© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Fly drive GeorgiŽ

15-daagse Fly Drive GeorgiŽ

GeorgiŽ kerk.jpg

GeorgiŽ is ťťn van de mooiste landen van Europa. Het is prachtig gelegen in het Kaukasus gebergte en heeft naast een schitterende natuur een rijke Christelijke historie. Daarnaast is het land bekend vanwege de uitstekende wijnen, prima keuken en gastvrije bevolking.

Tijdens deze reis door GeorgiŽ maakt u kennis met de hoogtepunten van GeorgiŽ, waar het tegenwoordig prima te doen is om individueel met de auto rond te reizen. U bezoekt onder andere de hoofdstad Tbilisi, de oude hoofdstad Mtskheta en het historische Kutaisi. De Kaukasus kunt u ontdekken vanuit de bekendste wintersportplaats Gudauri. Onderweg rijdt u door Gori, de geboorteplaats van Jozef Stalin. In de kustplaats Batoemi kunt u genieten van de zee, het strand en de levendige stad.


Programma

Metekhi church.jpg

Dag 1-2: Vlucht naar Tbilisi. 

Dag 2: Bij aankomst haalt u de auto op en rijdt u naar het hotel. In de middag kunt u optioneel met een Engelsprekende gids de stad verkennen (€ 69,-).

Dag 3: U rijdt eerst naar het David Gareja holenklooster waar u optioneel kunt worden rondgeleid door een Engelssprekende gids (€ 79,-). Het klooster bestaat uit twaalf afzonderlijke kloosters uitgehakt in de rotsen. Van hieruit kunt u in een klein uur naar het Udabno Klooster lopen om de prachtige geschilderde grotten te zien en te genieten van het uitzicht over Azerbeidjan. U rijdt verder naar Sighnaghi waar u overnacht.

Dag 4: Vandaag kunt u kennis maken met de wijncultuur in de regio Kakheti. GeorgiŽ staat bekend om zijn uitstekende wijnen.

Dag 5: Via Mtskheta rijdt u naar het in de bergen gelegen oord Gudauri.  Mtskheta is de oude hoofdstad van GeorgiŽ, 3.000 jaar geleden gesticht. U kunt de Djivari kerk, gebouwd om de mantel van Christus te herbergen, bezoeken evenals de Svetitskhoveli kathedraal, ťťn van de belangrijkste pelgrimsoorden en opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 6: Vanuit Gudauri kunt u Kazbegi bezoeken, een lieflijk dorpje aan de voet van de Kaukasus. Via de befaamde Georgische Military Highway wordt het Ananuri fort bereikt. In Kazbegi is het uitzicht op Mount Kazbek adembenemend. Met zijn 5.047 meter behoort Mount Kazbek tot de zes bergen hoger dan 5.000 meter in de Kaukasus.


Batumi.jpg

Dag 7: U rijdt eerst naar Gori, de geboorteplaats van Jozef Stalin, waar een museum het welhaast surrealistische leven van deze Sovjet-leider belicht. De nacht brengt u door in Akhaltsikhe, een stadje met zowel Ottomaanse als Armeense historie.

Dag 8: Vandaag kunt u een excursie maken naar het holenklooster van Vardzia dat dateert uit de twaalfde eeuw. Het klooster ligt in een prachtige omgeving.

Dag 9:  U rijdt door naar Kutaisi, de oude hoofdstad van Colchis, een voormalig koninkrijk in het westen van GeorgiŽ. 

Dag 10: Vandaag staat het indrukwekkende Svaneti op het programma. Naast de schitterende hoge bergen en gletchers vindt u hier vele oude tradities. U overnacht in Mestia alwaar u ook een traditioneel Svanetisch huis kunt bezoeken.

Dag 11: U bezoekt het hoogst gelegen dorp van Europa Ushguli (werelderfgoed). Vanaf ťťn van de vele uitkijktorens heeft u een prachtig uitzicht op Mt. Shkhara, met zijn 5068 meter de hoogste berg van GeorgiŽ.

Dag 12: Vandaag is Batoemi het reisdoel. Batoemi is de belangrijkste badplaats van GeorgiŽ vlakbij de grens met Turkije. Hier kunt u heerlijk wandelen over de boulevard en tot rust komen aan het strand.

Dag 13: Verblijf in Batoemi.

Dag 14: U rijdt terug naar Tbilisi.

Dag 15: Terugreis.

Voor afwijkende programma's en voor een combinatie met een Fly Drive ArmeniŽ maken we graag een vrijblijvende offerte.Reserveer

Fly drive GeorgiŽ

Prijzen 2020

Prijs: € 1.295,- pp

Toeslag chauffeur: € 250,- pp
Toeslag eenpersoonskamer: € 215,- pp
Toeslag alleenreizend: op aanvraag

Inbegrepen

autohuur (categorie A), 2+ en 3-sterren hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. In Gudauri, Akhaltsikhe en Kutaisi ook inclusief diner.

Niet inbegrepen

Vluchten, optionele excursies, benzine, toeslag hogere categorie huurauto (op aanvraag), eventuele verzekeringen


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl