© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

14-daagse cruise Astrakhan - Moskou

Astrakhan - Volgograd - Saratov - Samara - Kazan - Tseboksary - Nizhny Novgorod - Kostroma - Yaroslavl - Oeglitsj Ė Moskou

Tijdens deze Engelsstalige reis maken we kennis met het leven op en langs de machtige Volga, de meest imposante rivier van Rusland. Een schitterende reis door een groot deel van West- en Zuid-Rusland over de rivier die de levensader van het grootste land ter wereld vormt. Onderweg zien we de rijke historie van de Russische Federatie en trekt het afwisselende landschap aan ons voorbij. 

De reis begint in Moskou of in Astrakhan. De reis is beschreven van Astrakhan naar Moskou. De cruise Mokou - Astrakhan is hetzelfde maar in omgekeerde volgorde. In Astrakhan, gelegen aan de monding van de Volga bij de Kaspische Zee, gaan we aan boord van ons cruiseschip. We meren aan in Volgograd (het voormalige Stalingrad) en stroomopwaarts bezoeken we Samara en Kazan, de schitterende hoofdstad van Tatarstan. Via Tseboksary varen we naar Nizhny Novgorod en varend door de Gouden Ring komen we uiteindelijk na zo'n 3.000 kilometer in Moskou aan.


Programma

Volga.jpg

Dag 1 Astrakhan
Inscheping op de MS Chernishevsky, gevolgd door het diner aan boord. De vlucht en de transfer van de luchthaven of het station naar het schip is niet inbegrepen maar kunnen we wel voor u verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Dag 2 Astrakhan
Astrakhan is ťťn van de grote steden in het zuiden van Rusland. De stad is gelegen aan de Volga delta die ongeveer 100 km verderop uitmondt in de Kaspische Zee, Daardoor is de stad een belangrijke rivier- en zeehaven. We maken nader kennis met Astrakhan tijdens een stadsbezichtiging en we bezoeken het lokale kremlin.

Dag 3 aan boord
Vandaag zetten we koers naar het noorden en verblijven de hele dag aan boord van het schip. We kunnen deelnemen aan de  entertainmentprogramma's en/of  genieten van het voorbijtrekkende mooie Russische landschap.

Dag 4 Volgograd
Volgograd, het voormalige Stalingrad, is vooral bekend vanwege de Slag om Stalingrad in 1942. Dit bloedige hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog wordt gezien als het begin van het einde van het regime van Adolf Hitler. We bezichtigen de stad en bezoeken het prachtig op een heuvel gelegen standbeeld ter nagedachtenis aan deze slag.


Mamaya mound.jpg

Dag 5 Saratov
Saratov werd in 1590 door Ivan de Verschrikkelijke als tsarenvesting gesticht ter bescherming van de handelsroute over de Volga. Sinds de achttiende eeuw leefden er talrijke Ruslandduitsers (ook wel Volgaduitsers genoemd) die ook in de architectuur van de stad hun sporen hebben achtergelaten. Tijdens een stadsrondrit maken we nader kennis met de stad.

Dag 6 Samara
Samara wordt in de Russische kronieken voor het eerste vermeld in 1361 en is met 1,1 miljoen inwoners de zesde stad van Rusland. Tijdens een stadstour leren we Samara beter kennen. Tevens bezoeken we een kunstgalerij.

Dag 7 Kazan
Kazan is de hoofdstad van de republiek Tatarstan die vaak de 'Parel aan de Volga' wordt genoemd. Kazan staat bekend om zijn schitterende kremlin, dat in 2000 tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. De belangrijkste monumenten in het kremlin zijn de Maria-Boodschap-kathedraal (1561-62), de scheve SŲyembikš-toren, vernoemd naar de laatste koningin van Kazan, en de in 2005 herbouwde Qolşšrif-moskee, de grootste moskee van Rusland. We bezichtigen de stad en zien het prachtige kremlin.


Kremlin.jpg

Dag 8 Tseboksary
In de ochtend arriveren we in Tseboksary, hoofdstad van de deelrepubliek TsjoevasiŽ waar een stadsbezichtiging op het programma staat.

Dag 9 Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod werd in 1221 gesticht op de plaats waar de rivieren de Oka en de Volga samenkomen. Nizhny Novgorod heette tijdens de Sovjetunie Gorki en is als ballingsoord bekend geworden. Onder andere Andrey Sacharov heeft hier jaren als balling gewoond en het was in die tijd een verboden stad voor westerlingen. We maken een stadstour en bezoeken het mooie kremlin van de stad.

Dag 10 Kostroma & Yaroslav
In de ochtend komen we aan in Kostroma. Deze Gouden Ring stad ligt aan de samenloop van de rivieren de Volga en de Kostroma. We maken een rondrit per bus en zien het Ipatjev Klooster en de Drievuldigheids Kathedraal die de Romanovs lieten bouwen. In het klooster bevindt zich nog altijd het houten huis van MichaŽl Romanov, de eerste Romanovtsaar, die in dit klooster werd gekroond.
In de namiddag komen we aan in Yaroslav, ťťn van de mooiste steden van de Gouden Ring. Deze stad, die in de 11e eeuw gesticht werd door Jaroslav de Wijze, strekt zich uit langs de oevers van de Volga. Er zijn nog genoeg overblijfselen te zien van het roemruchte verleden. Heel belangrijk is het Spassky klooster, een groep 17e-eeuwse kathedralen. De prachtige kerk van de profeet Sint Elia ligt aan het centrale plein van de stad, waarvan het gehele centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. We maken per bus een stadtour en bezoeken de kerk van Nicolaas de Wonderdoener. Tevens hebben we tijd om de lokale markt te bezoeken.

Dag 11 Oeglitsj

Oeglitsj, gesticht in 1148 is ťťn van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Hier werd tsarevits Dimitri Ivanovitsj, waarschijnlijk in een vlaag van razernij, vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetrius-Bloedkerk, idyllisch gelegen aan de oevers van de Volga.

Dag 12-13 Moskou

U maakt kennis met de hoofdstad van Rusland tijdens een uitgebreide stadsrondrit. Tevens bezoeken we het Kremlin met zijn oude vestingmuren en nemen een kijkje in ťťn van de Kremlin kathedralen. Tijdens het verblijf in Moskou worden ook optionele excursies aangeboden. Welke dat zijn verneemt u aan boord.

Dag 14 Moskou
Transfer van het schip naar de luchthaven gevolgd door de terugvlucht (niet inbegrepen).

Programma onder voorbehoud


Het schip - de MS Chernishevsky****

MS Chernishevsky.png

De MS. N. Chernishevsky**** behoort tot de betere cruiseschepen die de route tussen Moskou en Astrakhan afleggen. Het schip is gebouwd in Duitsland in 1990 en is in 2018 volledig gerenoveerd, waarmee het een 4-sterrenschip is geworden.

Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip. Op de MS. Chernishevsky**** kunt u bovendien kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het middendek, het hoofddek en het lowerdek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster (behalve op het lower dek; patrijspoort) en een koelkast!

De 2-persoonshutten variŽren in grootte en er zijn standaardhutten, deluxe hutten, junior suites en suites. Daarnaast zijn er 1-persoonshutten op het midden- en bootdek.
De deluxe hutten op het hoofddek hebben 2 bedden die in een L-vorm staan terwijl de deluxe hutten op het midden- en bootdek een 2-persoonsbed vormen.

Aan boord treft u onder andere een restaurant, een bar-restaurant, piano bar, koffie bar, souvenirwinkel, een eerstehulppost, een solarium/sauna en een conferentiezaal. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften.Reserveer

14-daagse cruise Astrakhan - Moskou

Prijzen en datum 2020

8 september: Moskou - Astrakhan
21 september: Astrakhan - Moskou (Eur 130,- p.p. korting op genoemde prijzen!)

Triple Benedendek (patrijspoort):
€ 2.079,- p.p.
Twin op middendek: € 2.595,- p.p.
Twin op bootdek: € 2.649,- p.p.
Single Midden/bootdek:
€ 2.795,- p.p.
Deluxe twin op hoofddek:
€ 2.859,- p.p.
Deluxe hut op middendek:
€ 3.095,- p.p.
Deluxe hut op bootdek:
€ 3.120,- p.p.
Junior suite op middendek
€ 3.245,- p.p.
Suite:
€ 3.375,- p.p.

Toeslag 2-pers.hut voor enkel gebruik: 75% supplement

Inbegrepen:
Accommodatie in de gekozen hutcategorie op basis van vol pension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 14, Engelstalige reisleiding (Duits- of Franstalig op aanvraag), programma incl. entreegelden.

Niet inbegrepen:
Vluchten (kunnen wij verzorgen), transfers bij aankomst en vertrek, visum (€ 110,-), fooien, reserveringskosten (Eur 29,50) en Calamiteitenfonds (Eur 2,50).


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl