© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Meerdaagse uitbreidingsprogramma's MongoliŽ

F6A. 4 dagen Terelj en Oelan Bator: € 245,-

mongolia_ger_stop01.jpg

Dag 1: U wordt naar het Terelj Nationaal Park 80 km. ten oosten van Oelan Bator gebracht. Op de mooiste punten van de route maakt u een korte stop. Terelj is ťťn van de mooiste streken van MongoliŽ en ligt op een hoogte van 1.600 meter. U verblijft 2 nachten in een ger (traditionele tent).
Dag 2: Verkenning van de schitterende omgeving.
Dag 3: Terug naar Oelan Bator, waar u verblijft in een middenklasse hotel.
Dag 4: Transfer naar station of luchthaven.


F6B. 4 dagen Terelj en Oelan Bator Uitgebreid: € 495,-

Dag 1: U wordt naar het Terelj Nationaal Park gebracht. Onderweg bezoekt u Turtle Rock en de boeddhistische Arayabal meditatie tempel. U verblijft 2 nachten in een ger (traditionele tent) in ťťn van de beste ger kampen.
Dag 2: U verkent met uw gids de omgeving en bezoekt een nomaden familie die paarden fokt. Eventueel kunt u zelf een tochtje maken. Vervolgens krijgt u bij de nomaden familie een traditionele Mongoolse lunch voorgeschoteld. U dineert in het ger kamp.
Dag 3: Na het ontbijt wordt u terug naar Oelan Bator gebracht, waar een excursie op het programma staat naar het indrukwekkende Gandan klooster gevolgd door een bezoek aan het Bogd Gegen Winterpaleis. Na de lunch heeft u mogelijkheid om de stad op eigen houtje te verkennen, waarna een afscheidsdiner geserveerd wordt. U verblijft in een middenklasse hotel.
Dag 4: Transfer naar station of luchthaven.


F6C: 8-daagse expeditie Gobi Woestijn: € 695,-

mongolia_gobiflaming_cliffs.jpg

De Gobi woestijn heeft voor veel reizigers een magische klank. De grootste woestijn van AziŽ strekt zich uit over een enorm gebied aan beide zijden van de grens van MongoliŽ en China en is ťťn van de minst bevolkte streken ter wereld. Het is geen zandwoestijn; de oppervlakte is meest rotsachtig, soms met lage begroeiing. U reist rond 1.700 kilometer door een ruig landschap, deels over sporen, soms door gebieden waar helemaal geen wegen zijn. Het minimale aantal deelnemers is 4; vertrek is op donderdag. Bij minder dan 4 deelnemers geldt een toeslag van € 400,- p.p.

Dag 1: U wordt opgehaald van het station in Oelan Bator. Uw bestemming vandaag is een gerkamp of hotel nabij Mandalgov (centrum van Dundgobi provincie).
Dag 2: Rit richting Dalanzadgat. U verblijft ťťn nacht bij een nomadenfamilie in Tsogt Ovoo.
Dag 3: U komt aan in het Tuvshin gerkamp. Vervolgens gaat u naar de Adelaarsvallei met zijn wilde geiten. U ziet een gletsjer midden in de woestijn en vele zandduinen.
Dag 4: Rit naar het woestijnstadje Saikanovoo. Dit is het gebied waar resten van dinosaurussen zijn gevonden en zich kamelenfokkerijen bevinden.
Dag 5: Rit naar Kharakorum, de oude hoofdstad van het voormalige Grote Mongoolse Rijk, gesticht door de zonen van Dzjengis Kahn. U bezoekt de ruÔnes van de oude stad en het lamaklooster Erdene Zuu, waar jonge monniken worden opgeleid.
Dag 6: Rit naar het Hustai Park. Toen de Przewalski paarden dreigden uit te sterven ontwikkelde de Nederlandse regering hier een project om 16 paarden terug te brengen in de natuur. Het project is geslaagd want er leven nu zo'n 160 paarden. U zult overnachten in het park en de paarden van een afstand kunnen bekijken.
Dag 7: U keert terug naar Oelan Bator voor een laatste overnachting in een hotel.
Dag 8: Transfer naar station of luchthaven.


F6D: 8-daagse expeditie Mongoolse Rivieren en Meren: € 675,- pp. met vertrek op donderdag

Glooiend groen.jpg

Deze reis laat u kennismaken met de overweldigende, onbedorven natuur van MongoliŽ. Naast de weidse vergezichten over de fluwelen bergen, komt u ook door een dicht bos, kunt zwemmen in rivieren en watervallen en vissen in het mooie Terkhiin Tsagaan Nuur ofwel Witte meer. Daarnaast komt u tijdens deze bijzondere reis o.a. in aanraking met het Mongools boeddhisme en het leven van de nomaden. Het minimale aantal deelnemers is 4; vertrek is op donderdag. Bij minder dan 4 deelnemers geldt een toeslag van € 375,- p.p.

Dag 1: U wordt op het station van Oelan Bator opgehaald en naar het Oygi Nuur Meer gebracht. U verblijft in een gerkamp aan het meer. In de middag is er de mogelijkheid te vissen of u kunt de rustige weidse omgeving te voet verkennen.
Dag 2. Na het ontbijt vertrekt u naar Tseterleg waar u tijd heeft om de lokale markt ter verkennen. Na de lunch wordt u naar een typisch Bulgan dorpje gebracht in de bergen waar u bij een nomadenfamilie verblijft.
Dag 3. Na een ontbijt bij de familie en te hebben ervaren hoe zij hun dag beginnen, reist u door naar de Khorgo vulkaan en het Terkhiin Nuur (Witte Meer). Dit gebied is werkelijk indrukwekkend met glooiende bergen, en vergezichten. U kunt zwemmen, vissen of wandelen in de omgeving.


klooster.jpg

Dag 4. Na het ontbijt gaat u naar de Tsenker hotsprings. U heeft hier de hele middag om van de thermale baden te genieten of te wandelen. Overnachting in een gerkamp.
Dag 5. Vandaag vertrekt u naar het Tovhom Klooster, verstopt in de bergen en met een fantastisch uitzicht op de omgeving. Het is een wandeling van ca. 2hr om bij het klooster te komen. U overnacht in een gerkamp dichtbij de Orkon waterval.
Dag 6. Vandaag gaat de tocht richting Kharakorum waar u vlakbij de rivier zult overnachten. U bezoekt de heuvel vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de stad en standbeeld van de schildpad. U bezoekt het klooster Erdene Zuu en het museum binnen de ommuurde stad.
Dag 7. Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Oelan Bator waar u de laatste nacht in een hotel overnacht.
Dag 8. Transfer naar het station.


F6E: 13-daagse expeditie Gobi + Groene Route gecombineerd: prijs op aanvraag

uitzicht 13.jpg

Delen van beide bovenstaande reizen kunnen ook in 1 langere reis gecombineerd worden. Het programma ziet er dan als volgt uit:

Dag 1: U wordt naar uw hotel in Oelan Bator gebracht, waar een welkomstlunch geserveerd wordt.
Dag 2: Hustai Nationaal Park
Dag 3: Warmwaterbronnen van Tsenkher.
Dag 4: Rit naar de Khorgo vulkaan (2.965 meter). In het nationaal park zult u schitterende meren zien omringd door oude vulkanen. Daarna voert de route langs de rivier Chuluut en door de Khorgo vallei.
Dag 5: Tsagaan Nur (het Witte Meer).
Dag 6: Rit naar Kharakorum. Onderweg worden stops gemaakt bij Taikhar Chuluu (een vreemdgevormde enorme rots) en in het stadje Tsetserleg.
Dag 7: Bezoek aan de ruÔnes en het Erdene Zuu klooster.
Dag 8: In Saikhan Ovoo ervaart u het dagelijks leven van de nomaden. In de omgeving treft u twee klooster-ruÔnes en vele zandduinen aan.
Dag 9: Naar Tuvshin bij Dalanzadgad, waar een klein museum is met overblijfselen van dinosaurussen.
Dag 10: Excursie naar o.a. de Adelaarsvallei en een gletjser midden in de woestijn. In deze omgeving vindt men veel kamelenfokkerijen.
Dag 11: Rit naar Mandalgobi met 10.000 inwoners een middelgrote stad voor Mongoolse begrippen. U verblijft in een eenvoudig hotel.
Dag 12: U keert terug naar Oelan Bator voor een laatste overnachting in een hotel.
Dag 13: Transfer naar het station of de luchthaven.


F6F. 8 dagen paardrijden in MongoliŽ: prijs op aanvraag

Paarden met man.jpg

MongoliŽ is het land bij uitstek om per paard te verkennen. Niet voor niets is het paard voor de bevolking het belangrijkste vervoermiddel. Enige ervaring is vereist, maar u hoeft geen doorgewinterde ruiter te zijn. De paarden in MongoliŽ zijn in verhouding klein.

Dag 1: U wordt naar het Terelj Nationaal Park gebracht.
Dag 2-6: U maakt dagelijks een tocht te paard van rond 25 kilometer. U overnacht in verschillende gerkampen.
Dag 7: Terugreis naar Terelj.
Dag 8: U wordt teruggebracht naar Oelan Bator

De prijs is op basis van vol pension inclusief huur van de paarden.


Reserveer

Meerdaagse uitbreidingsprogramma's MongoliŽ

Prijzen zijn per persoon gebaseerd op 2 of 4 personen. Inclusief vervoer, gids en maaltijden daar waar aangegeven. (De prijzen vermeld zijn onder voorbehoud van wijzigingen)


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl