© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

7-daagse individuele reis Gastvrij en Zonnig MoldaviŽ

Druiventros.jpg

MoldaviŽ is ťťn van de minst bekende landen van Europa en mede daardoor bijzonder interessant. Maar er is veel meer: mooie natuur, een prettig klimaat, historische monumenten en veel goede wijn! Een vergelijkbaar 4-daags arrangement en meer informatie vindt u hier.


Programma

Dag 1: Na aankomst in Chisinau wordt u naar een centraal gelegen middenklasse hotel gebracht. Vervolgens wordt u uitgebreid rondgeleid. 's Avonds krijgt u een welkomstdiner voorgeschoteld omlijst door Moldavische traditionele muziek.

Dag 2:
U brengt een bezoek aan het Hincu en Capriana klooster. 's Middags bezoekt u Milestii Mici, de grootste ondergrondse wijnstad van Europa! Hier kunt u wijn proeven en wordt de lunch geserveerd.

Dag 3: Deze dag begint met een bezoek aan de Cricova wijnkelders waar een grote collectie exclusieve wijnen bewaard wordt. Vervolgens bezoekt u in het noorden Orheil Vecchi, een holenklooster uit de 13e eeuw en een huismuseum over het traditionele leven. In de buurt wordt een lunch met traditionele Moldavische gerechten en wijn van de streek verzorgd.

Dag 4: Vandaag vertrekt u vroeg naar de linkeroever van de rivier de Dnjestr, de 'onafhankelijke' staat TransdnjestriŽ, die door geen enkel land ter wereld erkend wordt. U bezoekt het Bender fort en de 'hoofdstad' Tiraspol en luncht in een lokaal restaurant.

Dag 5:
Na een bezoek aan het Hagimus klooster, gewijd aan de nonnen Marta en Maria, gaat u naar het Purcari wijngoed. U krijgt de gelegenheid om verschillende wijnen te proeven. De Purcari wijnen behoorden tot de favorieten van de Engelse koningin. Op een ander kleinschalig wijngoed (Etcetera) wordt de lunch geserveerd.

Dag 6
: Bezoek aan het dorpje Clisoa Noa waar zich een klein museum bevindt dat een mooi beeld geeft van de handwerkambacht in MoldaviŽ. In de middag wordt het Soroco fort in het noorden van het land bezocht. In de middag is een bezoek aan het wijnhuis van Vartely optioneel.

Dag 7: Bezoek aan het Historisch en Etnografisch museum; transfer naar de luchthaven.

Klik hier voor het volledige programma (Engelstalig)

CMAX9775.jpg

Reserveer

7-daagse individuele reis Gastvrij en Zonnig MoldaviŽ

Vertrekdata en prijzen 2020

Vertrek: dagelijks van 15 april tot en met 31 oktober
Prijs: € 1245,-
Toeslag 1ps.kamer: € 225,-

Inclusief
3 sterren hotel (logies en ontbijt); vervoer; professionele Engelstalige gids; toegangsgelden; 4 lunches en 1 diner.

Exclusief

vliegticket (kunnen wij verzorgen).

Minimaal 2 personen.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl