© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse groepsreis Montenegro

Trebinje_River.jpg

Montenegro is klein (ongeveer 1/3 van Nederland), maar waarschijnlijk kan men  nergens ter wereld een zo grootse verscheidenheid aantreffen qua natuurlijke en culturele rijkdommen op zo'n kleine oppervlakte. Hier vindt u prachtige stranden, historische stadjes, heldere meren, snelstromende rivieren en ruige bergruggen. Voeg hierbij het heerlijke klimaat, het lekkere eten en de gastvrije bewoners en u zult begrijpen dat Montenegro een perfect vakantieland is.


Programma

Skadar meer 1.jpg

Dag 1: U vliegt naar Dubrovnik in KroatiŽ. Van het vliegveld wordt u naar uw hotel gebracht in Herceg-Novi in Montenegro.

Dag 2: U brengt eerst een bezoek aan Kotor. De oude stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast zorgen de steil uit zee oprijzende rotswanden voor ťťn van de meest spectaculaire mediterrane landschappen.
's Middags bezoekt u het stadje Perast en maakt u een korte boottocht naar het bedevaartkerkje Gospa od Skrpelja uit 1628 met een mooi barok interieur.

Dag 3: Vandaag brengt u eerst een uitgebreid bezoek aan Budva. De autovrije oude stadskern wordt door een middeleeuwse stadsmuur omringd en werd in de 15e eeuw door de Venetianen gebouwd. Binnen de stadspoorten zijn talrijke pittoreske straatjes.
Vervolgens bezoekt u het oude klooster Praskavica alvorens aan te komen in het schitterende stadje Sveti Stefan, prachtig gelegen op een schiereiland.

Dag 4: U bezoekt eerst Cetinje, de culturele en historische hoofdstad van Montenegro, met zijn paleis dat nu dienst doet als Nationaal Museum. Vervolgens gaat u de natuur in, naar het Nationale Park Lovcen. Hier bezoekt u het op 1.750 meter hoogte gelegen mausoleum van Petar Njegos-Petrovic, dichter, prins, krijgsheer en bisschop van Montenegro in de 19e eeuw.


Budva 1.jpg

Dag 5: Deze dag is gereserveerd voor een bezoek aan het Meer van Skadar. Met de boot bereikt u het mooiste plekje aan het meer, het dorpje Rijeka Crnojevica met zijn typisch Montenegrijnse plattelandsarchitectuur.

Dag 6: De dag begint met een bezoek aan het belangrijkste orthodoxe klooster van Montenegro, Vasilije Ostroski. Vervolgens wordt u naar Trebinje in BosniŽ en Herzegovina vervoerd, waar u de sfeer op kunt snuiven van de nabije OriŽnt.

Dag 7: Vandaag staat een uitgebreid bezoek aan Dubrovnik op het programma, net over de grens in KroatiŽ. De oude stad, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is van ongeŽvenaarde cultuurhistorische waarde in dit deel van Europa. Afscheidsdiner in Trebinje.

Dag 8: Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Een uitgebreid programma en extra informatie vindt u hier.


Reserveer

8-daagse groepsreis Montenegro

Vertrekdata en prijzen

op aanvraag

Prijs: € 975,-
Toeslag 1-ps.kamer:
€ 199,-

Inclusief
Vervoer ter plaatse; middenklasse hotels met ontbijt; 4 diners; programma o.l.v. plaatselijke Engelstalige reisbegeleider + plaatselijke gidsen.

Exclusief
Vlucht (kunnen wij verzorgen); toegangsgelden.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl