© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

16-daagse rondreis ArmeniŽ en GeorgiŽ

2010 358.jpg

ArmeniŽ is de eerste Christelijke natie ter wereld (sinds 301). Geografisch gezien behoort het tot AziŽ, maar cultureel en historisch voelt men zich meer met Europa verwant. Zowel qua natuur als cultuur heeft ArmeniŽ de reiziger veel te bieden. Het land herbergt talloze eeuwenoude bezienswaardigheden, maar is nog niet door het massatoerisme ontdekt.

GeorgiŽ, op de grens van Europa en AziŽ, is een aantrekkelijke bestemming vanwege de schitterende natuur en de hartverwarmende gastvrijheid van de inwoners.


De reis wordt begeleid door de Nederlandssprekende gids Ivane Goliadze. Het aantal deelnemers is maximaal 6! U reist namelijk in een 4-wheel drive. Door de kleine groep, het eigen vervoer en de grote kennis van de reisleider is dit dť aantrekkelijkste manier om beide landen te leren kennen. Na afloop kunt u met recht zeggen ArmeniŽ en GeorgiŽ te hebben ontdekt.


Programma ArmeniŽ

2010 396.jpg

Dag 1:
Vlucht van Amsterdam of Brussel naar Yerevan. Bij aankomst staat Ivane Goliadze u op te wachten en wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 2:
Vandaag leren we de hoofdstad van ArmeniŽ kennen en bezoeken we het Nationaal Historisch Museum. In de avonduren maken we een stadswandeling.

Dag 3:
De dag beginnen we met een excursie naar de Ararat Cognac fabriek. ArmeniŽ staat bekend om zijn uitstekende cognac. Vervolgens bezoeken we de Etchmiadzin Kathedraal waar het werk van de beroemde schilder Hovnathan is te bewonderen. 
's Middags bezoeken we de prachtig gelegen Garni Tempel en het Geghard klooster.
De Garni Tempel is in de 1e eeuw gebouwd door een Armeense koning ter ere van de God van de Zon.
Overnachting in Yerevan.

Dag 4:
Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en bezoeken we het Khor-Virap klooster. Vanaf dit punt heeft u uitzicht over de voor Armenen heilige berg Ararat (bekend van de Ark van Noach).
Na de lunch bezichtigen we de schitterend gelegen Noravank kerk.

Dag 5:
In de ochtend reizen we naar het Tatev klooster. Dit is een van de grootste kloostercomplexen in ArmeniŽ en tot voor kort alleen te voet te bereiken. We maken nu gebruik van een 5 kilometer lange kabelbaan van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt. Vervolgens  zullen we het Sevan meer bezoeken en kunt u ook de Selim Caravanserai zien, waarbij de je een beeld krijgt van het leven van de 14e eeuwse kooplieden die hier passeerden.
Overnacht in de buurt van het Sevan meer.

Dag 6:
Na het ontbijt gaan we naar Noraduz, waar we een oude begraafplaats bezoeken die beroemd om zijn vele khatchkars (gegraveerde stenen kruisen) die dateren uit de 9e en 10e eeuw.
Hierna bezoeken we Sevanavank (klooster van Sevan) dat als ťťn van de belangrijkste toeristische plaatsen van ArmeniŽ wordt gezien.
Aan het einde van de dag reizen we naar Dilijan en wandelen we door het mooie oude centrum.

Dag 7:
Na het ontbijt rijden we naar het Haghartsin klooster, gebouwd tussen de 10e en 14e eeuw.
Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar GeorgiŽ. Onderweg zullen we het 10e eeuwse Haghpat klooster bezoeken (UNESCO werelderfgoed).
We steken de grens tussen ArmeniŽ en GeorgiŽ over en overnachten in Tbilisi.


Programma GeorgiŽ

2010 211.jpg

Dag 8:
Vandaag verkennen we de mooie en gezellige hoofdstad van GeorgiŽ,Tbilisi. Vervolgens maken we een excursie naar Mtshketa, een oude stad waar we de Svetitkhoveli kathedraal en het Jvari klooster zullen bezoeken.

Dag 9:
Na het ontbijt reizen we naar het Davit Gareji klooster, gebouwd in de 6e eeuw. We maken een wandeling van 3 kilometer en zien onder andere de grotten van het klooster en zijn unieke fresco's en uitzichten.
We overnachten in een gasthuis in Sighnaghi.

Dag 10:
Na het ontbijt rijden we de imposante Kaukasus in. Onderweg zien we het Ananuri kastelen complex hoog boven de Aragvi rivier.  Onderweg bezoeken we het bekende skiresort in de Kaukasus, Gudauri. Het is schitterend gelegen in een adembenemende omgeving.
We overnachten in een gasthuis in Gudauri.

Dag 11:
Na het ontbijt rijden we naar Stephantsminda (Kazbegi), vanaf dit punt zullen we de 5047 meter hoge bergtop van Khazbeg zien.
Hierna reizen we via het Gergeti's Sameba klooster naar Kutaisi waar we een avondwandeling maken.

Dag 12:
We bezichtigen Kutaisi en bezoeken de Bagrati Kathedraal (10e eeuw) en de Gelati Kathedraal (14e eeuw) waar we unieke fresco's zien.
We reizen verder naar het aan de Zwarte Zee gelegen Batumi, waar we een wandeling maken.

Dag 13:
Na het ontbijt bezoeken we de botanische tuin, de Okatse kloof en de Promete grot.
We overnachten weer in Kutaisi.

Dag 14:
Na het ontbijt rijden we via Gor terug naar Tbilisi. Onderweg bezoeken we Uplistsikhe, een eeuwenoude stad die volledig uit steen is gehouwen. In Gori bezoeken het Stalin museum.

Dag 15:
In de ochtend bezoeken we het Shio Mghvime klooster op 25 kilometer van de hoofdstad. Na de lunch reizen we terug naar Tbilisi waar u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. In de avond is er een optioneel afscheidsdiner in een traditioneel Georgisch restaurant.

Dag 16:
Transfer naar de luchthaven, gevolgd door de terugvlucht.


Reserveer

16-daagse rondreis ArmeniŽ en GeorgiŽ

Reisdata en prijzen 2017

Vertrekdata:
6 juni
12 juli

Prijs: Eur 2.095,- p.p.
Toeslag 1-pers.kamer: Eur 295,-

Minimaal aantal deelnemers: 2
Maximaal: 8

Inbegrepen:
vlucht, programma en alle transfers, accommodatie in toeristenklasse hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt, Nederlandssprekende gids Ivane Goliadze.

Niet inbegrepen:
Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), diner in traditioneel Georgisch restaurant (dag 15), entreegelden, facultatieve excursies, lunch en diner.


NL: Wittevrouwenstraat 36, 3512 CV Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl