© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

11-daagse cruise Moskou Ė Sint Petersburg v.a. € 895,-

Moskou-Oeglitsj-Jaroslavl-Goritsi-Kizhi-Mandrogi-Sint Petersburg

Goritsy.jpg

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor Sint Petersburg en Moskou, maar ook andere interessante steden en dorpen worden aangedaan. Vanuit elke aanleghaven zijn excursies inbegrepen; daarnaast is het mogelijk om aan boord extra excursies te boeken (aangeboden door de Russische rederij). Een bezoek aan een theater kan onder andere tot dit extra aanbod behoren. Indien de bezienswaardigheden niet op loopafstand zijn, staat er altijd een bus voor u klaar.

De cruises zijn geheel verzorgd, alle maaltijden zijn inbegrepen. De boot vaart voornamelijk 's nachts, maar soms ook een gedeelte van de dag. Gezeten op het zonnedek kunt u dan in alle rust het uitgestrekte Russische landschap bewonderen, maar u kunt ook deelnemen aan activiteiten aan boord.

Kortom: een cruise als deze biedt alle ingrediŽnten voor een complete, onvergetelijke vakantie.

Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen in Moskou en/of Sint Petersburg.

Voor een korte en een lange impressie van een vergelijkbare reis kunt u terecht op de site van onze Amerikaanse collegae. Klik hier voor een impressie van de reis.


Het schip - de MS Rakhmaninov****

De MS Rakhmaninov is een 4-sterren cruiseschip dat in 1984 in Duitsland is gebouwd en volledig gerenoveerd is in de winter van 2013-2014. Alle hutten liggen aan de buitenkant, m.u.v. het benedendek, en hebben een wandelpad langs de hut met een groot raam dat geopend kan worden (m.u.v. het benedendek). Iedere hut heeft privť faciliteiten, individuele air conditioning/verwarming, safe en een klerenkast. De junior suites hebben ook een haardroger. Deze zijn ook bij de receptie te leen.
Buiten vind je ruime dekken met banken, stoelen en tafels, waardoor je op een perfecte manier van het rivierlandschap kunt genieten. Ook beschikt het schip over een leesruimte, conferentieruimte, twee barretjes, een restaurant, een souvenirwinkel, dokter, schoonheidssalon en een wasserette. Ook is er een mooie eetruimte met zowel Russische als continentale maaltijden.

plandeck_Sergej_Rahmaninov_(Djagilev).jpg

Programma 11-daagse cruise Moskou Ė Sint Petersburg

(onder voorbehoud) De reizen die in Sint Petersburg beginnen hebben hetzelfde programma alleen in omgekeerde volgorde.


MOSKOU

Dag 1: Bij aankomst op het schip wordt u door de bemanning ontvangen. U krijgt informatie over de reis en over de optionele excursies. Vervolgens wordt het diner geserveerd. Mocht u laat (na het diner) arriveren dan staat er een maaltijdpakket voor u klaar. In de avonduren kunt u genieten van live muziek in de bar.

Dag 2: Vandaag maakt u uitgebreid kennis met de hoofdstad van het grootste land van de wereld.
Er staat een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou op het programma. We zien de  schitterende Kathedraal van Christus de Verlosser, het monument ter ere van Peter de Grote en we stoppen bij het Nieuwe Maagdenklooster. Het bekende Gorky Park, Overwinningspark en het monument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog en vanaf de Lenin Heuvels hebben we een schitterend uitzicht over de stad. Tevens zien we de Kutuzov Avenu en het Witte Huis.

Dag 3: Vandaag betreedt u het terrein van het Kremlin voor een rondleiding. Het Kremlin van Moskou is het geografisch en historisch centrum van de Russische hoofdstad en is gelegen naast het Rode Plein. De naam Kremlin is afgeleid van het Russische woord kreml, dat versterkte stadskern betekent. Het Kremlin van Moskou ligt aan het Rode Plein, op de linkeroever van de rivier de Moskva. Het is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjetunie. Het Kremlin in Moskou herbergt talrijke bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en diverse kathedralen en paleizen.
In de loop van de middag moet iedereen aan boord zijn en vertrekt het schip vanuit de haven van Moskou.
Na het vertrek worden de kapitein en zijn bemanning aan u voorgesteld onder het genot van een welkomstcocktail.
Na het diner kunt u naar muziek in de bar luisteren.

Klik hier voor een impressie van Moskou

moscow_kremlin_church01.jpg

OEGLITSJ

Oeglitsj.gif

Dag 4: De MS Rakhmaninov vaart verder; in de ochtend kunt u genieten van het Russische landschap. U kunt deelnemen aan een bijeenkomst aan boord waarover u nader zal worden ingelicht.

U arriveert in Oeglitsj, ťťn van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Oeglitsj werd gesticht in 1148. Hier vond tsarevits Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het Kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga.
Als iedereen weer aan boord is zet het schip koers richting Jaroslavl.

Klik hier voor een impressie van Oeglitsj


JAROSLAVL

Dag 5: Na het ontbijt legt het schip aan in Jaroslavl, ťťn van de mooiste steden van de Gouden Ring. Deze stad, die in de 11e eeuw gesticht werd door Jaroslav de Wijze, strekt zich uit langs de oevers van de Wolga. Er zijn nog genoeg overblijfselen te zien van het roemruchte verleden. Heel belangrijk is het Spassky klooster, een groep 17e-eeuwse kathedralen. U bezoekt de prachtige kerk van de profeet Elia, gelegen aan het centrale plein van de stad, waarvan het gehele centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt.
Na het bezoek aan Gouden Ring stad Jaroslavl vertrekt het schip in de richting van Goritsy. Aan boord wordt van alles georganiseerd. Uw reisleider zal u daarvan op de hoogte brengen.

Klik hier voor een impressie van Jaroslavl


GORITSI

Dag 6: In het begin van de middag doemt Goritsi op, een typisch Russisch plattelandsdorp. Van hier uit bezoekt u het Kirillo-Belozerski klooster, ťťn van de beroemdste kloosters van Rusland gelegen aan het Witte Meer. U gaat ook naar het Iconenmuseum dat hier gevestigd is.
Het schip vervolgt zijn route richting Kizhi.

Klik hier voor een impressie van Goritsy.


KIZHI

Kizhi.gif

Dag 7: Het grootste deel van de dag wordt gevaren. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten aan boord. U vaart over het Onegameer dat gelegen is in de Russische provincie KareliŽ.
In de middag komt de MS Rakhmaninov aan op Kizhi, een schitterend eiland dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt het Openluchtmuseum, waarvan alle gebouwen uit hout zijn opgetrokken. Dat geldt ook voor de bijzondere kerk op Kizhi, die vervaardigd is zonder een enkele spijker.
In de avond kunt u terecht in ťťn van de bars en genieten van muziek.

Klik hier voor een impressie van Kizhi.


MANDROGI

Dag 8:
Via de mooie rivier de Svir, die het Onegameer met het Ladogameer verbindt, komt u aan in Mandrogi. In dit houten dorp heeft u de mogelijkheid Russische producten te kopen, Russische lekkernijen te proeven en het Wodkamuseum te bezoeken.
Na het verblijf in Madrogi vertrekt uw schip richting Sint Petersburg. Aan boord kunt u deelnemen aan activiteiten.
's Avonds wordt u verwacht op het Captain's dinner (eventueel op andere avond).

Klik hier voor een impressie van Madrogi.


SINT PETERSBURG

Sint Petersburg.jpg

Dag 9:
U legt aan in Sint Petersburg en begint met een uitgebreide stadsbezichtiging waarbij u een goed beeld krijgt van deze door Tsaar Peter de Grote gestichtte stad. U maakt een stadsrondrit langs onder andere de Sint Isaakkathedraal, de Nevski Prospekt, de Smolny Kathedraal, het Paleisplein met het Winterpaleis en de Hermitage, pantserkruiser Aurora, de admiraliteit, de universiteit van St Petersburg en het monument ter ere van Peter de Grote.

Dag 10:

Vandaag gaat de rondleiding in de Hermitage van start, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met o.a een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. De collectie omvat 2,7 miljoen stuks inclusief meesterwerken van Leonardo da Vinci, Raphael, Rodin, Rembrandt, Rubens en diverse Franse impressionisten.

In Sint Petersburg staan verschillende optionele excursies op het programma (onder voorbehoud): In Poesjkin bezoekt u het Paleis van Catharina de Grote. Het paleis is bekend vanwege zijn grote balzaal met prachtig beschilderd plafond en de gereconstrueerde Barnsteenkamer. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli in een weelderige rococostijl. Ook het bijbehorende park is een lust voor het oog.

Peterhof (Petrodvoretz): de zomerresidentie van de tsaren ligt aan de Golf van Finland even buiten Sint Petersburg. Dit paleis werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd op last van Peter de Grote naar het voorbeeld van Versailles. U ziet de Grand Cascade met de Samson fontein, het Paleis Monplaisir en u kijkt uit over de Golf van Finland.
Usupov Paleis: Het groteske Yusupov-paleis is gelegen aan de Moika-rivier en is een van de weinig overgebleven residenties in Sint Petersburg waar het originele 19e-eeuwse interieur nog is te zien. Het paleis ontleent zijn bekendheid aan de moord die er plaatsvond op Grigory Rasputin in 1916.

Dag 11: Na het ontbijt checkt u uit. U kunt de reis verlengen. Vraag naar de mogelijkheden! 
Klik hier voor een impressie van Sint Petersburg

Ter plaatse kunnen wijzigingen worden aangebracht in het programma en de tijden en in de optionele excursies.
De cruisemaatschappij behoudt zich het recht voor een vergelijkbaar schip in te zetten.


Reisverslagen

De reiservaringen van de reizigers die deze cruise bij ons hebben gemaakt kunt u hier nalezen. 


Reserveer

11-daagse cruise Moskou Ė Sint Petersburg v.a. € 895,-

St_Petersburg_blood2_705.jpg

Vertrekdata en prijzen 2021 (p.p.)

Prijzen en data 2021
3 mei Moskou - Sint Petersburg
13 mei Sint Petersburg - Moskou
23 mei Moskou - Sint Petersburg
2 juni Sint Petersburg - Moskou
12 juni Moskou - Sint Petersburg
22 juni Sint Petersburg - Moskou
2 juli Moskou - Sint Petersburg
12 juli Sint Petersburg - Moskou
22 juli Moskou - Sint Petersburg
1 augustus Sint Petersburg - Moskou
11 augustus Moskou - Sint Petersburg
21 augustus Sint Petersburg - Moskou
31 augustus Moskou - Sint Petersburg
10 september Sint Petersburg - Moskou

4-ps.hut Lowerdeck: € 895,-
3-ps.hut Lowerdeck: € 995,-
2-ps.hut Lowerdeck: € 1.095,-
2-ps.hut Maindeck: € 1.245,-
2-ps.hut Upperdeck: € 1.395,-
Junior suite Upperdeck:
€ 1.995,-
Junior suite Boatdeck:
€ 2.095,-
1-ps.hut Bootdek: € 1.895,-
Toeslag tweepersoonshut voor enkel gebruik: 70% van genoemde prijzen

Inbegrepen:
Accommodatie in tweepersoonsbuitenhutten met badkamer/toilet en groot panoramavenster (op lowerdeck patrijspoort), welkomstcocktail, vol pension vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek, Engelstalige begeleiding, excursieprogramma inclusief toegangsgelden, programma aan boord.  

Niet inbegrepen:
Vlucht en ruimbagage (prijs op aanvraag en afhankelijk van vertrekdag en vertrekluchthaven), transfers bij aankomst en vertrek (prijs afhankelijk van aantal deelnemers), reserveringskosten (€ 29,50), Calamiteitenfonds (€2,50), visum (kan door ons verzorgd worden € 110,-), brandstoftoeslag en havengelden (€ 60,- p.p.). optionele excursies (worden aangeboden door de rederij), eventuele verzekeringen, fooien.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl