© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse internationale groepsreis GeorgiŽ

Ananuri 1.jpg

Tijdens deze 8-daagse groepsreis GeorgiŽ ziet u alle hoogtepunten van dit schitterende land met zijn rijke cultuur, schitterende natuur en gastvrije bevolking. U reist in een internationaal gezelschap met Engelstalige gidsen door het hele land. U ziet onder andere de hoofdstad Tbilisi, de Kaukasus, de wijnregio, de unieke grottenstad in het zuiden en verschillende Christelijke en voor-Christelijke overblijfselen uit een grootse cultuur. Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen.


Programma

Dag 1: Tbilisi Aankomst in Tbilisi (afhankelijk van uw vlucht kan dit ook in de vroege ochtend van dag 2 zijn). We worden opgehaald van het vliegveld en overnachten in Tbilisi.

Dag 2: Tbilisi

Na het ontbijt maken we kennis met de charmante hoofdstad van GeorgiŽ gesticht in de 5e eeuw en gebouwd langs de vallei van de Mtkvari Rivier. Alle bezienswaardigheden liggen vlakbij elkaar op enkele minuten loopafstand.
We beginnen onze excursie vanaf het Metekhi plateau (uit de 13e eeuw) vanwaar je een prachtig uitzicht over de rivier hebt. We gaan naar het Narikala Fort (uit de 4e eeuw) dat de skyline van de Oude Stad domineert. We zien de overkoepelde zwavelbaden, een stadsgedeelte met natuurlijke warmwaterbronnen, lopen door de cafťstraat Shardeni, zien de Synagoge, de Sioni Kathedraal en de oudste Basiliek in Tbilisi: de Anchiskhati uit de 6e eeuw. We lopen over de moderne Bridge of Peace vanwaar we ook een prachtig zicht hebben op de oude stad.

Dag 3: Tbilisi Ė Mtskheta Ė Uplistsilhe Ė Gori - Tbilisi
Na het ontbijt reizen we naar Mtskheta, de historische hoofdstad van GeorgiŽ. Het is een belangrijk religieus centrum. Het stadsmuseum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Onderweg stoppen we bij het Javri Klooster, gelegen op een berg bij de samenvloeiing van twee rivieren: de Mtkvari en Aragvi. Tevens zien we de Svetitskhoveli Kathedraal uit de elfde eeuw waar het gewaad van Jezus zou zijn begraven. Na het bezoek aan Mtskheta rijden we naar Gori, waar Joseph Stalin geboren werd in 1879. We maken een foto stop bij het museum. Vervolgens bezoeken we de grottenstad Uplistsikhe, een van de eerste steden in GeorgiŽ die in een rots is uitgehouwen. Voordat GeorgiŽ Christelijk werd kwamen de heidenen hier samen om rituelen uit te voeren.

Dag 4: Kakheti wijnregio

Na het ontbijt beginnen we aan onze rit naar de Kakheti regio, hťt wijngebied van GeorgiŽ dat bekend staat om zijn heerlijke wijnen.
We bezoeken het Alaverdi Klooster uit de elfde eeuw en was een van de grootste gebouwen uit die tijd. Op het bijbehorende landgoed verbouwen de monniken wijn. De volgende stop is bij het Gremi Kloostercomplex. Gremi was de hoofdstad van het Kakheti Koninkrijk (1466-1616). We bezoeken de Khareba wijntunnel uitgehakt in de rotsen en in dienst om wijnen te laten rijpen. We proeven de wijn voordat we verder reizen naar Tsinandali, een dorpje dat opvalt door het omliggende landgoed en zijn historische wijngoed dat toebehoorde aan de 19e eeuwse aristocratische dichter Alexander Chavchavadze. We bekijken het familie museum en lopen door het prachtige bijbehorende park met mooie uitzichten en exotische planten.


Dag 5: Paravani Ė Vardzia
Via een prachtige route rijden we naar het zuiden richting de bijzondere grottenstad Vardzia. We bezoeken het Poka klooster waar ondanks verwoestingen uit de 17de eeuw nog mooie fresco's zichtbaar zijn. De stichting van het klooster wordt toegeschreven aan Nino van GeorgiŽ die aan de wieg stond van het Christendom in GeorgiŽ.
Na een mooie stop op de route bij het Khertvisi fort komen we aan in de schitterende grottenstad waar in de hoogtijdagen wel 50.000 mensen woonden. In de grotten zien we ook een uitgehouwen kerk met fresco's uit de 12e eeuw. We overnachten in Akhaltsikhe waar we bij aankomst ook dineren.

Dag 6. Borjomi Ė Gudauri
We bezoeken het Sapara Klooster, ťťn van de interessantste stucturen uit de Georgische architectuur. We rijden door naar het prachtig gelegen kuuroord Borjomi. Hier kwamen de Russen vroeger heen voor de mineralen in het water die de huid jong houden. De weg naar het noorden wordt steeds indrukwekkender als we langzaamaan de Georgian Military highway betreden en de Hoge Kaukasus in beeld komt. We overnachten in de wintersportplaats Gudauri.

Dag 7: Gudauri Ė Kazbegi Ė Gergeti Ė Ananuri - Tbilisi
Na het ontbijt beginnen we aan een schilderachtige rit door de Hoge Kaukasus. Onderweg rijden we langs de Tergi Rivier die ons naar Stepantsminda brengt, de balangrijkste stad in de Kazbegi regio. Van hier uit maken we een 4 uur durende wandeling door een prachtige omgeving naar de Drievuldigheidskerk van Gergeti (uit de 14e eeuw). Het is schitterend gelegen op een bergtop op 2 kilometer hoogte met een prachtig uitzicht over de besneeuwde Kaukasus (Het is ook mogelijk om een 4x4 voertuig te huren om de DrieŽenheidskerk van Gergeti te bereiken, 35 Euro per auto voor maximaal 6 personen).
Boven aangekomen genieten we van unieke natuur met prachtige panoramische uitzichten over de Kaukasus, inclusief de Kazbegi berg (5.047 meter hoog).
Onderweg terug naar Tbilisi bezoeken we het 17e eeuwse Ananuri Fort gelegen aan het Zhinavli stuwmeer.

Dag 8:
Transfer naar het vliegveld van Tbilisi.

GeorgiŽ kerk.jpg


Reserveer

8-daagse internationale groepsreis GeorgiŽ

Reisdata en prijzen 2020

13 april
25 mei
29 juni
27 juli
10 augustus
31 augustus
19 oktober

€ 795,- p.p. in 3-sterren hotels
1-pskamer toeslag: € 195,-

€ 895,- p.p. in 4-sterren hotels
1-pskamer toeslag: € 299,-

Inbegrepen:
- Transfers van en naar het vliegveld
- Vervoer gedurende de reis
- Engelssprekende gids
- 5 overnachtingen in Tbilisi
- 1 overnachting in Gudauri
- 1 overnachting in Akhaltsikhe
- Ontbijt
- 2 diners
- De volgende toegangsgelden:
Gremi Fortress, Tsinandali Museum, Uplistsikhe grottenstad,
Vardzia grottenstad en Borjomi Park
- 1 fles water per dag
- wijnproeverij

Niet inbegrepen:
- Vluchten (kunnen wij voor u verzorgen)
- Fooien
- Niet genoemde toegangsgelden
- 4x4 voertuig in Kazbegi (€ 35,- per auto, max 6 personen)
- Reserveringskosten (€ 29,50)
- Calamiteitenfonds (€ 2,50)NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl