© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Fly drive AlbaniŽ

8 en 15-daagse individuele fly drive AlbaniŽ

AlbaniŽ leent zich prima om individueel per auto te verkennen. Het land is iets kleiner dan BelgiŽ en het wegennet is de laatste jaren sterk verbeterd. Hieronder vindt u een 8 ťn 15-daags programma dat aangepast kan worden aan uw wensen.


Programma 8-daagse Fly & Drive

Dag 1
Aankomst in Ohrid ontvangst van jullie auto en vertrek naar AlbaniŽ. Onderweg (bij voldoende tijd) korte bezoek aan Elbasan met het fort en het Turks badhuis. Aankomst in Tirana, de hoofdstad van AlbaniŽ, inchecken in hotel Villa Tafaj. Eerste twee nachten slapen jullie in dit hotel.

Dag 2
U bezoekt Kruja, gelegen in de bergen ten noordoosten van Tirana met zijn kasteel en het museum van de nationale held Scanderbeg. Verder kunt u op uw gemak rondkijken in de oude bazaar.

Dag 3
Ochtend staat gereserveerd voor de badplaats DŁrres met een bezoek aan het antieke amfitheater. Vervolgens rijdt U door naar Berat. Berat staat bekend als de 'Stad van de 1.000 vensters'. Het is een museumstad met een burcht, Byzantijnse kerken en een moskee. U overnacht in hotel Grand White City in Berat.

Dag 4
Na het ontbijt reist u verder naar Apollonia, in de 7e eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten. Later in de Romeinse tijd werd het een zeer welvarende stad. Hier is veel te zien zoals de oude stadsmuur, antieke opgravingen, de Mariakerk en het plaatselijk museum. Na het bezoek aan Apollonia reist u verder naar Vlora, waar u het onafhankelijkheidsmonument kunt zien. Vanuit Vlora reist u verder naar het uiterste zuiden van AlbaniŽ, naar Saranda. Onderweg ziet u het betoverende landschap van de Ionische riviŤra langs u glijden.

albanie.jpg

Dag 5
Vanuit Saranda brengt u een bezoek aan Butrinti, waar u de opgravingen bezoekt die verschillende periodes uit de geschiedenis van deze stad laten zien: Romeins, Byzantijns en Venetiaans bestuur hebben alle hun stempels nagelaten.

Dag 6
Vandaag staat de museumstad Gjirokaster op het programma, de geboorteplaats van voormalig dictator Enver Hoxha. U bezoekt de pre-Ottomaanse citadel met het wapenmuseum en de voormalige politieke gevangenis.

Dag 7
Doorrijden naar Korca, de grootste stad in het zuidoosten, waar u o.a. naar het Museum voor middeleeuwse kunst gaat. Later in de middag doorrijden naar Ohrid en overnachting. Advies: Korca is beter te bereiken via Griekenland.

Dag 8
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht (of verlengingsweek aan het Meer van Ohrid).

albanie2.jpg

Programma 15-daagse Fly & Drive

Dag 1
Op de eerste dag komt u aan in Tirana, waar u op het vliegveld de huurauto kunt ophalen.
Hierna kunt u inchecken in het hotel en heeft u de mogelijkheid om het Nationaal Historisch Museum van AlbaniŽ te bezoeken.

Dag 2
Na het ontbijt heeft u de hele dag om Tirana en zijn bezienswaardigheden te bekijken, waaronder het standbeeld van Skanderbeg op het Skanderbegplein.

Het is ook mogelijk om de kabelbaan naar de top van de berg "Dajti" te nemen.


Dag 3
Na het ontbijt heeft u nog tijd om Tirana te ontdekken en vertrekt naar Berat. Onderweg kunt u een stop maken in Durres om zijn Amfitheater te bezichtigen.

Berat staat op de UNESCO Werelderfgoed-lijst en wordt ook wel de "stad met de duizend ramen" genoemd.
Hier blijft u ook overnachten.


Dag 4
Na het ontbijt vertrekt u richting Vlora, onderweg naar deze schitterende kustplaats kunt u Ardenica en Apollonia bezoeken,. In Ardenica en Apollonia kunt u sporen vinden van de Grieken en uit de Romeinse tijd.

Hierna kunt u uw reis vervolgen naar Vlora, waar u het onafhankelijkheidsmuseum dat gehuisvest is in het huis waar de eerste onafhankelijke Albanese regering zetelde kunt bezoeken. U overnacht ook in Vlora.


Dag 5
Vandaag rijdt u alleen maar langs de Albanese Riviera met een uitkijk over de Ionische Zee. 30 minuten nadat u Vlora verlaten heeft kunt u een korte stop maken in het Nationale Park van Llogara om van het adembenemende uitzicht te genieten. Hierna kunt u uw rit vervolgen richting het strand van Dhermi, een pareltje van AlbaniŽ met kristalhelder water. Hierna rijdt u door naar Porto Palermo, waar u even een koffiepauze kunt houden.

Na de koffiepauze rijdt u door naar Saranda, waar u ook overnacht.


Dag 6
Vandaag bezoekt u Butrint, een plaats die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze stad is gesticht door de Trojanen tijdens het eerste millennium vC en was eeuwenlang bewoond.

Na de wandeling door deze stad vervolgt u de reis naar Gjirokastra, maar voordat u hier aankomt, kunt u het "blauwe oog" gevormd door ondergrondse bronnen bezoeken. Overnachting in Gjirokastra.

Dag 7
Na het ontbijt vertrekt u via een prachtige route door verschillende valleien richting Korca, maar voordat u hier aankomt kunt u een korte stop bij de thermale baden van Benje en de Canyons van Permet met een prachtig uitzicht over de bergen en een Ottomaanse brug maken. Hierna rijdt u door naar Korca waar u verschilende stops voor foto's kunt maken. Overnachting in Korca.


Dag 8
Vandaag staat er een uitstapje naar Ohrid in Macedonie op het programma. In deze prachtige UNESCO stad kunt u de hele dag rondwandelen en na al uw bezoeken in deze stad rijdt u weer richting Albanie om in Pogradec, aan het meer van Ohrid te overnachten.

gromada.jpg

Kruja.jpg

Dag 9
Na het ontbijt met uitzicht over het meer rijdt u richting het noorden naar de plaats Kruja. Waar u de hele middag de tijd heeft om deze plaats te ontdekken.


Dag 10
Na het ontbijt heeft u nog tijd om door Kruja te wandelen voordat u richting Shkodra vertrekt.
Hier kunt u bijvoorbeeld over de boulevard in het centrum wandelen.

Dag 11
Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Koman, waar u een kleine ferry over het meer naar Koman nemen.
Na aankomst in Fierze is het ongeveer 1 uur rijden naar de grens met Kosovo en na de grens nog een half uur naar de prachtige plaats Prizren.
In Prizren zult u ook overnachten.

Dag 12
Op deze dag rijdt u door het nationale park en de bergen van "Sharr" naar de grot van Gadime ten zuiden van de hoofdstad van Kosovo. Na het bezoeken van deze grot, rijdt u door naar Pristina.

Dag 13
Na het ontbijt heeft u nog de tijd om door Pristina te wandelen voordat u richting de noordelijke plaats Peja rijdt.


Dag 14
In de ochtend is er nog tijd om een wandeling te maken voordat u weer de grens met Albanie overgaat. De laatste nacht brengt u aan de Adriatische kust door en kunt u heerlijk genieten van de zee. U kunt ook de stad Durres verkennen, waar u ook in de nacht zult verblijven.

Dag 15

Afhankelijk van uw vlucht, heeft u misschien nog tijd om de plaats Durres te verkennen.
Op het vliegveld levert u de auto en autosleutels in.

Onderaan deze pagina kunt u het programma vinden met meer details over deze reis.


Programma 8-daagse Fly & Drive

pdf-icon.gif

Programma 15-daagse Fly & Drive

pdf-icon.gif

Reserveer

Fly drive AlbaniŽ

Prijzen 2020

Prijzen 8-daagse Fly&Drive:

bij 2 personen: € 525,- p.p
bij 4 personen: € 495,- p.p.
bij 5 of meer personen:
€ 475,- p.p

Toeslag eenpersoonskamer:
€ 195,-

Prijzen 15-daagse Fly&Drive:

bij 2 personen: € 1.045,- per persoon
bij 4 personen: € 845,- per persoon

Inbegrepen:
Middenklasse hotels (logies en ontbijt); autohuur (Skoda Fabia, Skoda Siti Go of een Renault Trafic); groene kaart en routebeschrijving

Niet inbegrepen:
Retourvlucht; prijzen en vluchtdata op aanvraag.
Navigatiesysteem (Engels): € 10,- per dag.
Reserveringskosten
€ 29,50 en calamiteitenfonds € 2,50

Vertrekdata:
De reis is op elk moment mogelijk. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl