© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse Nederlandstalige Rusland & Oost-Europa Academie cultuurreis Klassiek Rusland

Rusland & Oost-Europa Academie Reizen

Sinds 2015 werkt Eurocult samen met Rusland & Oost-Europa Academie. De reizen van Rusland & Oost-Europa Academie worden gekenmerkt door het hoge culturele gehalte. Daarnaast is typerend dat naast de belangrijkste culturele en historische plekken ook regelmatig de gebaande paden verlaten worden om het dagelijks leven van nabij mee te maken en de bevolking te leren kennen. Afhankelijk van de bestemming kunt u dus ineens tussen Russische studenten in de collegebanken zitten, bij een boerenfamilie op het platteland in de keuken staan, of een zieken- of weeshuis bezoeken. De reizigers van Rusland & Oost-Europa Academie worden voorzien van heel veel achtergrondinformatie, en dan niet alleen over de te bezoeken locaties, maar ook over de geschiedenis van het land, de cultuur en de volksaard. Rusland & Oost-Europa Academie is gevestigd in een sfeervol pand aan de Rijnkade 4 in Arnhem. Daar worden regelmatig lezingen, cursussen, culturele evenementen en themaweekenden gehouden, alsmede films vertoond (met inleiding). Deze activiteiten staan altijd in het teken van Oost-Europa. Rusland & Oost-Europa Academie is het initiatief van Rusland- en Oost-Europa deskundige Marie-Thérèse ter Haar. Zij begeleidt de reizen en verzorgt eveneens de lezingen en overige activiteiten. Meer informatie is te vinden via www.ruslandacademie.nl/


Moskou - Novgorod - St. Petersburg

250_Moskou_Basilius_TrijnieDuut.jpg

Maak kennis met de boeiende geschiedenis van Rusland door een bezoek aan drie van Ruslands mooiste en boeiendste steden: Moskou, Novgorod en Sint-Petersburg. Ontdek de fascinerende mengeling van bouwstijlen ontstaan onder invloed van de tsaren, de Russisch-Orthodoxe Kerk en het communistische regime. Maar bewonder ook van de hedendaagse architectuur. Marie Thérèse ter Haar zal u er alles over vertellen, wandelend en rijdend door de steden en reizend van stad naar stad.

Moskou


In Moskou bezoeken we een aantal highlights, zoals het Kremlin waar nog altijd de regering zetelt. Geniet van een lunch op een bijzondere locatie (aan het Rode Plein) en breng een bezoek aan het grote warenhuis Goem, waar u de rijke Russen zult zien flaneren.

Novgorod

Van Moskou reist u per bus naar Novgorod, de oudste en misschien wel mooiste stad van het land. Novgorod dankt haar rijkdom aan de Hanzetijd, toen Novgorod als handelsstad een belangrijke plek innam.

St. Petersburg

We besluiten onze reis in Sint-Petersburg. Daar zult u onder andere de prachtige Petrus- en Paulusvesting bezoeken en de wereldberoemde Hermitage, waar u overrompeld zult worden door de enorme hoeveelheid schitterende kunst. Maak ook gebruik van de gelegenheid om een mis bij te wonen in een Russisch-Orthodoxe kerk; een ware Ruslandervaring.


Programma

Moskou_Boodschappen.jpg

Dag 1: Heenreis van Amsterdam naar Moskou

In de late ochtend vertrek vanaf Amsterdam naar Moskou. Na aankomst in Moskou transfer per luxe touringcar van het vliegveld naar het hotel, waar we drie nachten verblijven.

- Vlucht van Amsterdam naar Moskou
- Lezing: Het huidige Rusland
- Diner en overnachting in het hotel in Moskou

Dag 2: Stadstour Moskou

Na het ontbijt een stadsoriëntatie per bus. Behalve de belangrijkste highlights bezoeken we ook minder bekende plekjes, zoals de intieme kerk van de schrijver Leo Tolstoi en de plaats waar Napoleon met zijn Grande Armée over de metropool Moskou uitkeek. Ook ziet u geheime locaties uit de zwarte, Stalinistische periode, zoals het huis van de beruchte KGB-chef Beria.

Vervolgens kunt u lunchen. U krijgt de tijd om het aangrenzende beroemde warenhuis Goem te bezichtigen, een drie verdiepingen hoog winkelparadijs met straatjes, bruggetjes en galerijen.

In de middag bezoeken we het Kremlin met het indrukwekkende Kathedralenplein.We bezichtigen o.m. de Maria Hemelvaartkathedraal. De gids zal ondertussen uitgebreid stilstaan bij de tsaren, de intriges van de Bojaren en de pracht en praal van het mysterie Rusland.

's Avonds kunt naar het Russisch-orthodoxe koor Zlatoust ('Gouden Stem') gaan en een tournee langs de mooiste metrostations maken. De Moskouse metrostations worden niet voor niks 'ondergrondse paleizen' genoemd. (Zlatoust en de metrotour zijn facultatief en onder voorbehoud).

- Bustour langs diverse highlights met veel stops onderweg
- Lezing: Het leven van de gewone Rus in wereldstad Moskou
- Moskva-rivier en Mussenheuvels
- Winkelparadijs Goem en het Rode Plein
- Rondleiding door het Kremlin o.l.v. een plaatselijke gids
- Russisch-orthodox ensemble Zlatoust (facultatief)
- Metrotour (facultatief)
- Diner en overnachting in het hotel in Moskou

Dag 3: Moskou: Begraafplaats en vrije middag

In de ochtend bezoeken we de begraafplaats bij het Nieuwe Maagdenklooster, waar onder andere Anton Tsjechov, Dmitri Sjostakovitsj, Nikita Chroestjsjov, Alexander Lebed en Raisa Gorbatsjov begraven liggen. In de middag kunt u lunchen op het Rode Plein.

Voor wie interesse heeft, is er een bezoek aan Tretjakovgalerij mogelijk. Hier is onder meer werk van de beroemde Russische schilder Ilja Repin te zien.
's Avonds kunt u een voorstelling in het Bolsjoi Theater bijwonen (facultatief en onder voorbehoud).

- Bustour langs diverse highlights met veel stops onderweg
- Begraafplaats Nieuwe Maagdenklooster
- Lezing: De Russisch-Orthodoxe Kerk
- Lezing: Wie is Poetin?
- Vrije middag in Moskou
- Tretjakovgalerij (entree inclusief)
- Diner en overnachting in het hotel in Moskou

Dag 4: Het Russische platteland: bossen, samowars en Tsjaikovski

Reis naar Novgorod, waar we de komende nacht verblijven. Het eerste gedeelte voert over de belangrijkste autoweg van Rusland. Onderweg trekken uitgestrekte bossen en talloze datsja's (typisch Russische buitenhuisjes) aan ons voorbij. Langs de weg staan bovendien veel indrukwekkende monumenten voor de miljoenen Russen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn.

Ondertussen vertelt Marie-Thérèse over de 'kolchozen'. Vervolgens kunt u dit communistische fenomeen kort bezoeken. Dit is tevens dé kans om een authentiek dorpje aan te doen, waar u de kleine dorpswinkeltjes een goede omzet kunt bezorgen (bijv. een fles wodka voor slechts € 3,-!). Deze ontmoeting met de lokale bevolking maakt vrijwel altijd een diepe indruk. Als de tijd het toelaat, is de volgende tussenstop het landgoed van Peter Iljitsj Tsjaikovski.

We kruisen vandaag de Wolga, met 3520 kilometer de langste rivier van Europa. Geplande aankomst in Novgorod is ca 20.30 uur.  

- Busreis van Moskou naar Novgorod
- Bossen en datsja's
- Lezingen over  Leo Tolstoi, Catharina de Grote, de Romanovs en Sovjet Rusland
- Kolchozen
- Lezing: Tsjaikovski: de man en zijn muziek
- Woonhuis Tsjaikovski
- Wolga
- Diner en overnachting in het hotel in NovgorodHermitage_Jordaantrap.jpg

Dag 5: Novgorod, parel van de UNESCO Werelderfgoedlijst

We beginnen deze dag met een rondleiding door het prachtige Novgorod, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De gunstige ligging aan de handelsroute naar Europa zorgde er niet alleen voor dat Novgorod blootstond aan westere invloeden, maar ook dat het als rijke Hanzestad een belangrijk zakelijk, politiek en cultureel centrum werd. Het was een uitstekende voedingsbodem voor grote kunstenaars op allerlei gebied.

's Middags lunch op het Rode Plein van Novgorod. Na de lunch vertrekken we naar Sint-Petersburg, waar we aan het begin van de avond zullen aankomen.

- Stadswandeling Novgorod o.l.v. lokale gids
- Busreis van Novgorod naar Sint-Petersburg
- Lezing: Peter de Grote en Sint-Petersburg
- Diner en overnachting in het hotel in Sint-Petersburg

Dag 6: Stadstour Sint-Petersburg, de trots van Peter de Grote

Na het ontbijt maken we een stadsrondrit en zien de Nevsky Prospekt, de Hermitage, de Izaäkkathedraal en de Petrus en Paulusvesting.

's Middags kunt u uitgebreid gaan winkelen op de Nevsky Prospekt of een bezoek brengen aan het Russisch Museum. 's Avonds is er gelegenheid om een klassiek concert bij te wonen in het Mariinsky Theater (facultatief en onder voorbehoud).  

- Bustour langs diverse highlights met veel stops onderweg
- Nevsky Prospekt
- Lezing: Nederlanders in Sint-Petersburg
- Izaäkkathedraal en Kazankathedraal
- Diner en overnachting in het hotel in Sint-Petersburg

Dag 7: Sint-Petersburg: Peter en Paulusvesting en het Hermitage

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Peter en Paulusvesting, waar de laatste tsaren begraven liggen.

Aansluitend gaan we naar de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt maar ook de hele entourage, is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe.

Eventueel kunt in in St.-Petersburg een Russisch-orthodoxe liturgie bijwonen in een klooster of kerk (onder voorbehoud).

- Rondleiding Peter en Paulusvesting
- Rondleiding Hermitage Museum o.l.v. plaatselijke gids
- Diner en overnachting in het hotel in Sint-Petersburg

Dag 8: Vrije ochtend en terugreis van Sint-Petersburg naar Amsterdam

Vrije ochtend in Sint-Petersburg. U kunt op souvenirjacht (wodka, kaviaar, matroesjka's) of met een faculatieve excursie een aantal van de vele paleizen in Tsarendorp (buiten de stad) bezoeken.

U heeft ongetwijfeld veel indrukken opgedaan die u nog lang bij zullen blijven. Want juist de achtergrondinformatie die Marie-Thérèse zo boeiend en toegankelijk weet te vertellen, én het feit dat er tijdens de reis aandacht is voor het 'echte' leven, maken deze reis zo bijzonder.

- Vrije ochtend in Sint-Petersburg
- Excursie naar Tsarendorp (facultatief)
- Lezing: Anna Paulovna
- Terugvlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam


Reserveer

8-daagse Nederlandstalige Rusland & Oost-Europa Academie cultuurreis Klassiek Rusland

Prijzen en data:

Vertrekdata:
2017:
14 juli
21 juli
4 augustus

Prijzen:
Op basis van een verblijf in een tweepersoonskamer :
€ 1379,-
Toeslag 1-persoonskamer:
€ 109,-

Bij boekingen 4 maanden voor vertrekdatum, ontvangt u vroegboekkorting t.w.v.:
€ 45,-

Inbegrepen
vlucht(en), luxe touringcar, overig vervoer volgens programma, hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, 7x diner, deskundige begeleiding door Marie-Thérèse ter Haar, volop lezingen, excursies volgens programma, entreegelden

Niet inbegrepen:
Reserveringskosten
(€ 20,-), Calamiteitenfonds
(€ 2,50), visum (kan door ons worden verzorgd).


NL: Wittevrouwenstraat 36, 3512 CV Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl