© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

15-daagse Nederlandstalige natuur- en cultuurreis GeorgiŽ

Unieke kennismaking met de cultuur en natuur van GeorgiŽ met verblijf bij gastgezinnen

GeorgiŽ, op de grens van Europa en AziŽ, is een aantrekkelijke bestemming vanwege de schitterende natuur en de hartverwarmende gastvrijheid van de inwoners. De reis begint in de interessante hoofstad Tbilisi. Verder wordt het westelijk gedeelte van het land bezocht met zijn overweldigende natuurschoon. Dit gebied wordt gekenmerkt door imponerende bergruggen, bosrijke hellingen, slingerende riviertjes, frisse watervallen en kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.  

We logeren bij gastfamilies op basis van volpension, waardoor de groepen nooit groter kunnen zijn dan 9 personen. U dient er rekening mee te houden dat het onderkomen eenvoudig is, maar de Georgische gastvrijheid zal er zeker voor zorgen dat u het naar uw zin zult hebben.  

De reizen staan onder leiding van de Nederlands sprekende GeorgiŽr en professioneel zanger Levan Goliadze. Hij laat u kennis maken met de gastvrije Georgische gewoontes.

Van deze reis bestaan 3 varianten. Naast de hieronder beschreven reis hebben we in samenwerking met Levan 2 andere reizen ontworpen. De eerste reis doet ook het schitterende bergdorp Mestia in de regio Svaneti (ook wel SvanetiŽ genoemd) aan. De tweede reis heeft als thema Zuid-GeorgiŽ en is NIEUW in 2019!

Aan de rechterkant onderaan treft u het programma met Svaneti aan. Het programma naar Zuid-GeorgiŽ staat onder aan deze webpage.

U kunt de programma's ook bij ons aanvragen. We mailen ze of sturen ze per post.

21 mei 2019   635.jpg

Dag 1 tot dag 4: Tbilisi, Mtscheta en Gudauri

We vliegen van Amsterdam naar Tbilisi, sinds 458 de hoofdstad van GeorgiŽ. De Oude Stad wordt gekenmerkt door smalle straatjes en typisch Georgische huizen met balkons van krullend houtsnijwerk. In het moderne Tbilisi kan men alle kanten op: musea, kerken, theaters, maar ook markten en terrasjes rond de beroemde Rustavelli Boulevard. We brengen een bezoek aan de kunst- en antiekmarkt, aan de galerie van kunstschilder Lado Tevdoradze en aan het staatsmuseum.

We picknicken verschillende keren in de prachtige natuur. We worden rondgeleid in Mtscheta, de oude hoofdstad van GeorgiŽ, waar onder andere het Djivari klooster en de Svetitschoveli kathedraal worden bezocht. Tevens gaan we naar het klooster Shio Mgvime (6e eeuw) en bezoeken we het holenklooster van David Gareja uit de 6e eeuw.

dorpskerk Atsana.jpg

Dag 5 tot 11: Atsana, Batumi, Bachmaro en Kutaisi

We reizen naar het bergdorp Atsana in het westen van GeorgiŽ (290 km.), waar we wandelen en barbecuen. Van hier uit maken we een excursie naar Batumi aan de Zwarte Zee waar we bij zee picknicken.  Bij goed weer gaan we naar de Bachmaro, ťťn van de mooiste bergen van West-GeorgiŽ. Daarnaast bezoeken we het Gelati-klooster dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het archeologisch museum in Vani en de oude stad Kutaisi. Tevens gaan we naar het Djicheti-vrouwenklooster, waarna tijdens de afscheidsavond van Atsana Georgische muziek ten gehore zal worden gebracht.


Dag 12 tot 15: Tbilisi

We reizen terug naar Tbilisi. In Tbilisi gaan we naar de berg Mtatsminda en bezoeken we het fort Narikala. Vanuit Tbilisi maken we een excursie richting Kaukasus langs het Ananurifort naar het skigebied van Gudauri in de Kaukasus (tot 5.047 meter).

Op de laatste avond nemen we feestelijk afscheid van het gastvrije GeorgiŽ.  

De mogelijkheid bestaat dat ter plaatse kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.  

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 9, het minimum 4.

afscheidsfeest (1).jpg

Reisinfo

Klik hier om reacties terug te lezen van reizigers die met ons naar GeorgiŽ zijn geweest.

Klik op de PDF hieronder voor het programma ZUID-GEORGIň

pdf-icon.gif

Reserveer

15-daagse Nederlandstalige natuur- en cultuurreis GeorgiŽ

29 mei 2019   1128.jpg

Reisdata en prijzen 2021

2021
24 april nog 1 kamer vrij
15 mei uitverkocht
5 juni incl. Zuid-GeorgiŽ
26 juni uitverkocht
21 augustus incl. Svaneti
11 september gegarandeerd vertrek

Alle vertrekdata zonder Svaneti: € 1.495,-
Alle vertrekdata MET Svaneti of Zuid-GeorgiŽ: € 1.645,-
Toeslag 1-pers. kamer:
€ 295,- (op verzoek bestaat de mogelijkheid op indeling te verblijven, vraag naar de voorwaarden)  

Inbegrepen
Retourvlucht Amsterdam-Tbilisi, eenvoudige accommodatie bij gastfamilies, alle vervoer, alle maaltijden, uitgebreid excursieprogramma, begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige reisleider. 
De vluchten zijn niet rechtstreeks. Indien u liever rechtstreeks vliegt bedraagt de toeslag € 97,-. De ruimbagage is dan ook inbegrepen!

Niet inbegrepen
Ruimbagage bij niet rechtstreekse vluchten, reserveringskosten (€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), toegangsgelden, eventuele verzekeringen.

Klik hier voor het uitgebreide dagprogramma, reisinformatie en foto's van de accommodatie.

Hieronder treft u het programma GeorgiŽ + Svaneti aan.

pdf-icon.gif

NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl