© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Bouwstenen TransmongoliŽ-/TranssiberiŽ Express Individueel

1678.jpg

Reizen met ťťn van deze beroemde lange afstandstreinen is ťťn van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken. U ervaart onherbergzame taiga, eindeloze wouden, slapende dorpjes en gigantische steden op een heel andere manier van achter een treinvenster. U bent echt op reis, maar u kunt ook rustig een dutje doen, een praatje maken met de buren, een boek lezen of zorgeloos genieten van wat u voorgeschoteld krijgt. Een reis met de TranssiberiŽ-/TransmongoliŽ-Express is zonder twijfel een ervaring die u uw hele leven zal bijblijven. U legt een derde van de omtrek van de wereld af gezeten in uw treincoupť, omringd door medereizigers van allerlei slag. Overal wachten u verrassingen.  


Routes

Uit welke routes kunt u kiezen?

Er zijn talloze mogelijkheden om een reis met de TransmongoliŽ- of TranssiberiŽ-Express individueel te maken. De meeste reizigers beginnen in Moskou en kiezen een aantal stopplaatsen om te eindigen in Beijing (TransmongoliŽ-Express) of Vladivostok (TranssiberiŽ-Express). Naast begin- en eindpunt worden Irkoetsk met het nabijgelegen Baikalmeer en Oelan Bator, de hoofdstad van MongoliŽ, met het Terelj Nationaal Park, beschouwd als de meest interessante stopplaatsen. Daarnaast worden regelmatig steden als Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Krasnojarsk en Oelan Oede in Rusland aangedaan. Aangezien er altijd een plaatsreservering nodig is, dient de volledige route vooraf vastgelegd te zijn! Naar believen in- en uitstappen is dus niet mogelijk.


Interessante Stops

Train south Ulaanbaatar 3.jpg

Wat zijn interessante plaatsen om een stop in te lassen?  

Sint Petersburg

In principe begint de reis in Moskou, maar u zou ook in Sint Petersburg kunnen beginnen. Sint Petersburg is de tweede stad van Rusland en gesticht door Peter de Grote in 1703. Kosten noch moeite werden gespaard om de stad tot ťťn van de mooiste cultuursteden van de wereld te maken. De Hermitage is ťťn van de belangrijkste musea ter wereld. Even buiten de stad zijn de tsarenpaleizen bijzonder indrukwekkend. Maar er is veel meer!  

Moskou
Moskou is het onbetwiste machtscentrum van Rusland. Het Rode Plein maakt nog steeds een onuitwisbare indruk op een ieder die het voor het eerst betreedt. Het Kremlin met zijn imposante kathedralen, de Basilius kathedraal, het mausoleum van Lenin en het warenhuis Gum zijn alle aan dit plein gelegen. Het Novodevitsji klooster, de Tretjakov Galerie, het openluchtmuseum Kolomenskoje, het Bolsjoj theater en de hoofdstraat Arbat zijn enkele van de vele andere bezienswaardigheden van deze metropool.  

Vladimir/Soezdal
Vladimir ligt op ruim 2 uur van Moskou per trein. Het is ťťn van de steden van de fameuze Gouden Ring, een groep goed bewaard gebleven oude steden ten noorden en oosten van Moskou. De kleine stad Soezdal die zo'n 25 kilometer van Vladimir verwijderd ligt is een juweeltje.  

Kazan
Kazan is een relatief onbekende stad in het oosten van Europees Rusland. Het Kremlin van Kazan staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De belangrijkste monumenten van het Kremlin zijn de Maria Boodschap-kathedraal (1561-62), de scheve SŲyembikš-toren en de in 2005 herbouwde Qolşšrif-moskee, de grootste moskee van Rusland. Het grootse deel van de bevolking van Kazan is van Tataarse origine en moslim.  

Jekaterinburg
De laatste tsaar van Rusland, Nicolaas II, werd met zijn familie in Jekaterinburg vermoord. Op de plaats waar dit gebeurde staat nu de Kathedraal op het Bloed. De stad op de grens van Europa en AziŽ is een geliefde stopplaats voor reizigers die het traject Moskou Ė Irkoetsk niet in ťťn keer willen afleggen.  

Novosibirsk
Novosibirsk is de derde stad van Rusland en de hoofdstad van SiberiŽ. De stad is relatief jong (1893) en is voornamelijk een industrieel centrum. In het aangrenzende Akademgorodok hebben de sovjets geprobeerd Silicon Valley na te bootsen.  

Krasnojarsk
Krasnojarsk beschikt over een aantal interessante historische gebouwen. Vlakbij Krasnojarsk ligt het landschappelijk mooie Stolby Nationaal Park.  

Irkoetsk/Baikalmeer
Irkoetsk en het Baikalmeer worden door vrijwel alle reizigers als stop ingelast; niet voor niets. Irkoetsk is een interessante levendige (studenten)stad met diverse historische monumenten. Het Baikalmeer dat 70 kilometer van de stad af ligt is het grootste zoetwaterreservoir ter wereld en de regio eromheen is een uniek natuurgebied. Hier kunt u prima wandelen of boottochten maken. Listvianka is de meest populaire pleisterplaats maar, wanneer u wat meer tijd heeft, is het wat verder gelegen eiland Olkhon een absolute aanrader, zeker voor liefhebbers van ongerepte natuur.  

Oelan Oede
Hier splitst de TranssiberiŽ route zich af van de TransmongoliŽ route. Net als in Irkoetsk vindt u in Oelan Oede rijk met houtsnijwerk gedecoreerde koopmanswoningen, voorbeelden van het Russische classicisme. Niet ver buiten Oelan Oede ligt het grootste boeddhistische klooster van Rusland.   Vanaf Oelan Oede kunt u dus kiezen uit twee routes: de TransmongoliŽ route (door MongoliŽ naar China) en de TranssiberiŽ route (naar het Verre Oosten van Rusland)  


TRANSMONGOLIE ROUTE
 

Oelan Bator/Terelj Nationaal Park/Gobi woestijn Oelan Bator is een stad waar vrijwel iedereen die deze treinreis maakt uitstapt. Dat gebeurt enerzijds om de hoofdstad van MongoliŽ te bekijken, anderzijds vanwege de prachtige ongerepte natuur in dit enorme land. Oelan Bator herbergt diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het Gandan klooster met zijn reusachtige Boeddha en het Bogd Gegen Winterpaleis. Verder zijn in het natuurhistorisch museum dinosaurusskeletten te bewonderen die in deze regio gevonden zijn. Het Terelj Nationaal Park is een schitterend vrijwel onbewoond natuurgebied ongeveer 70 kilometer ten noordwesten van Oelan Bator. Voor wie meer tijd heeft behoren de Gobi Woestijn en de zogenaamde Groene Route eveneens tot de mogelijkheden (zie onder Bouwstenen).  

Beijing Beijing, de hoofdstad van China, is ontegenzeggelijk ťťn van de meest bezienswaardige steden ter wereld. De Verboden Stad, de Grote Muur, het Zomerpaleis en de Hemelse Tempel vormen slechts een handvol van de vele bezienswaardigheden.

TRANSSIBERIE ROUTE  

Vladivostok Wie de TranssiberiŽ route volgt vanuit Oelan Oede komt door ťťn van de minst bevolkte streken ter wereld. Wanneer u uit Irkoetsk vertrekt bereikt u na ongeveer 72 uur Vladivostok, de grootste Russische haven aan de Grote Oceaan.   Uitbreidingsmogelijkheden U hoeft zich niet te beperken tot de reguliere TransmongoliŽ- of TranssiberiŽ-Express routes. Zo kunt u uw treinreis hier al laten beginnen of  bijvoorbeeld in Sint Petersburg om vandaar naar Moskou door te reizen. Tevens is het mogelijk om na Beijing de trein te nemen naar andere Chinese steden. De TranssiberiŽ-Express kan worden verlengd door vanuit Vladivostok de boot of het vliegtuig te boeken naar Japan (kunnen wij voor u verzorgen) en daar bijvoorbeeld met een railpass van de Japanse spoorwegen verder te reizen. Meer informatie over deze railpass en individuele programma's in Japan vindt u elders op onze website (onder Japan).  

TREINSCHEMA'S / REISPLANNING
De TranssiberiŽ-Express legt het traject van rond 9.300 kilometer af van Moskou naar Vladivostok. De TransmongoliŽ-Express buigt halverwege bij Oelan Oede af naar het zuiden en gaat via MongoliŽ naar de Chinese hoofdstad Beijing. Daarnaast bestaat nog de Transmantsjoerije-Express die om MongoliŽ heen via de Chinese stad Harbin naar Beijing rijdt. De TranssiberiŽ-Express vertrekt op oneven dagen uit Moskou en arriveert zeven dagen later in Vladivostok. De TransmongoliŽ-Express doet er een dag korter over. De Transmantsjoerije-Express vertrekt op zaterdagavond laat uit Moskou en komt de volgende zaterdag 's ochtends vroeg in Beijing aan. Rusland, MongoliŽ en China kennen echter een uitgebreid netwerk lange afstandstreinen, waardoor het niet nodig is je tot bovengenoemde treinen te beperken. Vrijwel alle trajecten zijn dagelijks mogelijk. Uitzonderingen vormen de trajecten van Irkoetsk naar Oelan Bator en van Oelan Bator naar Beijing. De treinen vanuit Irkoetsk vertrekken op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag rond 08:00 uur 's morgens en komen de volgende morgen om 06:50 uur aan in Oelan Bator. De treinen uit Oelan Bator vertrekken op donderdag-, vrijdag- (alleen hoogseizoen) en zondagochtend en komen een dag later om 11:40 uur in Beijing aan. Voor de trein met vertrek op zondag is het vaak lastig om kaartjes te krijgen. Bij de planning van een reis met de TransmongoliŽ-Express is het dus van belang rekening te houden met de gewenste vertrekdag uit Oelan Bator; donderdag is daarbij aan te raden.  

Reisduur (bij benadering)

Sint Petersburg-Moskou: 4 tot 10 uur  

Moskou-Vladimir: 2 tot 3 uur

Moskou-Kazan: 12 tot 13 uur

Moskou-Jekaterinburg: 25 tot 33 uur

Moskou-Novosibirsk: 45 tot 56 uur

Moskou-Irkoetsk: 75 tot 87 uur

Moskou-Oelan Bator: 98 uur

Moskou-Beijing (TransmongoliŽ route): 127 uur
 
Kazan-Irkoetsk: rond 67 uur

Jekaterinburg-Irkoetsk: 48 tot 55 uur

Novosibirsk-Irkoetsk: 29 tot 32 uur
 
Irkoetsk-Oelan Bator: 23 tot 32 uur
 
Oelan Bator-Beijing: 28 uur
 
Irkoetsk-Vladivostok: 69 tot 75 uur


De Treinen

U kunt vanouds kiezen tussen eerste en tweede klas, maar op de meeste treinen binnen Rusland bieden wij ook derde klas treinkaartjes aan. Eerste klas coupťs hebben twee slaapplaatsen op hetzelfde niveau en veelal een wastafel, tweede klas coupťs hebben vier bedden (2 bedden beneden en 2 stapelbedden). In de derde klas heeft u wel een bed tot uw beschikking, maar overnacht u in een grotere ruimte. Voordeel is dat deze manier van reizen aanmerkelijk goedkoper is. Een eerste en tweede klas rijtuig bestaat uit negen coupťs met aan beide zijden was- en toiletruimtes en aan ťťn kant een rokershoek. De deur kan op slot en er is een tafeltje bij het raam. Er is meestal ťťn stopcontact per rijtuig geschikt voor onze stekkers. De provodnik (conducteur) heeft de leiding over een rijtuig en zorgt dagelijks dat het schoongehouden wordt. Van hen ontvangt u aan het begin van een traject lakens, slopen, dekens en een handdoek (soms wordt hier een gering bedrag voor gevraagd). De provodnik heeft ook het beheer over een samovar, waarin altijd heet water borrelt waarmee u koffie, thee en soep kunt maken.

rijtuig.jpg

1683.jpg

Er is meestal een restauratiewagon, waar u voordelig eten en drinken kunt kopen. Daarnaast worden op de grotere stations vaak zeer smakelijke plaatselijke gerechten aangeboden. Het aantal eerste klas coupťs is zeer beperkt en op sommige treinen ontbreken ze helemaal of kunnen ze niet geboekt worden. Voor wie zijn privacy gewaarborgd wil zien, bieden wij echter de mogelijkheid een complete tweede klas coupť te reserveren wanneer eerste klas niet mogelijk blijkt. In principe worden reizigers die samen reizen altijd bij elkaar ingedeeld.  

Treinkaartjes Wij gebruiken verschillende kanalen om treinkaartjes te boeken voor onze reizigers. Vrijwel altijd zult u voor de binnenlandse trajecten de kaartjes hier al in handen krijgen. Wanneer een traject vanuit Rusland naar een ander land geboekt wordt (bijvoorbeeld Irkoetsk Ė Oelan Bator), dan worden de treinkaartjes veelal door onze partners ter plaatse gekocht. Deze kaartjes krijgt u ter plaatse overhandigd. Dat geldt ook voor treinkaartjes van MongoliŽ naar China. Op de meeste trajecten binnen Rusland rijden dagelijks meerdere treinen. U dient er rekening mee te houden dat de reisduur en de prijs van een treinkaartje voor hetzelfde traject aanmerkelijk kunnen verschillen. Snellere en luxere treinen zijn vanzelfsprekend duurder.  


Bouwstenen om uw eigen reis samen te stellen

Bouwstenen TransmongoliŽ-/TranssiberiŽ-Express individueel Aan de hand van ons uitgebreide pakket 'Bouwstenen' kunt u zelf uw ideale reis samenstellen. U kunt eveneens uw wensen mailen naar: info@eurocult.nl; wij zullen dan op korte termijn een passende offerte voor u maken. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk een afspraak bij ons op kantoor te maken met ťťn van onze specialisten.  

Hieronder vindt u achtereenvolgens informatie over:

A.    Vliegtickets
B.     Treinkaartjes
C.     Accommodaties
D.    Transfers
E.     Excursies
F.      Meerdaagse individuele pakketten
G.    Visa


A. Vliegtickets

Universiteit (2).jpg

Wij kunnen als ťťn van de weinige reisorganisaties voordelige combinatie-vliegtickets aanbieden naar Rusland en terug vanuit China (of andere landen in AziŽ). Aangezien wij met diverse luchtvaartmaatschappijen speciale contracten hebben voor reizigers met de TransmongoliŽ-Express, kunnen wij zeer vaak tarieven aanbieden die duidelijk lager liggen dan de tarieven die via boekingssites te vinden zijn! Onderstaande tarieven zijn 'vanaf-tarieven' en kunnen daarom slechts als leidraad dienen. De prijzen zijn inclusief belastingen en andere toeslagen.  
Vliegtickets TransmongoliŽ-Express Het is aan te raden enkele dagen speling aan te houden bij de planning van uw reis zodat er meer mogelijkheden zijn om de vliegtickets voordelig in te kopen.  
KLM (rechtstreeks) Retourvlucht Amsterdam Ė Moskou / Beijing - Amsterdam: vanaf € 698,-. Voor hetzelfde tarief kunt u terugvliegen vanuit Shanghai, Hongkong of Chengdu en/of heen vliegen naar Sint Petersburg.
Combinaties met Sint Petersburg en terugvluchten uit andere Chinese steden zijn voor vergelijkbare tarieven mogelijk.
 
Vliegtickets TranssiberiŽ-Express: Wie met de TranssiberiŽ-Express naar het uiterste oosten van Rusland reist, vliegt meestal terug vanuit Vladivostok. Dit kan voor een redelijk tarief alleen via Moskou.
Vliegtickets Amsterdam of Brussel of DŁsseldorf Ė Moskou / Vladivostok - Amsterdam of Brussel of DŁsseldorf zijn mogelijk vanaf rond € 590,-
 


B. De Treinreis

U kunt uw treinreis al in Nederland laten beginnen. In minder dan twee etmalen kunt u  Moskou per trein bereiken. U dient er rekening mee te houden dat de trein door Wit-Rusland rijdt, waarvoor een (transit)visum nodig is.  
De meeste trajecten van de TranssiberiŽ/TransmongoliŽ routes kunt u elke dag afleggen, maar de treinen van Oelan Bator naar Beijing vertrekken alleen op donderdag en zaterdag (en op 1 extra dag gedurende het hoogseizoen).  
Het tarievenstelsel van de Russische Spoorwegen is bijzonder ingewikkeld. Voor hetzelfde traject kunnen diverse prijzen gelden afhankelijk van de trein die gebruikt wordt. Verder verschillen die tarieven per periode en bovendien vinden regelmatig prijswijzigingen plaats. Hierdoor kunnen onderstaande tarieven slechts als leidraad dienen. Vanzelfsprekend is het mogelijk meerdere stops te maken. Bij meer stops wordt de totale prijs van de treinkaartjes hoger. Hoeveel hoger is afhankelijk van waar u wilt stoppen; we rekenen dit graag voor u uit. U kunt de reis ook in omgekeerde richting afleggen; voor de prijs maakt dat niet uit; enkel het traject Beijing-Oelan Bator is iets duurder dan omgekeerd.  

'Vanaf' prijzen                                                         

                                                                      2e klas        1e klas*  

Speciale aanbiedingen                                                         
Moskou-Irkoetsk-Oelan Bator-Beijing              € 695,-              € 1.095,-
Moskou-Jekaterinburg-Irkoetsk-Oelan Bator-Beijing € 755,-              € 1.175,-  
Amsterdam-Moskou                                        € 298,-              €    379,-  
St.Petersburg-Moskou (dagtrein/rond 9 uur)    € 69,-
St.Petersburg-Moskou (dagtrein/rond 4 uur)     € 79,-
St.Petersburg-Moskou (nachttrein)                   € 69,-             € 119,-  
Moskou-Vladimir                                                € 39,-                €   75,-
Moskou-Kazan                                                  € 69,-               € 119,-
Moskou-Perm                                                   € 98,-                € 169,-

Moskou-Jekaterinburg                                       € 125,-               € 198,-
Moskou-Novosibirsk                                         € 225,-               € 298,-
Moskou-Irkoetsk                                               € 259,-              € 449,-  
Jekaterinburg-Irkoetsk                                     € 198,-              € 298,-
Novosibirsk-Irkoetsk                                         € 125,-                € 225,-  
Irkoetsk-Oelan Bator                                        € 175,-          € 318,-

Oelan Bator-Beijing                                          € 255,-             € 349,-  
Irkoetsk-Vladivostok                                         € 245,-              € 398,-

Andere trajecten op aanvraag

*wanneer het niet mogelijk is een 1e klas coupť te boeken behouden wij ons het recht voor een complete 2e klas coupť te boeken voor gebruik door 2 personen voor hetzelfde tarief.
Voor wie de treinreis Moskou Ė Irkoetsk wat te veel van het goede vindt, kunnen wij ook binnenlandse vliegtickets verzorgen; het vliegtuig doet er 5 Ĺ uur over en tickets zijn mogelijk vanaf rond € 250,-.


C. Accommodatie

Hieronder vindt u een lijst met accommodaties langs de route van de TranssiberiŽ-/TransmongoliŽ spoorlijn, die wij veel gebruiken voor onze klanten vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding (de prijzen gelden p.p. in resp. een 2ps.kamer en een 1ps.kamer op basis van logies en ontbijt). U kunt er ook voor kiezen complete programma's inclusief accommodatie te boeken (zie onder F. Meerdaagse uitbreidingsprogramma's). Wij kunnen een luxe reis voor u samenstellen, maar ook een reis waarbij u verblijft in voordelige accommodatie. Helaas kunnen de prijzen van hotels aanzienlijk variŽren afhankelijk van seizoen en bezettingsgraad; daarom kunnen genoemde bedragen slechts als leidraad dienen. Vanzelfsprekend kunnen we altijd voor u de voordeligste / meest geschikte optie qua accommodatie uitzoeken.  

Sint Petersburg: Eenvoudige middenklasse: Okhtinskaya***: € 25,- / € 45,- Middenklasse: Nevskiy Grand*** / Nevskiy Central*** (centraal gelegen): € 49,-/ € 75,-  

Moskou: Eenvoudige middenklasse: Sherston*** (15 minuten per metro van het centrum): € 25,- / € 49,- (exclusief ontbijt) Middenklasse: Arbat House*** (centraal gelegen middenklasse hotel): vanaf € 49,- / € 75,-  

Vladimir/Soezdal/Kazan/Perm/Jekaterinburg/Novosibirsk/Krasnojarsk/Vladivostok: In deze steden bieden wij diverse middenklasse hotels aan vanaf: € 29,- p.p. in een 2ps.kamer / € 49,- in een 1ps.kamer.  

Irkoetsk: Homestay: € 29,- Middenklasse: Victoria*** (centraal gelegen middenklasse hotel): € 39,- / € 69,-  

Listvianka (aan het Baikalmeer 70 km. van Irkutsk): homestay: € 29,- Eenvoudige middenklasse: Baikal Hotel***: € 35,- / € 49,- Middenklasse: Legend of Baikal***: € 49,- / € 75,-  

Olkhon (eiland in het Baikalmeer, 300 km. van Irkoetsk): Bencharov House (pension op ťťn van de mooiste locaties van het Baikalmeer): € 49,- / € 75,- (half pension)  

Oelan Bator: Middenklasse: Amure Hotel*** (centraal gelegen middenklasse hotel) € 35,- / € 65,-

Beijing: Eenvoudige middenklasse: diverse hotels vanaf € 39,- / € 55,- (zonder ontbijt) Middenklasse: Dongfang***+ (centraal gelegen goed middenklasse hotel): € 49,- / € 98,-


D. Transfers (prijs per auto per transfer voor maximaal 2 personen):

Een transfer boekt u voor uw gemak. Bij aankomst op vliegveld of station staat een auto met chauffeur voor u klaar die u naar uw accommodatie brengt (of omgekeerd)  

Sint Petersburg: € 49,-
Moskou (60 km.): € 55,-
Jekaterinburg: € 35,-
Irkoetsk: € 29,-
Irkoetsk - Listvianka (Baikalmeer) (70 km.): € 69,-
Bus Irkoetsk - Olkhon: € 45,- (transfer op aanvraag)
Oelan Bator: € 25,- (station) / € 39,- (vliegveld)
Beijing (met Engelstalige gids): € 69,-  
Andere steden op aanvraag


E. Losse excursies (prijzen gelden per persoon bij minimaal 2 personen)

Baikal Meer.jpg

In diverse steden kunnen wij privť excursies verzorgen met eigen gids + vervoer. De gidsen zijn in principe Engelstalig (andere talen op aanvraag). U wordt opgehaald bij uw hotel en na afloop ook weer teruggebracht. Tarieven zijn inclusief vervoer, Engelstalige gids en toegangsgelden. Hieronder treft u diverse mogelijkheden aan; andere excursies/steden op aanvraag. De prijzen gelden per persoon bij deelname van 2-5 personen; bij meer deelnemers zijn kortingen mogelijk.  

Sint Petersburg
Per metro:
Stadsbezichtiging + metrotour + Nevski Prospekt (4 uur): € 35,-
Hermitage (3 uur): € 49,-
Russisch Museum (2 uur): € 39,-
Joesoepov Paleis inclusief Rasputin Room (2 uur): € 45,-
Sint Isaak katehedraal (2 uur): € 39,-
Bloedkerk / Kerk van de Verlosser op Gemorst Bloed (2 uur): € 39,-
Alexander Nevski klooster (2 uur): € 35,-

Per auto met chauffeur:
Stadstour inclusief Petrus en Paulus vesting (4 Ĺ  uur): € 69,-
Pavlovsk paleis (5 uur): € 79,-
Poesjkin paleis inclusief Barnsteenkamer en tuinen (5 Ĺ uur): € 89,-
Pavlovk en Poesjkin gecombineerd (7 uur): € 109,-
Peterhof (5 uur; alleen het paleis): € 99,-
Peterhof (5 Ĺ uur; paleis en tuinen): € 119,-
Toeslag voor vervoer per draagvleugelboot vanuit (of terug naar
de stad): € 19,-


Moskou
Per metro
Rode Plein met Warenhuis Gum + Alexander Tuinen en Graf van de Onbekende Soldaat (3 uur): € 45,-
Arbat, de hoofdstraat van Moskou + metrotour (3 uur): € 49,-
Stadsbezichtiging centrum met Rode Plein/Basilius kathedraal + metrotour (4 uur): € 59,-
Tretjakov Galerij (oude Russische kunst; 3 uur): € 59,-
Kremlin + kathedralen (3 uur): € 69,- (toeslag Wapenkamer: € 25,-)
Kolomenskoje Openluchtmuseum (3 uur): € 59,-
Christus Verlosserkathedraal (2 uur): € 65,-

Per auto met chauffeur
Stadstour inclusief uitzichtpunt Vorobjev Heuvels en Rode Plein +
bezoek aan het Novodevitsji klooster (4  uur): € 89,-
Sergiev Posad (centrum van de Russisch orthodoxe kerk; 7 uur): € 149,-  

Irkoetsk
Stadsbezichtiging (2 uur): € 39,-
Baikalmeer tour (hele dag): € 89,-
Baikalmeer tour inclusief bezoek Openluchtmuseum en Museum over het Baikalmeer (hele dag): € 99,-
Ust Orda inclusief museum (autonome republiek BoerjatiŽ; hele dag): € 99,-  

Beijing
Plein van de Hemelse Vrede en Verboden Stad (halve dag): € 99,- Zomerpaleis (halve dag): € 99,-
Hutongs (oude wijken van Beijing) per riksja (halve dag): € 99,-
Zomerpaleis en hutongs (hele dag inclusief lunch): € 135,-
Plein van de Hemelse Vrede, Verboden Stad, Hemelse Tempel & Zomerpaleis (hele dag inclusief lunch): € 135,-
Grote Muur, Ming Tombe en Heilige Weg (hele dag inclusief lunch): € 145,-
Avondvoorstelling Peking Opera of Acrobatenshow: € 85,-  


F. Meerdaagse uitbreidingsprogramma’s

Glooiend groen.jpg

Onderstaande pakketten zijn voorbeelden van programma's die wij voor u kunnen verzorgen. De genoemde prijzen zijn per persoon op basis van verblijf in een tweepersoonskamer; verlengingen zijn vanzelfsprekend mogelijk. De vermelde excursies zijn met eigen gids + auto met chauffeur. Prijzen zijn op basis van 2 personen.


F1 Sint Petersburg
Het is heel goed mogelijk om uw reis niet in Moskou, maar in Sint Petersburg te laten beginnen. U kunt dan na afloop van uw verblijf bijvoorbeeld per nachttrein naar Moskou reizen.  

F1A. 3 dagen Sint Petersburg Verzorgd: € 99,- (toeslag juni: € 30,-)
Dag 1: Transfer luchthaven Sint Petersburg Ė hotel; 2 nachten verblijf in centraal gelegen 3 sterren hotel op basis van logies en ontbijt in 2ps.kamer. Dag 2: Optionele excursies: zie E. Losse Excursies (hierboven) Dag 3: Transfer hotel - treinstation  

F1B. 3 dagen Sint Petersburg Uitgebreid: € 219,- (toeslag juni: € 39,- )
Dag 1: Transfer luchthaven Sint Petersburg Ė hotel; 2 nachten verblijf in centraal gelegen 4 sterren hotel op basis van logies en ontbijt in 2ps.kamer. Dag 2: Stadsbezichtiging per metro en te voet (ochtend) + excursie Hermitage (middag) onder leiding van Engels-, Duits- of Franstalige gids (naar keuze) inclusief toegangsgelden Dag 3: Transfer hotel Ė treinstation.  

F2 Moskou
F2A. 3 dagen Moskou Verzorgd: € 129,-
Dag 1: Transfer luchthaven Moskou Ė hotel; 2 nachten verblijf in 3 sterren hotel op basis van logies en ontbijt in 2ps.kamer.
Dag 2: Optionele excursies: zie E. Losse Excursies (hierboven).
Dag 3: Transfer hotel Ė treinstation  

F2B. 3 dagen Moskou Uitgebreid: € 239,- Dag 1: Transfer luchthaven Moskou Ė hotel; 2 nachten verblijf in centraal gelegen goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt in 2ps.kamer. Dag 2: Stadsbezichtiging per metro inclusief bezichtiging van enkele van de mooiste metrostations (ochtend) + excursie Rode Plein en Kremlin (middag) onder leiding van Engelstalige gids inclusief toegangsgelden. Dag 3: Transfer hotel Ė treinstation.  

F3 Jekaterinaburg
F3B. 3 dagen Jekaterinaburg Verzorgd: € 155,-
Dag 1: Transfer station Jekaterinaburg Ė hotel; 2 nachten verblijf in centraal gelegen middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt in 2ps.kamer.
Dag 2: Optionele excursies op aanvraag.
Dag 3: Transfer hotel Ė treinstation.  

F4 Irkoetsk en het Baikalmeer
F4A. 3 dagen Irkoetsk en het Baikalmeer Budget: € 89,-
Dag 1: Transfer van het station van Irkoetsk naar homestay; 2 overnachtingen bij Russische familie.
Dag 2: Optionele excursies: zie E. Losse Excursies (hierboven).
Dag 3: Transfer naar treinstation. Op aanvraag is het mogelijk tegen een toeslag in hotels te verblijven.  

F4B. 3 dagen Irkoetsk Uitgebreid inclusief dagtocht naar het Baikalmeer: € 350,-
Dag 1: Transfer van het station van Irkoetsk naar middenklasse hotel in de stad. Stadsbezichtiging en bezoek aan het Znamensky klooster; 2 overnachtingen in middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt.
Dag 2: Dagtrip naar het Baikalmeer inclusief bezoek aan het Openluchtmuseum Taltsi dat een beeld geeft van het leven door de eeuwen heen in SiberiŽ. Lunch in een restaurant aan het meer. In de middag gaat u naar het museum dat informatie verschaft over het Baikalmeer.
Dag 3: Bezoek aan de Spasskaya kerk uit 1710 en het bijbehorende museum. Transfer naar het treinstation.  

F4C. 4 dagen Irkoetsk en het Baikalmeer: € 295,-
Dag 1: Transfer van het station van Irkoetsk naar Listvianka aan het Baikalmeer; lunch; wandeling door het dorp; bezoek aan het Museum over het Baikalmeer; 2 overnachtingen bij Russische familie.
Dag 2: Vrije dag om het Baikalmeer te ontdekken; u kunt hier schitterende wandelingen en boottochtjes maken.
Dag 3: Transfer terug naar Irkoetsk; onderweg brengt u een bezoek aan het Openluchtmuseum Taltsi, dat de Siberische architectuur uit vroeger eeuwen laat zien toen alles nog van hout gebouwd werd; 1 overnachting bij Russische familie.
Dag 4: Transfer naar het treinstation. Op aanvraag is het mogelijk tegen een toeslag in hotels te verblijven.  

F4D. 4 dagen Trekking langs het Baikalmeer: € 295,-
Dag 1: Transfer van het station van Irkoetsk naar accommodatie; 1 overnachting bij Russische familie.
Dag 2: Transfer naar Listvianka aan het Baikalmeer; wandeling naar de Primorski berg (1.000 meter), lunch langs het riviertje de Srednij; afdaling naar de oever van het meer; opzetten van het kamp; diner; overnachting in tent.  Totale afstand: 12 km.
Dag 3: Wandeling naar Listvianka (5 km.); lunch onderweg in de Obuteikha baai; onderweg bezoek aan grot en beklimming Berezovaya; transfer terug naar Irkoetsk; 1 overnachting bij Russische familie.
Dag 4: Transfer naar het treinstation Het is mogelijk om uw bagage tijdens de trekking achter te laten in Irkoetsk. Op aanvraag is het mogelijk tegen een toeslag in hotels te verblijven op dag 1 en 3.  

F4E. 6 dagen Uitgebreide Trekking langs het Baikalmeer: € 475,- Dag 1: Na aankomst in Irkoetsk wordt u opgewacht door uw gids die u per openbare bus naar het dorpje Goloustnoje aan de westkust van het Baikalmeer (120 km., deels over onverharde weg) begeleidt. Begin van de trekking in zuidelijke richting. Vandaag wordt slechts 3 km. afgelegd en gedineerd en overnacht in een tent in Semenikha.
Dag 2: Trekking van 21 kilometer door het taiga woud langs de kust van het Baikalmeer. Diner met kampvuur en overnachting in de Nijnyaja Kadilnaja vallei.
Dag 3: Bij Kaap Kadilniy ziet u de indrukwekkende Duivelsbrug. U passeert Bolshie Koty gesticht tijdens de Russische goldrush. Diner en overnachting in sfeervolle baai met strandje. Vandaag wordt 15 km. afgelegd.
Dag 4: Via een spectaculaire route legt u de laatste 18 km. naar Listvianka af; bezoek aan Listvianka; homestay.
Dag 5: Transfer naar Irkoetsk; homestay.
Dag 6: Transfer naar het station

F5. Meerdaagse uitbreidingsprogramma's MongoliŽ.
Deze programma's kunnen uitgevoerd worden vanaf 2 personen. In principe reist u met eigen Engelstalige gids en chauffeur in een stevige 4 wheel drive of in een klein internationaal gezelschap. U verblijft in gerkampen op basis van volpension; in Oelan Bator verblijft u in een middenklasse hotel (toeslag 1ps.kamer: € 25,-). U dient er rekening mee te houden dat de omstandigheden eenvoudig zijn en dat u veel onderweg bent tijdens de rondreizen van een week of langer over veelal slechte wegen. De schitterende natuur van MongoliŽ weegt hier echter ruimschoots tegenop.  

F5A. 4 dagen Terelj en Oelan Bator Budget: € 239,-
Dag 1: U wordt naar het Terelj Nationaal Park 80 km. ten oosten van Oelan Bator gebracht. Op de mooiste punten van de route maakt u een korte stop. Terelj is ťťn van de mooiste streken van MongoliŽ en ligt op een hoogte van 1.600 meter. U verblijft 2 nachten in een ger (traditionele tent).
Dag 2: Verkenning van de schitterende omgeving.
Dag 3: Terug naar Oelan Bator, waar u verblijft in een middenklasse hotel.
Dag 4: Transfer naar station of luchthaven  

F5B. 4 dagen Terelj en Oelan Bator Uitgebreid: € 495,-
Dag 1: U wordt naar het Terelj Nationaal Park gebracht. Onderweg bezoekt u Turtle Rock en de boeddhistische Arayabal meditatie tempel. U verblijft 1 nacht in een ger (traditionele tent) in ťťn van de beste ger kampen.
Dag 2: U verkent met uw gids de omgeving en bezoekt een nomaden familie die paarden fokt. Eventueel kunt u zelf een tochtje maken. Vervolgens krijgt u bij de nomaden familie een traditionele Mongoolse lunch voorgeschoteld. U dineert en overnacht in een ger bij de nomadenfamilie.
Dag 3: Na het ontbijt wordt u terug naar Oelan Bator gebracht, waar een excursie op het programma staat naar het indrukwekkende Gandan klooster gevolgd door een bezoek aan het Bogd Gegen Winterpaleis. Na de lunch heeft u mogelijkheid om de stad op eigen houtje te verkennen, waarna een afscheidsdiner geserveerd wordt. U verblijft in een middenklasse hotel.
Dag 4: Transfer naar station of luchthaven.

F5C: 8-daagse expeditie Gobi Woestijn: € 695,- pp. (bij 4 deelnemers en meer); € 1095,- (bij 2 of 3 deelnemers) De Gobi woestijn heeft voor veel reizigers een magische klank. De grootste woestijn van AziŽ strekt zich uit over een enorm gebied aan beide zijden van de grens van MongoliŽ en China en is ťťn van de minst bevolkte streken ter wereld. Het is geen zandwoestijn; de oppervlakte is meest rotsachtig, soms met lage begroeiing. U reist in een klein internationaal gezelschap rond 1.700 kilometer door een ruig landschap, deels over sporen, soms door gebieden waar helemaal geen wegen zijn. Vertrek is op donderdag.

Programma:
Dag 1: U wordt opgehaald van het station in Oelan Bator. Uw bestemming vandaag is een gerkamp of hotel nabij Mandalgov (centrum van Dundgobi provincie).
Dag 2: Rit richting Dalanzadgat. U verblijft ťťn nacht bij een nomadenfamilie in Tsogt Ovoo.
Dag 3: U komt aan in het Tuvshin gerkamp. Vervolgens gaat u naar de Adelaarsvallei met zijn wilde geiten. U ziet een gletsjer midden in de woestijn en vele zandduinen.
Dag 4: Rit naar het woestijnstadje Saikanovoo. Dit is het gebied waar resten van dinosaurussen zijn gevonden en zich kamelenfokkerijen bevinden.
Dag 5: Rit naar Kharakorum, de oude hoofdstad van het voormalige Grote Mongoolse Rijk, gesticht door de zonen van Dzjengis Kahn. U bezoekt de ruÔnes van de oude stad en het lamaklooster Erdene Zuu, waar jonge monniken worden opgeleid.
Dag 6: Rit naar het Hustai Park. Toen de Przewalski paarden dreigden uit te sterven ontwikkelde de Nederlandse regering hier een project om 16 paarden terug te brengen in de natuur. Het project is geslaagd want er leven nu zo'n 160 paarden. U zult overnachten in het park en de paarden van een afstand kunnen bekijken.
Dag 7: U keert terug naar Oelan Bator voor een laatste overnachting in een hotel.
Dag 8: Transfer naar station of luchthaven.

F5D: 8-daagse expeditie Mongoolse Rivieren en Meren: € 675,- pp. (bij 4 deelnemers en meer); € 375,- (bij 2 of 3 deelnemers) Deze reis laat u kennismaken met de overweldigende, onbedorven natuur van MongoliŽ. Gigantische bergmassieven worden afgewisseld met uitgestrekte steppen, rivieren en meren. U komt tijdens deze bijzondere reis o.a. in aanraking met het Mongools boeddhisme en het leven van de nomaden. U reist in een klein internationaal gezelschap. Vertrek is op donderdag.

Programma:
Dag 1: U wordt op het station van Oelan Bator opgehaald en naar Kharakorum gebracht, de oude hoofdstad, gesticht door de zonen van Dzjengis Kahn.
Dag 2: U brengt een bezoek aan de ruÔnes van de oude stad en het Lama-klooster Erdene Zuu. Daarna reist u verder over smalle zandwegen naar een gerkamp bij de warmwaterbronnen van Tsenkher.
Dag 3: De reis wordt voortgezet naar Tsagaan Nur (het Witte Meer), waar u verblijft in een gerkamp op de oevers van het meer.
Dag 4: U kunt wandelen in de schitterende omgeving van het meer of in de bergen (een dode vulkaan).
Dag 5: Vandaag wordt u naar Bulgan gebracht vlakbij Tsetserleg, een dorpje in de bergen waar u verblijft bij een nomadenfamilie.
Dag 6: Rit naar het Hustai Park met zijn Przewalski paarden. U zult overnachten in het park.
Dag 7: U keert terug naar Oelan Bator voor een laatste overnachting in een hotel.
Dag 8: Transfer naar station of luchthaven.  

F5E: 13-daagse expeditie Gobi + Groene Route gecombineerd: prijs op aanvraag
Delen van beide bovenstaande reizen kunnen ook in 1 langere reis gecombineerd worden. Dit programma wordt uitgevoerd met eigen gids/chauffeur (minimaal 2 personen):
Programma:
Dag 1: U wordt naar uw hotel in Oelan Bator gebracht, waar een welkomstlunch geserveerd wordt.
Dag 2: Hustai Nationaal Park
Dag 3: Warmwaterbronnen van Tsenkher.
Dag 4: Rit naar de Khorgo vulkaan (2.965 meter). In het nationaal park zult u schitterende meren zien omringd door oude vulkanen. Daarna voert de route langs de rivier Chuluut en door de Khorgo vallei.
Dag 5: Tsagaan Nur (het Witte Meer).
Dag 6: Rit naar Kharakorum. Onderweg worden stops gemaakt bij Taikhar Chuluu (een vreemdgevormde enorme rots) en in het stadje Tsetserleg.
Dag 7: Bezoek aan de ruÔnes en het Erdene Zuu klooster.
Dag 8: In Saikhan Ovoo ervaart u het dagelijks leven van de nomaden. In de omgeving treft u twee klooster-ruÔnes en vele zandduinen aan.
Dag 9: Naar Tuvshin bij Dalanzadgad, waar een klein museum is met overblijfselen van dinosaurussen.
Dag 10: Excursie naar o.a. de Adelaarsvallei en een gletjser midden in de woestijn. In deze omgeving vindt men veel kamelenfokkerijen.
Dag 11: Rit naar Mandalgobi met 10.000 inwoners een middelgrote stad voor Mongoolse begrippen. U verblijft in een eenvoudig hotel.
Dag 12: U keert terug naar Oelan Bator voor een laatste overnachting in een hotel.
Dag 13: Transfer naar het station of de luchthaven.  

F5F. 8 dagen paardrijden in MongoliŽ: prijs op aanvraag.
MongoliŽ is het land bij uitstek om per paard te verkennen. Niet voor niets is het paard voor de bevolking het belangrijkste vervoermiddel. Enige ervaring is vereist, maar u hoeft geen doorgewinterde ruiter te zijn. De paarden in MongoliŽ zijn in verhouding klein.
Dag 1: U wordt naar het Terelj Nationaal Park gebracht.
Dag 2-6: U maakt dagelijks een tocht te paard van rond 25 kilometer. U overnacht in verschillende gerkampen.
Dag 7: Terugreis naar Terelj.
Dag 8: U wordt teruggebracht naar Oelan Bator De prijs is op basis van volpension inclusief huur van de paarden. Een verkorte versie van dit programma van 5 dagen is ook mogelijk.

F6. Meerdaagse uitbreidingsprogramma's China
Voor wie langer in China wil blijven zijn de mogelijkheden eindeloos. Hieronder volgen een paar voorbeelden. Maar ook hier geldt: we maken graag een offerte voor uw eigen reisplan. De excursies zijn met eigen Engelstalige gids en auto met chauffeur.  

F6A. 4 dagen Beijing Budget: € 89,-
Dag 1-4: 3 nachten verblijf in eenvoudig middenklasse hotel (King's Joy hotel)  

F6B. 4 dagen Beijing: € 245,-
Dag 1: Transfer van het station naar het hotel met Engelstalige gids; Dag 1-4: 3 nachten verblijf in centraal gelegen goed middenklasse hotel (Dongfang hotel***+) Dag 4: Transfer naar luchthaven of het station met Engelstalige gids.  

F6C. 4 dagen Beijing Uitgebreid: € 475,-
Dag 1: Transfer van het station naar het hotel met Engelstalige gids; 3 nachten verblijf in centraal gelegen goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt (Dongfang hotel***+)
Dag 2: Excursie Plein van de Hemelse Vrede + Verboden Stad (halve dag)
Dag 3: Excursie Grote Muur + Ming Tomben + Sacred Road (hele dag inclusief lunch)
Dag 4: Transfer naar luchthaven of station met Engelstalige gids  

F6D. 8 dagen Beijing Ė Xian Ė Shanghai uitgebreid: € 1.198,-
Dag 1: Transfer van het station naar het hotel met Engelstalige gids; 2 nachten verblijf in centraal gelegen goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt (Dongfang hotel***+)
Dag 2: Excursie Plein van de Hemelse Vrede + Verboden Stad (halve dag)
Dag 3: Excursie Grote Muur + Ming Tomben + Sacred Road (hele dag inclusief lunch); transfer naar het station met Engelstalige gids; nachttrein naar Xian (1e klas: soft sleeper)
Dag 4: Transfer naar het hotel met Engelstalige gids; 1 nacht verblijf in goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt (Tianyi hotel***+)
Dag 5: Excursie Terracotta Leger + City Wall (hele dag inclusief lunch); transfer naar het station met Engelstalige gids; nachttrein naar Shanghai (1e klas: soft sleeper)
Dag 6: Transfer naar het hotel met Engelstalige gids; 2 nachten verblijf in goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt (Swan hotel***+); stadsbezichtiging inclusief Yu tuin en Jaden Boeddha Tempel (halve dag).
Dag 7: Vrije dag
Dag 8: Per Maglev trein naar de luchthaven met Engelstalige gids.  

F6E. 6 dagen met de Tibet-Express naar Lhasa Sinds enkele jaren is het mogelijk om de reis met de TransmongoliŽ-Express uit te breiden met een treinreis naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. De reis van Beijing naar Lhasa neemt een kleine 2 etmalen in beslag. U komt daarbij op een hoogte van meer dan 5.000 meter. In Lhasa en Tibet kunnen wij accommodatie, excursies en volledige programma's verzorgen. Voor Tibet is naast een Chinees visum ook een zogenaamde permit vereist. Deze wordt in China verstrekt. Helaas wijzigen de Chinese autoriteiten regelmatig de voorwaarden om tot Tibet toegelaten te worden. Wij lichten u graag in over de geldende regels en mogelijkheden.  


G. Visa

Wanneer u een complete reis met de TransmongoliŽ-Express boekt, verzorgen wij de visa voor Rusland, MongoliŽ en China samen voor € 349,- p.p. (normale procedure; totale duur visumaanvraag rond 6 weken!).


Vraag hier uw offerte aan

offerte.jpg
Reserveer

Bouwstenen TransmongoliŽ-/TranssiberiŽ Express Individueel

train_aankomst_ub.jpg


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl