© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse internationale groepsreis Het Beste van Bulgarije

Sofia - Melnik - Trigrad - Plovdic - Veliko Turnovo - Koprivshtitsa - Sofia

poort.jpg

Bulgarije heeft alles wat een land een prima vakantiebestemming maakt: een rijke cultuur, een prettig klimaat, een schitterende natuur, gastvrije bewoners en waar voor je geld.
Deze zeer voordelige reis is een unieke combinatie van cultuur en natuur. Doordat de groepen klein zijn bestaat de mogelijkheid het dagelijks leven van dichtbij mee te maken. Op aanvraag is de reis uit te breiden met een verblijf aan de Zwarte Zee kust.
De groepen zijn internationaal met Engelstalige reisleiding.


Programma

wandelaars.jpg

Dag 1: Aankomst in Sofia; transfer naar het hotel. Vervolgens staat een korte rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden op het programma, zoals de Alexander Nevski kathedraal, het parlementsgebouw en de kerk van Sint George uit de 5e eeuw.

Dag 2
: Vandaag staat het grootste en belangrijkste klooster van Bulgarije, het Rila-klooster, op het programma. Dit klooster uit de 10e eeuw ligt op een schitterende locatie in het gelijknamige gebergte en staat terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarna gaan we naar het oude stadje Melnik, bekend vanwege zijn uitstekende rode wijnen en zandstenen piramides. Vlakbij Melnik ligt het Rozhen klooster uit de 13e eeuw, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het Pirin gebergte.

Dag 3
: De reis wordt vervolgd door een bezoek aan het Rhodopi gebergte. Onderweg bezoeken we het Dospat meer; bij de gelijknamige dam wordt de lunch geserveerd. Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de Jagodina Grot, ťťn van de grootste en meest indrukwekkende van de Balkan. Overnacht en gedineerd wordt in Trigrad.

Dag 4
: Na het ontbijt wordt u via een de Rhodopi bergen naar Plovdiv vervoerd, de tweede stad van Bulgarije. Onderweg wordt gestopt bij Chudnite Mostove, een bijzondere natuurlijke brug.


Dag 5: Vandaag staat Plovdiv centraal, ooit de hoofdstad van het oude ThraciŽ en in de middeleeuwen een belangrijk handelscentrum. De oude stad met zijn vele historische bezienswaardigheden, beroemde oude koopmanshuizen en geplaveide straatjes is er voor gemaakt om op je gemak rond te struinen.

Dag 6
: Na het ontbijt gaan we naar het stadje Shipka, waar we de Bulgaars orthodoxe Memorial Church bezoeken gebouwd ter nagedachtenis aan de soldaten die gesneuveld zijn in de oorlog met Turkije eind 19e eeuw. Het indrukwekkende bergmassief op de achtergrond laat de koepels en de veelkleurige decoraties van de kerk goed tot zijn recht komen. Meer naar het noorden gaan we naar het openluchtmuseum Etur vlakbij Gabrovo met o.a. huizen uit de Bulgaarse Revival periode (1762-1878).

Dag 7: Vandaag staat eerst een bezoek aan Veliko Tarnovo op het programma, algemeen beschouwd als de mooiste stad van Bulgarije. Het oude paleis, kerken en overblijfselen van de middeleeuwse fortificaties zijn te bewonderen op de Tsarevets heuvel. Daarna wordt de dag afgesloten met een bezoek aan Koprivshtitsa, een kleine stad in een vallei wat omringd word door bergen. Een stad met unieke atmosfeer.

Dag 8
: Transfer naar de luchthaven van Sofia voor de terugvlucht.


4.jpg

Voor meer details over de reis kunt u het programma downloaden (Engelstalig); 

SAPPORO Urban Airport.jpg

Reserveer

8-daagse internationale groepsreis Het Beste van Bulgarije

Vertrekdata en prijzen 2020

27 april
18 mei
15 juni
13 juli
10 augustus
7 september
5 en 26 oktober

Prijzen:
Op basis van verblijf in een tweepersoonskamer:
€ 549,-

Toeslag eenpersoonskamer:
€ 125,- 

Inbegrepen:
Al het vervoer wat vermeld staat in het programma, transfers van en naar de luchthaven, Engelstalige gids, verblijf in hotels en gasthuizen op basis van logies en ontbijt.

Niet inbegrepen:
Toegangsgelden, fooien, lunch en diner, vliegtickets, drinken en andere persoonlijke uitgaven.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl