© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse groepsreis Polen

Warschau Ė Gdansk Ė Malbork Ė Torun Ė Wroclaw Ė Czestochowa Ė Auschwitz Ė Krakau

Tijdens deze achtdaagse Engelstalige rondreis door Polen maken we kennis met de belangrijkste steden van het land. Warschau met de prachtig gerestaureerde oude stad, de aan de Oostzee gelegen stad Gdansk, de geboortestad van Copernicus, Torun, de aan de Oder gelegen parel van SileziŽ, Wroclaw en we eindigen de rondreis in het prachtige Krakau. Daarnaast zien we de Zwarte Madonna van Czestochowa, bezoeken we Auschwitz en de Wieliczka Zoutmijn en verblijven we in prima 4-sterrenhotels.

Krakow night2.jpg

Programma

Dag 1: Warschau
We komen aan in Warschau en checken in bij Hotel Novotel Centrum****. Na aankomst hebben we, afhankelijk van de vluchttijden, tijd om Warschau zelfstandig te verkennen.
Om 20.00 uur schuiven we aan bij het welkomstdiner.

Dag 2: Warschau - Gdansk
Na het ontbijt beginnen we aan een stadsbezichtiging van Warschau, waar we onder andere de Koninklijke Route volgen met al zijn beroemde standbeelden, gebouwen en kerken. We zien het Royal Lazienki Park met Chopin's monument, de oude stad met het Koninklijke Kasteelplein, Sint Johns Kathedraal en de schitterende Oude Markt.
In de middag rijden we naar het aan de Oostzee gelegen Gdansk waar we inchecken in Hotel Mercure Old Town****.

Dag 3: Gdansk

Vandaag bezichtigen we het oude centrum van Gdansk met de Maria Basiliek en de lange marktstraat (Dluga Street). We zien de Neptunus Fontein en het Artushof dat diende als ontmoetingsplaats voor rijke kooplieden en adellijken. Vervolgens rijden we naar Oliwa waar we een bezoek brengen aan de Oliwa Kathedraal met het prachtige rococo pijporgel. Vervolgens rijden we naar Sopot, een Baltisch kuuroord met de langste pier van Europa.
We overnachten vandaag wederom in Gdansk.

Dag 4: Gdansk Ė Malbork Ė Torun
Na het ontbijt vertrekken we richting Torun (170 kilometer). Onderweg brengen we een bezoek aan het Kasteel van de Teutoonse Ridders in Malbork, ook wel Slot MariŽnburg genoemd. Het gotisch kasteel werd gebouwd in 1274 en was het hoofdkwartier van de kruisridderstraat van de Duitse Orde.
Wanneer we aankomen in Torun volgt een stadsbezichtiging door het 800 jaar oude stadje. Een gids laat ons de oude stad zien: Gotische architectuur, kerken, burgerhuizen en stadsmuren. We zien het standbeeld van de bekendste persoon uit de geschiedenis van Torun; Copernicus. Tevens zien we het mooie stadhuis en het schitterende marktplein.
We overnachten in Hotel Mercure Centrum****.

Dag 5: Torun Ė Wroclaw
Vandaag vertrekken we naar de hoofdstad van SileziŽ, Wroclaw, ťťn van de mooiste steden van Polen (400 km.). In de middag staat een stadsbezichtiging op het programma. We zien de huurkazernes en het stadhuis op het schitterende marktplein. Tevens bezoeken we Ostrow Tumski, het oudste gedeelte van de stad.
We overnachten vandaag in Hotel Novotel Centrum**** of Hotel Park Plaza****.

Jasna_Gora_pomnik_JP2_TP_4840_20100323.jpg

Dag 6: Wroclaw Ė Czestochowa Ė Auschwitz Ė Krakau
In de ochtend vertrekken we naar Krakau, via Czestochowa en Auschwitz. Onderweg brengen we een bezoek aan het Jasna Gora Klooster in Czestochowa met de Zwarte Madonna. Jaarlijks komen zo'n vijf miljoen pelgrims en toeristen naar het klooster om de icoon van de Zwarte Madonna te aanschouwen of te aanbidden. Vervolgens vertrekken we naar Auschwitz, waar we het meest beruchte Nazi concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken.
We rijden door naar Krakau en overnachten in hotel Novotel Centrum**** of Hotel Metropolis****.

Dag 7 Ė Krakau Vanochtend rijden we naar de Wieliczka Zoutmijn, een schitterende ondergrondse belevenis die niet voor niets is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
In de middag staat een stadsbezichtiging van Krakau op het programma. We gaan naar de Wavel Heuvel met het Koninklijk Paleis waar we de kasteel kamers bekijken. Vervolgens gaan we naar de oude stad waar we de verdedigingswerken en de Florianuspoort zien. We zien het Collegium Maius. Vanaf de 15e eeuw was dit het hoofdgebouw van de Jagiellonische Universiteit van Krakau; de oudste universiteit van Polen (1364) en een van de oudste universiteiten van Europa.
Vervolgens bezoeken we de Grote Markt (Pools: Rynek Głůwny). Het plein dateert uit de 13e eeuw. Met een oppervlakte van circa 40.000 m≤ is het vierkante plein ťťn van de grootste middeleeuwse pleinen in Europa. Het plein is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen (kamienice). Centraal op het plein bevindt zich de lakenhal, de Sukiennice, die het plein in tweeŽn deelt. Op het ene deel wordt het plein gedomineerd door de Raadhuistoren, aan de andere zijde van de lakenhal bevinden zich het 11e-eeuwse St. Wojciechkerkje en het standbeeld van de dichter Adam Mickiewicz. In een hoek van het plein bevindt zich de gotische Kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria waar we een bezoek aan brengen.
We overnachten vandaag wederom in ons hotel in Krakau.

Dag 8 Ė Krakau
We ontbijten in het hotel. Optionele transfer naar het vliegveld.

Auschwitz Birkenau.jpg

Reserveer

8-daagse groepsreis Polen

Vertrekdata 2020:
16 mei
20 juni
04 juli
01 augustus
15 augustus
29 augustus
19 september

Prijzen per persoon
€ 875,- p.p.
Toeslag 1-pers.kamer: € 349,-
Toeslag half pension: € 139,- (6 diners)

Inbegrepen:
- 7 overnachtingen in 4-sterren hotels.
- 7 x ontbijt in het hotel.
- Welkomstdiner
- Stadsbezichtigingen met lokale gidsen en toegangsgelden.
- Professionele Engelssprekende reisbegeleider gedurende de hele reis.
- Vervoer (met airco) gedurende de reis.

Transfers
Transfer van het vliegveld naar het hotel in Warschau:
€ 30,- max 2 personen.
Transfer van het hotel in Krakau naar het vliegveld:
€ 30,- max 2 personen.
OptioneelHet is mogelijk om uw verblijf op individuele basis te verlengen. Prijzen op aanvraag.

Niet inbegrepen:
Transfers, vlucht (we zoeken graag de voor u beste mogelijkheid uit), reserveringskosten en Calamiteitenfonds (€ 32,- per boeking).


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl