© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

16-daagse Jeeptour in KirgiziŽ

Op avontuur door KirgiziŽ door zelf een gehuurde jeep te rijden. Een lokale gids begeleid je op een compleet verzorgde rondreis door het wilde landschap.

De rit gaat over goede, maar grotendeels over onverharde wegen door de bergen. Er wordt afgewisseld met rijden onder de deelnemers(die rijbewijs B bezitten).

Het landschap is zeer variŽrend, bergen met eeuwige sneeuw, vele gletsjer rivieren en verschillende begroeiingen leveren vele mooie plaatjes op. Onderweg in de bergen overnacht u bij de herders, die een nomaden leven leiden in de bergen. Zij verblijven de hele zomer door in de bergen met hun vee, zoals koeien, schapen, geiten en paarden. De herders brengen de nacht door in yurten, waar u ook enkele nachten zult overnachten. U maakt kennis met hun cultuur en gebruiken en ervaart hun gastvrijheid. De heldere nachten leveren schitterende sterrenhemels op, die vele malen helderder zijn dan in Europa.

De rondreis begint in Bishkek en gaat langs vele meren Issyk-Kul, Son-Kul, Chaterkul. Kel-Suu en het Toktogul.

De reis vraagt een flexibele instelling en een redelijke conditie.


Programma

karavanserai tash rabat.jpg

Dag 1: Aankomst Bishkek, transfer naar het hotel. Hier kunt u even uitrusten en ontbijten. Later hebt u een sightseeingtour door de hoofdstad Bishkek.
Overnachting: hotel in Bishkek. (B&B)

Dag 2: U rijdt vandaag door de 40 km lange boomvallei, die leidt naar het Issyk-Kulmeer. Het is het ťťn na grootste bergmeer van de wereld, waar de Kirgiezen zeer trots op zijn. De route gaat langs de noordzijde naar het dorp Gregorevka. Onderweg in de boomvallei wordt kan u raften*.
Overnachting: hostel in Gregorevka.(B&B, dinner)

Dag 3: In de morgen brengt u een bezoek aan de Gregorevka vallei. Later gaat het verder naar de stad Karakol. Hier aangekomen bezoekt u de oude Dunganen moskee, de Russische orthodoxe kerk en de bazaar.
Overnachting: guesthouse Riverside in Karakol. (B&B, dinner)

Dag 4: U rijdt vandaag met een oude Russische jeep over een slechte weg naar de hotsprings in Altyn-Arashan, een vallei nabij Karakol. Hier kunt u een wandeling maken en een bad nemen in de hotsprings.
Overnachting: guesthouse Riverside in Karakol. (B&B, dinner)

Dag 5:
In het yurtenkamp Tort-Kul gelegen aan de zuidzijde van het Issyk-Kulmeer overnacht u twee nachten. Onderweg bezoekt u de rode vallei Jeti-Oguz en Skazka(sprookjes vallei), bestaande uit rode en gele zandstenen.
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. (B&B, dinner)

Dag 6: U kunt vandaag de hele dag paardrijden* op de zomerweide, deze bevindt zich tussen de bergen. Bomen heb je hier niet maar wel genoeg edelweiss. Een heerlijk gebied om paard te rijden. Onderweg komt u herders tegen, die hier met hun schapen, koeien en paarden leven. De lunch is een picknick op de zomerweide, waar u heerlijk kunt genieten van de frisse berglucht.  
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. (B&B, dinner)

Dag 7: Het Son-Kul meer ligt op een bergplateau van 3016 meter gelegen tussen 4000 meter hoge bergen en is de volgende bestemming waar u overnacht. De weg hier naartoe gaat via de Kalmak pas (3447m). In de zomermaanden verblijven hier de herders met hun paarden, schapen en jaks. Hun Kymys(merriemelk) staat bekend als ťťn van de besten van KirgiziŽ.
Overnachting: yurtenkamp in Son-Kul. (B&B, dinner)

Dag 8: De reis gaat verder naar Tash-Rabat, een oude karavanserai vlakbij de Chinese grens. Onderweg bezoekt u de oude vestigingsruÔne Koshoj-Korgon.
Overnachting: yurtenkamp in Tash-Rabat. (B&B, dinner)

Dag 9: U hebt vandaag een wandeling naar de Chater-Kulpas( 4000m), waar u een prachtig panarama uitzicht hebt over het Chatyr-Kulmeer.
Overnachting: yurtenkamp in Tash-Rabat. (B&B, dinner)

Dag 10: Het Kel-Suumeer is gelegen aan de grens van China en is de volgende bestemming.
Overnachting: yurtenkamp Kel-Suu. (B&B, dinner)

Dag 11: De reis gaat verder naar Naryn.
Overnachting: guesthouse in Naryn. (B&B, dinner)

Dag 12: U reist vandaag naar Kazarman, een klein dorp dat bereikbaar is over een slechte weg.
Overnachting: familie in Kazarman. (B&B, dinner)

Dag 13: De weg naar Jalal-Abad gaat over de Kok-Art pas (3318m). In Jalal-Abad wordt de weg beter en rijdt u verder naar het dorp Arslanbob, dat het grootste walnotenbos ter wereld heeft.
Overnachting: familie in Arslanbob. (B&B, dinner)

Dag 14: Vandaag hebt u een wandeling door de walnootbossen.
Overnachting: familie in Arslanbob. (B&B, dinner)

Dag 15: De reis gaat terug naar Bishkek, een lange rij dag over een goede weg.
Overnachting: hotel in Bishkek. (B&B)

Dag 16: 's Morgenvroeg brengen we u naar het vliegveld Manas om de terugreis aan te gaan.

*We wijzen u erop dat het deelnemen aan raften en tochten te paard, ezel of kameel geheel voor eigen risico is.


Reserveer

16-daagse Jeeptour in KirgiziŽ

Vertrekdatum en prijzen 2020

Prijs: € 1.545,-* per persoon.

*prijs is bij een deelname van minimaal 3 personen. Bij een deelname van 2 personen wordt er een toeslag van € 550,- per persoon berekend.

Inbegrepen: Alle overnachtingen, maaltijden en activiteiten volgens het programma, reisbegeleiding, drinkwater en vervoer.

Niet inbegrepen: vliegtickets (wij zoeken graag de meest geschikte vluchten voor u uit).


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl