enorm veel gezien en er ontzettend van genoten. Monique Japanreis met vertrek 3 april 2019


April 2019

De reis was fantastisch, goed gezelschap, goede reisbegeleider, goede hotels en veel gezien. Natuurlijk zijn er mensen die op alles commentaar hebben maar wij zijn over de ganse lijn zeer tevreden. We kunnen het onze vrienden aanraden. Met vriendelijke groeten Willy


April 2019

Een fantastische reis en dit dankzij een schitterende reisleider. Veel moois gezien, lekker eten, vriendelijke mensen. Een land om zeker nog eens naar terug te keren. Din Japanreis met vertrek 3 april 2019 Reisleider Rene Wiermans


Mei 2018

De reis was prachtig en afwisselend. Het Japanse platteland is mooi. De steden zijn bijzonder. Reizen per trein is even wennen, maar zeer efficiŽnt en comfortabel.
Kortom een zeer interessante reis met een evenwichtig programma qua cultuur en natuur.
Een echte aanrader. Dit was mede te danken aan de geweldige gids Renť, die zich voor 100% heeft ingezet om het de groep naar de zin te maken.

Harmke Haarsma (Japanreis, met vertrek 24 april 2018)

Deze reis was fantastisch. Dankzij de kennis en inzet van Renť. Een dikke "Pluim".

Dick van Zuilekom
Willy Rensen
(Japanreis, vertrek 24 april 2018)

De reisroute was zeer doordacht, reizen per trein aangenaam en een beleving. De reis op zich was perfect verzorgd.
De reisleider Renť beschikte over een uitgebreide kennis van het land, de cultuur en geschiedenis. Bovendien was hij zeer hulpvaardig en een geweldige gastheer van Japan.

Jannie van den Berge (Japanreis van 24 april 2018)

Openbaar vervoer in Japan is fantastisch, lopen op tijd, vertrekken op tijd etc. Reisroute en afstanden prima. Zeer gevarieerd programma. Aanbevelingswaardige reis.
Prima reisleider (Renť).

Gerhard en Ada Gossink (Japanreis, met vertrek 24 april 2018)

Hele belevenis. Reizen met klein gezelschap met openbaar vervoer was geweldig. Je ziet beter het alledaagse leven van de bevolking. Reisroute was perfect. Kyoto met Hiroshima en Nagasaki een belevenis. De alpinetocht een geweldig extraatje in de reis. Gelukkig niet alleen steden, maar ook platteland met twee schitterende wandelingen. Hierdoor afwisselende reis. Reisleider wist veel van de Japanse cultuur en gaf veel extra informatie op papier. Hierdoor was vrije tijd heel makkelijk en goed in te vullen. De extra facultatieve excursies waren stuk voor stuk echte extraatjes op de reis, zoals wandeling in Magome. Reisleider was Renť.

Ans & Ton van 't Hoff (Reis 24 april 2018)

Schitterende reis met afwisselende momenten van oude Japanse cultuur, moderne Japanse steden en natuur. Treinreizen in goede comfortabele treinen. Hotels op leuke lokaties. Dat alles begeleid door een fantastische gids met veel kennis van Japan!
Arie van Heukelom (Japanreis, met vertrek 24 april 2018)

Prima georganiseerd. Veel gereisd, maar dat kan niet anders. Goede reisorganisotor, Renť.
Wilma Oosterkamp (Japanreis, vertrek 24 april 2018)


Mei 2018

We hebben erg genoten van de Japanreis, april 2018. Veel gezien, veel geleerd, vooral dankzij de tomeloze inzet van Theo. Ook erg lekker gegeten; de vreemdste gerechten werden door Theo besteld en wij aten ze allemaal op. Top!

Walleke (Japanreis, met vertrek 11 april 2018)mei 2018

Beste Theo.
de reis is qua natuur, cultuur. Japanse keuken en plezier fantastisch, vooral door jouw deskundige, plezierige en energieke leiding.
Voor Kitty en mij was dit een van de absolute hoogtepunten van de reis.

Adrie Meijer (Japanreis, met vertrek 11 april 2018)


18-9-2016

Beste Eurocult medewerkers,

Hierbij laat ik jullie weten dat we met erg veel plezier terugkijken op een zeer geslaagde rondreis door Japan.Wat een schitterend land met een grootse cultuur. Ook hebben we genoten van het eten, de treinreizen en de mooie landschappen. Speciale dank aan Renť die tijdens de reis ons veel vertelde over het land en ons kennis liet maken met bijzondere plaatsen die we zelf nooit ontdekt zouden hebben.

Met vriendelijke groet,
Hans en Eveline


30-10-2015

Geachte mevrouw, mijnheer,

Nu we weer een week terug thuis zijn na onze 23 daagse rondreis Japan (1 tot met 23 oktober) en de jetlag bijna de baas zijn, is het tijd om jullie een korte reactie te geven op onze belevenissen.
We kijken terug op een goed georganiseerde reis met z'n vele hoogtepunten.

Onze gids/reisleider Renť Wiermans heeft ons op een voortreffelijke wijze de mooie en bijzondere plekken laten zien.
Zijn kennis van de Japanse geschiedenis met al zijn bijzonderheden was van een groot gehalte. Daar bovenop verstrekte hij ons van elke plaats algemene informatie, toeristische informatie en een dagelijks programma op papier. We hebben al diverse rondreizen meegemaakt, maar de informatie die we op deze reis ontvingen was heel uitgebreid. Hulde voor de wijze waarop hij dat heeft gedaan.
Zijn informatie en mondelinge toevoegingen hebben deze reis voor ons zeer geslaagd gemaakt. We hebben hem dat ook laten weten, maar vinden het op zijn plaats daar jullie als reisorganisatie ook van op de hoogte brengen.

Een ieder dank voor alles.

Met vriendelijke groet,

Hennie en Wim van der Linden

NB. Als we dan toch een minpuntje moeten noemen, waren dat de kleine hotelkamers met de wel heel erg beperkte badkamers.


24-05-2016

Dag Theo,

Door het reisverhaal  te vertellen komt bij mij  steeds meer naar boven hoe bijzonder de reis is geweest dank zij jouw ervaring. Vooral die dingen die we gedaan hebben en die niet onder de highlights vallen komen het sterkst naar boven.

Met vriendelijke groeten,   Jack K


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl