© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Fly drives Macedonie, Montenegro, AlbaniŽ, BosniŽ en Herzegovina en KroatiŽ

RO br 2.jpg


Wanneer u geÔnteresseerd bent in een voordelige, individuele vakantie in een andere cultuur, waar het massatoerisme nog niet overal zijn tentakels heeft uitgeslagen dan zijn deze reizen wellicht iets voor u. Vanzelfsprekend zijn de programma's aan te passen aan uw wensen.


Programma 8-daagse fly drive MacedoniŽ

Dag 1:
Aankomst in Ohrid, ontvangst van u auto en doorrijden naar de Nationale Park van Pelister. Onderweg bezoek aan het klooster "St. Naum", ťťn van de aantrekkelijkste locaties in deze regio. Het klooster is vooral bekend door de activiteiten van St. Kliment en St. Naum. Via een slingerende weg bereikt u stad Bitola en het Nationale Park van Pelister. Deze dag wordt afgesloten in hotel "Sator" gelegen in de Nationale Park van Pelister.

Dag 2:
De ochtend kunt u reserveren voor bezoek aan stad Bitola en haar Heraclea Lyncestis opgravingen. De vele intacte vloermozaÔeken zullen zeker niet aan uw aandacht ontsnappen. In de middag doorrijden naar Krusevo, hoog in de bergen gelegen stadje dat bekend staat door de opstand tegen de Ottomaanse Rijk. Overnachting in hotel Sator.

Dag 3:
Bezichtiging de culturele en historische bezienswaardigheden van de stad. In de loop van de middag doorrijden naar Demir Kapija. Deze dag zullen jullie afronden met kennismaking van de Macedonische wijntraditie. Overnachting in Popova Kula.

Dag 4: Dag gereserveerd voor het uiterste zuidoosten van het land met een bezoek aan het Meer van Dojran, gelegen aan de grens met Griekenland. Het Meer van Dojran is zeer bijzonder door de traditionele manier van vissen, namelijk in dit meertje worden de vissen nog steeds met behulp van vogels gevangen. Andere mogelijkheid voor deze dag is een bezoek te brengen aan stad Thessaloniki in Griekenland. Thessaloniki is een mooi culturele maar ook toeristische stad waar u zich goed kunt vermaken. Overnachting in Popova Kula.

Dag 5:
Ontbijt en vertrek naar Mavrovo, onderweg bezoek aan stad Tetovo, dit is het grootste culturele centrum van de Albanese moslimminderheid in MacedoniŽ en ademt een islamitische sfeer uit. Een bezoek aan de mooiste moskee van MacedoniŽ, voor sommigen zelfs de mooiste van de Balkan, "de Kleurrijke Moskee" is zeker de moeite waard. De moskee leent zijn naam van de kleurrijke beschilderingen aan zowel binnen als buitenzijde. Doorreizen naar Mavrovo, aankomst en inchecken in hotel "Alpina".

Dag 6:
Vertrek vanuit Mavrovo en bezoek aan de traditionele herders, mensen die hun hele leven op de berg doorbrengen met hun kudde schapen. Sinds mensenheugenis trekken de herders met hun schaapskuddes deze bergen in om de zomerse hitte van de valleien te ontvluchten. Bezoek aan Galicnik, een dorpje dat in de Balkan vooral bekend is door de traditionele bruiloftsfeesten.

Dag 7:
Jullie reis zet zich voort langs de rivier "Radika" tot aan het mystieke "St. Jovan Bigorski" klooster dat zijn naam leent aan het "Bigor-gesteende". Bezoek aan het klooster en aanliggende kerk met een van de meest waardevolle iconostases van MacedoniŽ. Net voor stad Debar bezoek aan het vrouwelijke klooster St. Georgius, gelegen aan de linke kant van de weg. Dit is het klooster waar alle hoeden van de Macedonische priesters gedecoreerd worden. Jullie reis gaat verder naar de stad Ohrid. Aankomst en inchecken in hotel Tino, gelegen op loopafstand van het oude centrum.
Dag 8:
Ontbijt, transfer naar het vliegveld, inleveren van de auto en vertrek naar Nederland (Tot ziens MacedoniŽ), of transfer naar u verlenging hotel.15-daagse fly drive Montenegro, MacedoniŽ en AlbaniŽ

8-daagse individuele fly-drive Albanie.jpg

15-daagse Individuele Autorondreis door drie bijzondere Balkan Ėlanden; MacedoniŽ, AlbaniŽ en Montenegro. Deze unieke rondreis wordt speciaal voor jullie op maat gemaakt zodat U de hoogtepunten van de minst ontdekte delen van Europa kunt zien; kleine dorpjes, oude kastelen, orthodoxe kloosters en imponerende natuur zijn de kenmerken van deze reis.

Programma op aanvraag


8-daagse fly drive Montenegro, BosniŽ en Herzegovina en KroatiŽ

Tijdens deze 8-daagse autorondreis bezoeken we drie landen (Montenegro, BosniŽ en Herzegovina en KroatiŽ), we genieten van de steden Kotor, Mostar, Dubrovnik en hebben regelmatig schitterende uitzichten op de Adriatische zee en haar kustplaatsen. Naast dit prachtige decor is er ook voldoende tijd om te proeven aan culturele en historische "krenten uit de pap".

Programma op aanvraagReserveer

Fly drives Macedonie, Montenegro, AlbaniŽ, BosniŽ en Herzegovina en KroatiŽ

Vertrekdata en prijzen 2019

8-Daagse reis MacedoniŽ
Bij 2 personen € 495,- p.p.
Bij 4 personen € 445,- p.p.

Toeslag 1ps.-kamer:
€ 179,-

Inbegrepen:
Autohuur, verblijf in middenklasse hotels (logies/ontbijt).

Niet inbegrepen:
Retourvlucht Amsterdam - Ohrid met Arke Fly, Lunch en Diner, reserveringskosten € 29,50 en calamiteitenfonds
€ 2,5015-Daagse reis:
Bij 2 personen € 1.095,- p.p.
Bij 4 personen € 999,- p.p.

Toeslag 1ps.-kamer:
€ 289,-

Inbegrepen
Autohuur, verblijf in middenklasse hotels (logies/ontbijt), routebeschrijving, groene kaart

Niet inbegrepen:
Vlucht (op aanvraag) lunch en diner, reserveringskosten € 29,50 en calamiteitenfonds
€ 2,508-daagse reis Montenegro, BosniŽ en Herzegovina en KroatiŽ

Bij 2 personen € 599,-
Bij 4 personen € 549,-

Toeslag 1ps.-kamer: € 199,-
Toeslag hoogseizoen: € 95,- p.p
Inbegrepen
Autohuur, verblijf in middenklasse hotels (logies/ontbijt), routebeschrijving, groene kaart

Niet inbegrepen:
Vlucht (op aanvraag) lunch en diner, reserveringskosten € 29,50 en calamiteitenfonds
€ 2,50

ZMbr6site.jpg

NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl