© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

11-daagse cruise Grand Volga op de luxe Volga Dream

Moskou Ė Oeglitsj - Yaroslavl - Nizhni Novgorod - Kazan - Samara - Saratov - Wolgograd

Sunny day in Moscow.jpg

Deze cruise voert van Moskou naar Volgograd en wordt uitgevoerd op de luxe Volga Dream.

Na een bezoek aan Moskou varen we naar de Gouden Ring steden Oeglitsj en Yaroslavl. Nizjni Novgorod is de vijfde stad van Rusland. Bijzonder is het mooie 16e eeuwse Kremlin. Kazan is de hoofdstad van de autonome republiek Tatarstan. In Kazan treft u eveneens een bijzonder Kremlin aan. Ook herbergt de stad de grootste moskee van Rusland. Samara is een typisch Russische stad waar een stadsbezichtiging op het programma staat. Tevens wordt het spacemuseum bezocht. Saratov herbergde lange tijd een grote populatie Duitsers, ook wel Wolga-Duitsers genoemd. Het was ook de stad van de eerste kosmonaut, Yuri Gagarin.
Het eindpunt van de reis, Wolgograd, is beter bekend onder de naam Stalingrad. Hier vond ťťn van de grootste slagen uit de Tweede Wereldoorlog plaats. De slag om Stalingrad was een keerpunt in de oorlog.


Programma

lower volga route.jpg

Dag 1 Moskou
U vertrekt in de ochtend naar keuze vanuit Amsterdam, Brussel of DŁsseldorf naar Moskou waar u in de loop van de middag arriveert. Na de transfer volgt de check in, in het centraal gelegen 5-sterren hotel Mariott Grand.

Dag 2 Moskou
Tijdens een uitgebreide stadsrondrit zien we de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van de Russische Federatie. We zien de imposante vestingmuren van het Kremlin prachtig gelegen aan de rivier de Moskwa. Verder zien we onder andere het Manegeplein, het monument voor de Onbekende Soldaat en het Rode Plein met de beroemde Basiliuskathedraal. Tevens bezoeken we de Novodevichy begraafplaats, waar beroemde Russische schrijvers, artiesten, dichters en politieke leiders begraven liggen. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we naar het belangrijkste museum in Moskou, de Tretjakov Galerij, geheel gewijd aan Russische Kunst door de eeuwen heen.

Dag 3 Moskou
Het Kremlin is ťťn van de bekendste bezienswaardigheden in Moskou. De ommuurde stad bestaat uit diverse kathedralen, musea en overige bezienswaardigheden en is het centrum van de macht van het grootste land ter wereld. We bezoeken de twee mooiste kathedralen van het complex en de wapenkamer. In de wapenkamer ziet u een collectie kroonjuwelen, hofkledij en koetsen van de tsaren.
In de loop van de middag worden we naar de luxe MS Volga Dream gebracht waar we met brood en zout en een glas wodka worden ontvangen en vervolgens inchecken. We worden uitgenodigd op de receptie van de kapitein. We varen vervolgens Moskou uit en genieten van ons eerste diner aan boord.

Dag 4 Oeglitsj
Het grootste deel van de dag varen we en zien we het Russische landschap aan ons voorbijtrekken. Aan boord kunt u deelnemen aan een Russische kookles.
In de loop van de middag arriveert u in Oeglitsj, ťťn van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Oeglitsj werd gesticht in 1148. Hier vond tsarevits Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het Kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga. We wonen een concert van koorzang bij in de St. John's Church.

Dag 5 Yaroslavl
Aankomst in Yaroslavl, de oudste stad aan de Wolga. Veel historische gebouwen in de stad bleven tijdens de Tweede Wereldoorlog onbeschadigd. Vele kerken uit de 13e en 17e eeuw zijn nog intact. We bezichtigen het Transfiguratie klooster, bewerkt met frescoschilderingen. We brengen ook een bezoek aan Kerk van Sint-Elijah de profeet uit de 17e eeuw. De kerk bezit de meeste fresco's geschilderd door bekende kunstenaars uit het oude Rusland. Aansluitend bezoeken we het voormalige gouverneurshuis, tegenwoordig een kunstgalerie. In de middag keren we terug om aan boord de lunch te nuttigen. Aan boord zijn we getuige van een Russische theeceremonie.


kerk 60.jpg

Dag 6 Nizhny Novgorod
Nizhny Novgorod werd in de dertiende eeuw gesticht en lag aan een belangrijke handelsroute. Voorheen werd de stad Gorki genoemd en was onder andere het ballingsoord voor Andrei Sacharov. Het was een gesloten stad waar buitenlanders niet welkom waren. Tegenwoordig zijn we wel welkom en kunnen we een kijkje nemen in het prachtige lokale Kremlin. In de avond wordt een folklore optreden verzorgd door een lokale kindergroep.
Het diner staat in het teken van Rusland en een wodka proeverij maakt er dan ook deel van uit.

Dag 7 Kazan
Kazan is hoofdstad van de republiek Tatarstan en is prachtig gelegen aan de Wolga. Het kremlin vormt het hoogtepunt van de stad met talrijke schitterende gebouwen zoals de grootste moskee van Rusland en prachtige orthodoxe kerken en kathedralen. Tevens wonen we een optreden van traditionele Tataarse muziek bij.
Aan boord luisteren we naar een piano concert met werken van Tsjaikovsky en Rachmaninov.

Dag 8 Samara
Samara (Kuybyshev genoemd van 1935-1991), is een belangrijk handelscentrum aan de Wolga en gelegen op de linker oever op de plek waar de Samara Rivier in de Wolga stroomt. Een belangrijke trekpleister is de lange wandelpromenade langs de oever van de Wolga. We bezoeken de stad en het Space Museum. Samara werd gekozen als alternatieve hoofdstad voor het geval Moskou door de Duitsers veroverd zou worden.
Vandaag wordt een barbecue op het dek georganiseerd.

Dag 9 Saratov
Het hedendaagse Saratov was de woonplaats van talrijke Ruslandduitsers. Deze etnische Volksduitsers werden in 1924 ondergebracht in een eigen autonome republiek. In de Tweede Wereldoorlog werden ze gedeporteerd. Veel van deze Duitsers hebben de oorlog niet overleefd en na het uiteenvallen van de Sovjetunie zijn er ook velen naar Duitsland teruggekeerd. De bekendste inwoner van de stad was de eerste man in de ruimte; Joeri Gagarin. We bezoeken het Radishev State Art Museum.

Dag 10 Wolgograd
Wolgograd is een belangrijke industriŽle stad en het administratieve centrum van de Wolgograd Oblast. Velen kennen de stad beter onder de naam Stalingrad. Het is 80 kilometer lang van noord naar zuid en gelegen op de westoever van de rivier, waar de stad naar vernoemd is. De stad is bekend geworden vanwege de Slag om Stalingrad in WOII. De slag staat bekend als een van de grootste en bloedigste slagen in de oorlog en wordt gezien als het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. Als herdenking aan de gebeurtenissen tijdens de oorlog is een imposant monument opgericht dat de naam Mamayev Kurgan heeft. We zien het monument en bezoeken het Museum over de Slag bij Stalingrad.
Terug aan boord genieten we van het afscheidsdiner.

Dag 11 Wolgograd
Na het ontbijt checkt u uit en wordt u naar de luchthaven gebracht.

Het is ook mogelijk uw verblijf in Rusland te verlengen. Hiervoor maken we graag een offerte op maat.


Reserveer

11-daagse cruise Grand Volga op de luxe Volga Dream

Prijzen en data 2021

Moskou - Volgograd
30 juni

Volgograd - Moskou
10 juli

Prijzen:
Standard Cabin (Twin Cabin Deck): € 2.895,-
Superior Stateroom (Twin Main Deck): € 3.595,-
Deluxe Stateroom (Double, Promenade Deck): € 4.095,-
Deluxe Stateroom (Twin Sun Deck): € 4.295,-
Junior Suite (Double Promenade & Sun Deck): € 4.995,-
Deluxe Junior Suite (Double Sun Deck): € 5.695,-
Owner's Suite (Double Promenade Deck): € 7.395,-
Standard Single (Promenade Deck): € 4.895,-
Deluxe Single (Sun Deck): € 5.595,-

Maximum 25 personen per groep.

Inbegrepen
Transfers; accommodatie met badkamer/toilet; 2 nachten in Hotel Mariott Grand***** in Moskou, ontbijt en 1 x lunch in Moskou en vol pension tijdens de cruise; op het schip maaltijden inclusief huiswijn; Engels- of Duitstalige begeleiding aan boord; excursieprogramma inclusief toegangsgelden (max. 25 personen per groep); programma en faciliteiten aan boord.

Niet inbegrepen
Visum (€ 110,- kan door ons verzorgd worden), reserveringskosten (€ 29,50), calamiteitenfonds (€ 2,50) fooien, optionele excursies, vliegtickets (kan door ons verzorgd worden, bijv.: met KLM/Aeroflot)


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl