© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

India: Ganges en de Brahmaputra

India is ťťn van de meest tot de verbeelding sprekende landen. Het Indiaas subcontinent is groter dan Europa en heeft de toerist eigenlijk alles te bieden. Eeuwenoude culturen, koloniaal verleden, hooggebergte, woestijn, witte zandstranden, ongerepte natuur en een bijzonder vriendelijke bevolking. Het is een ongelofelijk divers land; er worden maar liefst achthonderd talen gesproken en nergens anders is in ťťn land zo'n verscheidenheid aan volkeren en landschappen te vinden.
De boutique cruiseschepen over zowel de Ganges als de Brahmaputra bieden comfort, zijn klein en de verzorging aan boord is uitstekend.

Ganges11.jpg

Ganges

Schip11.jpg


De Ganges ontspringt op de Gangotri-gletsjer in de Indiase staat Uttarakhand, nabij de grens met de Chinese autonome regio Tibet. Deze heilige rivier is circa 2.700 kilometer lang. Het dal van de Ganges is dichtbevolkt; ongeveer een derde deel van de Indiase bevolking woont hier. De Ganges mondt uit in de Golf van Bengalen. Ze heeft echter naar het zuiden toe een enorm net van allemaal zijtakken waarvan de rivier de Hooghly er ťťn vormt.

Jaarlijks trekken miljoenen hindoes naar steden aan de Ganges om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de rivier. In de delta van de Ganges, 's werelds grootste rivierdelta bestaande uit 260 rivieren, leven ongeveer 143 miljoen mensen.
We bieden drie cruises aan over deze voor India belangrijkste rivier: van Kolkata naar Farakka, van  Farakka naar Patna en van Patna naar Varanasi.
Kolkata Ė Farakka: tijdens deze cruise maakt u kennis met de staat West-Bengalen. West-Bengalen strekt zich uit van de Himalaya tot de Golf van Bengalen. Het was ťťn van de welvarendste gebieden binnen het Britse Imperium en de hoofdstad Kolkata (Calcutta) wordt gezien als de intellectuele en culturele hoofdstad van India. In 1773 werd het de hoofdstad van Brits-India en pas in 1911 werd Delhi de hoofdstad. In de stad treft men onder andere Fort William aan, vernoemd naar Prins Willem III van Oranje die van 1689 tot 1702 Koning van Engeland, Schotland en Ierland was.
Tijdens de cruise maken we kennis met verschillende plaatsen langs de route. We bezoeken onder andere Chandernagore (Franse nederzetting), Hooghly (Imambara), Kalna (terracotta en Shiva tempels), ISKCON tempel (Hara Krishna centrum), Matiari (dorp met markt en lokale ambachten), Plassey (slag bij Plassey die de historie van India bepaalde), Khushbag (Mogul tuin en graf van Siraj-ud-Dalah), Murshidabad (Hazarduari Paleis, Katra Moskee, Nashipur en Katgola Paleis), Baranagar (terracotta tempels) en Farakka.


Farakka Ė Patna

Ganges497.jpg

De cruise van Farakka naar Patna laat u kennis maken enkele schitterende dorpjes langs de Ganges waar behalve de deelnemers aan deze cruise nooit iemand komt. Tevens maakt u o.a. kennis met de unieke opgravingen in Nalanda, een lokale markt en het schitterende Tempelcomplex van de Sikh.

Al varend over dit deel van de Ganges bezoeken we de Jammi Moskee en Bara duwari (gebouwd in opdracht van Mogol Shah Akbar), ruÔnes van de Vikramshila Universiteit uit de 8e eeuw, het 18e eeuwse Cleveland Huis van de Bhagalpur Universiteit, het heiligdom van Sultanganj, Mungyr (Pir Pahal Heuvel, Brits kerkhof, Mogul Fort en lokale markt), uniek dorp op de oever van de Ganges, Pawapuri Jain Tempel, archeologische opgravingen van de Nalanda Universiteit, wandeling door dorp in Bihar, Patna (Grote Sikh Tempel en rit door de stad).


Patna Ė Varanasi

Meisje49.jpg

Dit deel van de Ganges kan slechts een paar keer per jaar worden bevaren in verband met de waterstand (augustus tot oktober).

Onderweg doen we Maner aan (Mogul Tombe), Buxar (slag bij Buxar in 1764 waar de basis werd gelegd voor het Brits Indisch Imperium, riksja tocht), Ghazipur (opiumcentrum, graf van Lord Cornwallis, bazaar), Sarnath (Boeddhistisch complex en archeologisch museum), Chunar (Mogul Fort, Britse begraafplaats, weverij en pottenbakkerij), Ramnagar (Paleis van Maharaja en museum) en Varanasi (boottocht langs de rituele plaatsen aan de oever en wandeling door de stad).
De cruises worden ook in omgekeerde volgorde gemaakt.


Brahmaputra

Vrouw16.jpg

De naam is afkomstig uit het Sanskriet en betekent zoon van Brahma. De rivier is 2.900 kilometer lang en ontspringt in de Himalaya in het westen van Tibet.  De cruises staan meer als die over de Ganges in het teken van de natuur. We gaan op safari, bezoeken dorpjes, theeplantages, zien lokale stadjes, barbecueŽn op verlaten eilandjes in de rivier, zien lokale dansen en bezoeken handwerkgelegenheden. Er zijn verschillende cruises variŽrend in lengte tussen de 4 en 10 nachten. De cruises kunnen worden gecombineerd en de maximale lengte is dan 14 nachten.
Data en prijzen:
Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn en de cruise veelal gecombineerd wordt met een bezoek aan andere delen van India maken we graag een offerte op maat.

Voor de programma's, data en prijzen verwijzen we naar de site van de cruisemaatschappij. De prijzen staan daar in US dollars. De omwisselkoers van de dag van boeken wordt gebruikt.
Klik hier voor alle gegevens van de cruises.


Reserveer

India: Ganges en de Brahmaputra

Reisdata en prijzen

Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn en de cruise veelal gecombineerd wordt met een bezoek aan andere delen van India maken we graag een offerte op maat.

Voor de programma's, data en prijzen verwijzen we naar de site van de cruisemaatschappij. De prijzen staan daar in US dollars. De omwisselkoers van de dag van boeken wordt gebruikt.
Klik hier voor alle gegevens van de cruises.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl