© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Fly drive ArmeniŽ

10-daagse Fly Drive ArmeniŽ

Armenie.jpg

ArmeniŽ is de eerste Christelijke natie ter wereld (sinds 301). Geografisch gezien behoort het tot AziŽ, maar cultureel en historisch voelt men zich meer met Europa verwant. Zowel qua natuur als cultuur heeft ArmeniŽ de reiziger veel te bieden.

Het land herbergt talloze eeuwenoude bezienswaardigheden, maar is nog niet door het massatoerisme ontdekt. Een Fly Drive biedt u de mogelijkheid om het land in eigen tempo te ontdekken. De wegen zijn zeer redelijk en het is tegenwoordig prima te doen om individueel door ArmeniŽ te reizen. Op aanvraag kunnen we ook andere individuele reizen door dit prachtige land voor u uitzetten.


Programma

Zvartnots_Cathedral.jpg

Dag 1-2. Vlucht naar Yerevan, aankomst en transfer naar het hotel. Deze eerste dag is er tijd om zelf de stad te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het History museum en geniet van de gezellige terrasjes in de Armeense hoofdstad. Overnachting in Yerevan.

Dag 3. Niet ver van de stad ligt een bijzonder kloostercomplex: Echmiadzin. Met de huurauto gaat u richting deze bijzondere plaats dat ook het het Vaticaan van ArmeniŽ wordt genoemd. Maak een stop onderweg bij het Zvartnots Unesco complex. Terug naar Yerevan en overnachting.

Dag 4. Rit naar het Noorden via Ashtarak naar Odzun. De bergachtige omgeving van dit kleine land is bijzonder mooi. Er zijn enkele kerkjes te zien onderweg. Overnachting in een guesthouse in Odzun.

Dag 5. Via de kloosters van Haghpat en Sanahin gaat de route door naar Dilijan, ook wel het Zwitserland van ArmeniŽ genoemd. Overnachting in Dilijan.

Dag 6. Een prachtige rit over een bergpas naar het Sevanmeer gelegen op zo'n 2000 meter hoogte. Het Sevanklooster kijkt uit over dit immense zoetwaterreservoir. Via de begraafplaats Noradus, bekend om de vele Kachgars of stenen kruizen, rijdt u door naar een beroemde caravanserai net over de Selimpas.  De Selim caravanserai bood onderdak aan de handelaren die met hun goederen naar oost en west reisden ten tijde van de Zijderoute. Overnachting in een guesthouse in Yechegnadzor.

Dag 7. Door de bergen vervolgt de weg zich naar het bijzondere grottencomplex van Khndzoresk. Deze tufstenen grotten werden tot het begin van de 20ste eeuw nog bewoond. Het Tatev klooster is nog een parel gelegen in de bergen en is te bereiken met de langste kabelbaan ter wereld. U overnacht in het rustige bergstadje Goris.

Dag 8. De kloostercomplexen Noravank (12de eeuw) en Khor Virap (7de eeuw) zijn van grote historische waarde en daarnaast prachtig gelegen in de natuur. Aan het einde van de dag arriveert u weer in Yerevan.

Dag 9. Het enige Grieks-Romaanse bouwwerk dat nog bestaat is de Garni tempel. Gebouwd in de eerste eeuw na Christus is dit een indrukwekkend bouwwerk. Via een wandelpad is het mogelijk de Garni-kloof in te lopen. Overnachting in Yerevan.

Dag 10. Terugreis.


Reserveer

Fly drive ArmeniŽ

Prijzen 2020:

€ 649,- pp (hotel Cascada*** in Yerevan)
Toeslag 1-pers.kamer: op aanvraag

€ 749,- pp (hotel Diamond House**** in Yerevan)
Toeslag 1-pers.kamer: op aanvraag

Inbegrepen:
Autohuur (Nissan Micra) met GPS, hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt, 4 diners.

Niet inbegrepen
:
Retourvlucht, eventuele verzekeringen, reserveringskosten (€29,50) en calamiteitenfonds (€2,50)


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl