© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Excursies in Moskou

Rode Plein, warenhuis GUM, Alexander tuinen en het Graf van de onbekende soldaat

Basiliuskathedraal (13).jpg

Deze tour neemt u mee naar het Rode Plein dat bijzonder imponeert met zijn 550 meter lengte en 100 meter breedte. Het Kremlin en het warenhuis Gum zijn gesitueerd aan dit plein. Het graf van de onbekende soldaat herdenkt de 20 miljoen Russische slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Prijs pp (3 uur): € 45,-


Stadsrondrit inclusief hoofdstraat Arbat en Metrotour

MoscowArbatStreet.jpg

Tijdens deze stadsrondrit bezoekt u naast het Rode Plein omringt door het Kremlin en de bekendste straat van Rusland de Arbat, ook een van de mooie metrostations van Moskou. Het metronetwerk is meer dan 300km lang, telt 180 stations en vervoert dagelijks zo'n 10 miljoen mensen. Het is dan ook een onmisbare ervaring tijdens een bezoek aan de Russische hoofdstad.

Deze excursie is ook per metro te doen. U zult dan een minder uitgebreide tour hebben door de stad, maar wel de hoofdstraat Arbat bezichtigen en een tour maken langs enkele van de meest indrukwekkende metrostations.

Arbat, de hoofdstraat van Moskou + metrotour (3 uur): € 45,-


Kremlin en kathedralen

Moscow_Kremlin[1].jpg

Het woord Kremlin betekent 'versterkte stadskern'. Naast een imposant complex is het Kremlin van Moskou een begrip voor iedereen ter wereld. Het is de zetel van de huidige Russische Federatie en voorheen van de Sovjet Unie. Daarnaast herbergt het Kremlin een theater, een museum, diverse kathedralen en paleizen en de Tsarenklok uit de 18de eeuw en en het Tsarenkanon dat dateert uit de 16de eeuw.

Prijs pp (3 uur): € 59,- (toeslag Wapenkamer: € 25,-)


Stadsrondrit inclusief observatieplatform op de Vorobjev heuvels en het Rode plein

moscow_red_square_05.jpg

Tijdens deze stadsrondrit komt u langs de bekendste  bezienswaardigheden van Moskou zoals regeringsgebouwen, kerken, pleinen, bruggen en monumenten. De Christus Verlosser kathedraal is een imposante en indrukwekkende verschijning. Vanaf de heuvels van Vorobjev heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. De tour eindigt op het Rode Plein; machtscentrum en hart van zowel Moskou als Rusland.

Stadstour inclusief uitzichtpunt Vorobjev Heuvels en Rode Plein + bezoek aan het Novodevitsji klooster (4  uur): € 89,-


Stadsrondrit inclusief Novodevitsji klooster

Smolensk.jpg

Tijdens deze stadsrondrit komt u langs de bekendste  bezienswaardigheden van Moskou zoals regeringsgebouwen, kerken, pleinen, bruggen en monumenten. Het Novodevitsji klooster, gesticht in 1524 figureert sinds 2004 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het kloostercomplex staan een aantal kerken, waaronder de barokke Wederopstandingskerk en de witte Smolenskkathedraal met zijn vijf koepels. De Novodevitjsi begraafplaats herbergt de graven van vele beroemdheden zoals Boris Jeltsin, Nikita Chroetsjov en Anton Tsjechov.

Prijs pp: Euro 98 (4 uur, auto)


Kremlin, kathedralen en Wapenkamer

De Wapenkamer van het Kremlin is toegevoegd aan het complex in het midden van de 19de eeuw. De toevoeging wordt beschouwd als een ware schatkamer, aangezien zich hier een enorme verzameling van koetsen en sleden, wapenuitrustingen en harnassen bevinden uit de tsarentijd.

Prijs pp: Euro 125 (3 uur, auto) / Euro 85 (3 uur, metro)


Rode Plein, Sint Basilius kathedraal en het huis van de Romanovs

Romanovs.jpg

In deze tour is een bezoek aan Zaryadie museum opgenomen, ook wel het 'Romanov-huis' genoemd. Hier woonde de familie Romanov totdat Michael, de eerste tsaar van de 300 jaar durende Romanov-dynastie met zijn familie naar het Kremlin verhuisde. Sinds 1859 huist hier een museum waar het leven van de Romanovs in de 16de eeuw zichtbaar wordt gemaakt.


Stadsbezichtiging centrum met Rode Plein/Basilius kathedraal + metrotour (4 uur): € 55,-


Christus Verlosser Kathedraal, inclusief galerij en observatieplatform

UItzicht Cathedral of Christ the Savior (11).jpg

De Christus Verlosser kathedraal is een van de mooiste bezienswaardigheden van Moskou en dan ook zeker onmisbaar tijdens een bezoek aan de stad. De kathedraal is de hoogste en grootste Russisch orthodoxe kerk ter wereld en dateert uit de 19de eeuw.

Prijs pp  (2 uur): € 65,-


Tretjakov Galerij: Historische kunst

Tretjakov.jpg

's Werelds grootste collectie Russische kunst bevindt zich in de Tretjakov Galerij. Vooral bekend is de iconencollectie van onder andere Andrej Roebljov.

Prijs pp (oude Russische kunst; 3 uur): € 55,-

Klik hier voor de officiŽle website van de Tretyakov GalerijTretjakov Galerij: Moderne kunst

Nabij het Gorki Park is na de val van de Sovjet Unie een nieuwe locatie van de Tretjakov Galerij geopend waar moderne Russische kunst wordt tentoongesteld. Ook vinden hier exposities plaats van Russische en internationale kunstenaars.

Prijs pp: Euro 79 (3,5 uur, auto)

Klik hier voor de officiŽle website van de Tretyakov Galerij


Pushkin museum

Pushkin-Museum.jpg

Dit museum biedt de grootste collectie Europese kunst in Moskou. U vindt er werken van Vincent van Gogh en Rembrandt en van de Franse kunstenaars Paul Cťzanne, Claude Monet en Gauguin. Het museum bevindt zich tegenover de Christus Verlosser kathedraal.

Prijs pp: Euro 89 (3,5 uur, auto) / Euro 55 (2,5 uur, metro)

Klik hier voor de officiŽle website van het Poesjkin Museum


Openluchtmuseum Kolomenskoje

Panorama_Kolomenskaya_05.jpg

Een van de bekendste tsarenresidenties bevindt zich in het zuidoosten van de stad. Er zijn een aantal kerken gebouwd waaronder de Hemelvaartskerk, gebouwd in 1532 ter ere van de geboorte van tsaar Ivan de verschrikkelijke. Een reconstructie van het indrukwekkende houten paleis uit de 17de eeuw bevindt zich iets buiten het complex.

Prijs pp (3 uur): € 59,-

Klik hier voor de officiŽle website van het Kolomenskoye museumTweede Wereldoorlog museum op de Poklonnaya Heuvel

De Poklonnaya heuvel is het hoogste punt van Moskou en in het verleden een strategisch punt van belang gelegen op 171 meter hoogte en uitzicht biedend over de stad.

Prijs pp: Euro 115 (3,5 uur, auto) / Euro 75 (2,5 uur, metro)


Borodino panorama museum

Borodino.jpg

Dit museum gedenkt de strijd tussen de Russen en Napolean in 1812 tijdens de Slag om Borodino. Een schilderij van de bekende Russische schilder Franz Roubaud waarop de slag wordt weergegeven behoort tot een van de belangrijkste museumstukken.

Prijs pp: Euro 79 (1,5 uur, auto) / Euro 55 (1,5 uur, metro)

Klik hier voor de officiŽle website van het Borodino museum


Vladimir en Soezdal (200 km)

Nativity_Cathedral.jpg

De Gouden Ring bestaat uit een aantal historische Russische steden en Vladimir en Soezdal zijn daar mooie voorbeelden van. De plaatsen zijn ontstaan in de 12de en 10de eeuw en staan beiden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als onderdeel van de Witte Monumenten.

Prijs pp: Euro 305 (6 uur, auto)Kosmonauten museum

Cosmonaut Museum.jpg

Het `Cosmonautics Memorial Museumī is geopend in 1981 om u nader kennis te laten maken met Ruslands rijke ruimtegeschiedenis. Naast veel ruimteobjecten, is ook de architectuur van het gebouw de moeite van een bezoek waard.

Prijs pp: Euro 89 (1,5 uur, auto) / Euro 65 (1,5 uur, metro)Sergiev Posad (70 km)

Sergiev Possad.jpg

Sergiev Possad ligt zoīn 70km ten noordoosten van Moskou en is het centrum van de Russisch/ortodoxe kerk. Door de Russen wordt deze plaats dan ook vergeleken met het Vaticaan. Het klooster van de Heilige Drie-eenheid is een van de indrukwekkendste en belangrijkste van het land. 

Sergiev Posad (centrum van de Russisch orthodoxe kerk; 7 uur): € 149,-


Stalin bunker

Stalin bunker.jpg

De Stalin bunker laat u kennis maken met de plaats waar de Russische leider zijn toevlucht zou zoeken in de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de bunker uiteindelijk nooit bewoond, maar deze excursie geeft een goed beeld van het Stalinistisch tijdperk.

Prijs pp: Euro 209 (2 uur en een kwartier, auto) / Euro 189 (1 uur en een kwartier, metro)Kolomenskoje

Kolomenskoje is een residentiecomplex ten zuidoosten van Moskou. Het is een terrein van 390 hectare en ligt op een heuvel aan de rivier de Moskva. Op dit terrein zijn verschillende bijzondere bouwwerken te vinden.

Prijs pp: Euro 85 (3,3 uur, auto) / Euro 59 (2,5 uur, metro)

Klik hier voor meer informatie over Kolomenskoje.


Reserveer

Excursies in Moskou

Het betreft individuele excursies met eigen professionele gids. Deze gids is in principe Engelstalig; Duits- en Franstalige gidsen zijn ook mogelijk. Ook Nederlandstalige gidsen zijn (beperkt ) te boeken, maar hiervoor geldt een toeslag.

Vervoer en eventuele toegangsgelden zijn inbegrepen.

We bieden excursies aan per metro en per auto met chauffeur. U wordt altijd op de afgesproken tijd opgehaald in de lobby van het hotel en ook weer teruggebracht.

Genoemde prijzen gelden per persoon bij deelname door 2 personen. Wanneer de excursie door 1 persoon gedaan wordt geldt een toeslag; bij meer dan 2 personen zijn kortingen mogelijk (op aanvraag).


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl