© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

23-daagse groepsreis Japan

Japan: op ontdekkingsreis in een andere wereld

meisjes 16.jpg

Het eilandenrijk Japan staat bekend als het land van geisha's, kimono's, de berg Fuji, sushi en de modernste elektronica. Maar het land van de rijzende zon heeft nog veel meer te bieden, zoals prachtige tuinen, talrijke oude tempels en nog veel oude tradities. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is Japan op heel veel gebieden tegenwoordig aanmerkelijk goedkoper dan West-Europa. Ook uit eten is verrassend voordelig.

De reis wordt begeleid door een zeer ervaren Nederlandstalige reisleider die u de ins en outs van Japan laat ervaren. Bovendien is er alle ruimte om uw eigen interesses aan bod te laten komen. Absoluut ťťn van onze topreizen naar een land dat de eigen identiteit altijd heeft weten te behouden en dat we tijdens deze 23-daagse reis in al zijn facetten ontmoeten.


Dag 1 tot en met 6: Osaka - Kyoto - Nara

Golden temple.jpg

Dag 1 Vertrek van Schiphol
U vliegt om 14.40 uur met KLM van Schiphol rechtstreeks naar Osaka. Indien u liever vanaf DŁsseldorf of Brussel vertrekt zoeken we de mogelijkheden graag voor u uit.

Dag 2 Aankomst in Osaka en overnachting in Kyoto
Op Kansai Airport in Osaka wordt u opgewacht door uw Nederlandse reisleider. De aankomst staat gepland om 08.55 uur in de ochtend. Met een trein rijdt u vanaf het vliegveld in 80 minuten rechtstreeks naar Kyoto. De trein vertrekt vlak bij de aankomsthal. Bij aankomst in Kyoto is het nog maar een kort ritje vanaf het station naar het hotel.
's Middags neemt de reisleider belangstellenden mee op een wandeling door een buurt van steegjes met houten huizen waar Kyoto zo bekend om is. Tevens doen we de Sanjusangen-do tempel aan met duizend prachtige goudkleurige beelden uit de twaalfde en dertiende eeuw.
 
Dag 3 Kyoto
Vandaag bezoeken we de geishawijk Gion en de theepotbuurt, met links en rechts houten huizen en traditionele winkels. We lopen langs tot 800 jaar oude kamferbomen en doen de amper bezochte Boeddhistische Shoren-in aan met een meer dan schitterende tuin en de woning van de abt met prachtig beschilderde papieren wanden. Na de lunch wandelen we via het filosofenpad naar de Ginkaku-ji, het zilveren paviljoen, met een nog mooiere tuin. Als we geluk hebben, komen we een geisha of maiko (geisha in opleiding) tegen.

Dag 4 Kyoto
Vandaag gaan we naar Nijo-jo. 'Jo' staat voor kasteel, maar dat is halverwege de achttiende eeuw afgebrand. Wat nu doorgaat als het hoofdgebouw is een schitterend houten paleis uit begin zeventiende eeuw dat oorspronkelijk dienst deed als een van de woningen van de shogun Tokugawa Ieyasu. Bij dit paleis ligt een prachtige tuin. Daarna bewonderen we Kinkaku-ji, de gouden tempel, ťťn van de mooiste bezienswaardigheden van het land. De Ryoan-ji (Tempel van de Vreedzame Draak) heeft de beroemdste zentuin ter wereld. Vijftien ruwe stenen liggen in een zee van steentjes. Voor het vervoer krijgt u een dagkaart voor de openbare bus uitgereikt, zodat u ook een indruk krijgt hoe de lokale bevolking zich voortbeweegt.
 
Dag 5 Kyoto
Vandaag kan iedereen naar eigen inzicht indelen. Uw reisleider zal de verschillende mogelijkheden bespreken. Een aanrader is de Fushimi Inari-taisha met meer dan duizend zeer fotogenieke vermiljoenrode torii's. Deze shintoshrijn is gratis toegankelijk. De centraal gelegen Kennin-Ji tempel is een oase van rust. Ook de wijk Arashiyama met zijn prachtige bamboebos is een aanrader. Liefhebbers van architectuur moeten zeker een uitgebreider bezoek brengen aan het treinstation van Kyoto. Vrouwen kunnen zich laten schminken en kleden als een geisha en zich vervolgens laten fotograferen. Als u wilt, kunt u ook als geisha een korte wandeling door de stad maken. De Nishiki-voedselmarkt is overdekt en geeft een goed beeld van wat er zoal in Japan op het gebied van eten te koop is. Een aanrader is een bezoek aan een vlakbij gelegen prentenwinkel met antieke en hedendaagse Japanse prenten. De in de buurt van het hotel gelegen Pontocho is de bekendste restaurantstraat van de stad en een van de beroemdste van het land.

Dag 6 Kyoto - Nara - Kyoto
Vandaag kunt u met de reisleider mee op een facultatieve excursie naar Nara. U betaalt alleen enkele Euro's voor de bus. De tempels en heiligdommen van Nara worden algemeen beschouwd als de wieg van de Japanse cultuur. Immers, de stad was nog voor Kyoto de hoofdstad van Japan. Het was een periode waarin heel wat Chinese invloeden via Korea kwamen overgewaaid. Dat is niet alleen te merken aan het stratenplan dat gebaseerd is op dat van de oude Chinese hoofdstad Xi'an, maar ook aan de vele boeddhistische tempels. Het stadspark herbergt enkele van Japans belangrijkste historische bouwwerken, zoals de Todai-ji tempel, het grootste houten gebouw ter wereld onder ťťn dak met binnenin een zestien meter hoog bronzen Boeddhabeeld. Enkele musea bevatten een schitterende verzameling boeddhistische beelden van wereldformaat. De veelal in prachtige staat verkerende houten en gelakte beelden zijn tot ruim 1300 jaar oud. 

Klik hier voor een impressie van Kyoto


Dag 7 tot en met 10: Hiroshima - Miyajima - Nagasaki

itsukushima_shrine_1.jpg

Dag 7 Kyoto Ė Hiroshima
In twee uur bereiken we per trein Hiroshima, op 6 augustus 1945 vrijwel weggevaagd en na de oorlog herbouwd. Een bezoek aan het Atoombommuseum is een must, evenals aan het omringende Vredespark met de vredesvlam die pas gedoofd wordt als het laatste nucleaire wapen op aarde is vernietigd. Het standbeeld van het meisje Sadako dat origamikraanvogels maakte om haar leukemie te overwinnen en het skelet van de Atoombomkoepel, ťťn van de weinig na het vallen van de Atoombom overeind gebleven gebouwen, laten de emoties niet onberoerd. De amper bezochte Shukkei-en tuin mag niet gemist worden, een echt juweeltje.

Dag 8 Hiroshima
Het eiland Miyajima met de Itsukushina schrijn is in Japan en ver daar buiten beroemd vanwege de iconische vermiljoenrode torii (poort) in zee en is de bestemming van de facultatieve excursie van vandaag. Met een beetje geluk zien we een trouwceremonie. De Daisho-tempel is een van de mooiste tempelcomplexen van het land. Dankzij uw treinpas kunt u gratis gebruikmaken van de veerboot en een korte treintrip.
 
Dag 9 Hiroshima - Nagasaki
In drie uur reizen we met een korte overstap naar ons volgende eiland Kyushu. We maken kennis met de 'Kamome' (sneeuwmeeuw), een paradepaardje onder de Japanse treinen. De eindhalte is Nagasaki. 's Middags bezoeken we per lokale tram de vlakbij gelegen schitterende Glover Gardens met oude houten woningen waar in de negentiende en eerste helft van de twintigste eeuw westerlingen woonden. Vandaar hebben we een schitterend uitzicht over de Mitsubishiwerf, de haven en de stad. Vervolgens wandelen we langs de Hollandse hellingen naar 'downtown' Chinatown. 's Avonds kunt u dineren op een terras aan de waterkant.  

Dag 10 Nagasaki

Vandaag kunnen we Nagasaki op eigen gelegenheid verder ontdekken. Het kunstmatige eiland Dejima is een aanrader. Hier woonden en werkten Hollandse kooplieden van 1641 tot en met 1859; eerst voor de VOC, later voor de Nederlandsche Handel-Maatschappij. De huizen zijn prachtig herbouwd en ingericht als musea die tot de beste van AziŽ behoren. Een bezoek aan de Hollandse Begraafplaats met VOC-graven is een bijzondere ervaring. Ook Nagasaki heeft een Atoombommuseum. Vlakbij is de exacte plek aangegeven waar de atoombom hoog boven de grond uiteenspatte. En er zijn verschillende musea die eraan herinneren, zoals de Urakami kathedraal met beschadigde heiligenbeelden. Net als in Leiden heeft de arts Philipp Franz von Siebold zijn eigen museum. Hij was in de 19e eeuw een Duitse arts in Hollandse dienst die de Japanners liet kennismaken met de moderne westerse wetenschap. Hij deed veel voor de lokale bevolking en was een verwoed verzamelaar van flora en fauna. In Nederland vertelde hij enthousiast over Japan. Nagasaki eert hem  met de naam van een universiteit, hotel, straat en koekjes. Bij helder weer is het bijzonder leuk om in de avonduren een bezoek te brengen aan een uitzichtpunt hoog op een heuvel, met fantastisch uitzicht over de baai en de stad, volgens UNESCO een van de drie mooiste avondgezichten op een stad ter wereld. Een gondelbaan brengt je erheen.     

Klik hier voor een impressie van Hiroshima en Miya-jima


Dag 11 tot en met 18: Matsuyama - Kurashiki - Magome - Matsumoto - Toyama

header-bg-kurashiki.png

Dag 11 Nagasaki Ė Matsuyama
We reizen met de trein terug naar het eiland Honshu en met een moderne veerboot varen we langs tal van kleine eilanden over de beroemde Japanse binnenzee naar het eiland Shikoku. Na een schilderachtige tocht arriveren we na ruim 2,5 uur op het eiland en reizen we met een boemeltreintje naar onze overnachtingsplaats Matsuyama.

Dag 12 Matsuyama

De reisleider neemt belangstellenden mee op een korte landelijke wandeltocht naar de bijzondere boeddhistische tempel Ishite-ji. Het is de 51ste tempel van een rondgang van 88 tempels die verbonden zijn met de monnik Kukai (774-835), nu in Japan beter bekend onder de naam Kōbō-Daishi. Of bezoek op eigen gelegenheid het kasteel van Matsuyama of neem een bad in Dogo Onsen. De bronnen worden al meer dan duizend jaar geprezen om hun heilzame werking. Je kan er baden in een per sekse gescheiden Kami-no-yu-bad, dat zoveel betekent als goddelijk warmwaterbad. Je kan er ook terecht voor een rondleiding naar de keizerlijke badruimte. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan het plaatsje Uchiko, met een prachtig straatje met oude Japanse huizen en enkele musea; een apotheek uit vervlogen jaren en een kabuki-theater.

Dag 13 Matsuyama Ė Kurashiki
In bijna drie uur rijden we per trein naar Kurashiki. We reizen hiervoor per Shinkansen over de ruim 13 kilometer lange Grote Seto Brug terug naar Honshu. In Okayama stappen we over op een andere trein voor een korte rit naar Kurashiki. Het fotogenieke Bikankwartier ligt aan een gracht met historische gebouwen uit de zeventiende tot negentiende eeuw. Het is er leuk flaneren langs de waterkant.

Dag 14 Kurashiki

Mogelijkheid tot een 17 kilometer lange fietstocht in de Kibivlakte, vlak bij Kurashiki en gemakkelijk te bereiken met je treinpas. De route door het platteland is vlak en onderweg kom je drie schrijnen en een tempel tegen, alsook een enorme grafheuvel. Aan het einde van de route lever je je fiets weer in en kom je via een ander treinspoor terug in Kurashiki. Zo geniet je optimaal van de omgeving. Je betaalt alleen voor de fietshuur, 1000 yen (nog geen € 10,-). Aansluitend is het mogelijk om het Witte Reiger kasteel van Himeji te bezoeken, het grootste en veruit meest fotogenieke kasteel van Japan, daterend uit 1580. In 2015 werd een jarenlange renovatie afgerond. Met de trein doe je er vanaf Kurashiki drie kwartier over en vanaf het treinstation is het vervolgens twintig minuten wandelen naar het kasteel dat je vanaf het station al ziet liggen. Net buiten het kasteel kun je een prachtige tuin bewonderen. Voor de trein kan je natuurlijk weer gebruikmaken van de treinpas. Liefhebbers kunnen er ook voor kiezen een bezoek te brengen aan het kunsteiland Naoshima.

Dag 15 Kurashiki - Magome

Met de trein reizen we in bijna vier uur door de Japanse Voor-Alpen naar Nakatsugawa, waar een taxi ons in minder dan een half uur naar onze overnachtingsplaats Magome brengt voor de wandeling van morgen. Magome is een fantastisch mooi dorpje boordevol oude houten huizen. Je slaapt hier in een traditioneel Japanse minshuku (familie guesthouse) op een futon (Japans traditionele matras) die op de grond op tatamimatten ligt. Indien u liever in een westers bed slaapt kunt u dit bij boeking aangeven. U slaapt dan wel elders.

Dag 16 Magome Ė Matsumoto
We wandelen van Magome naar Tsumago, een tocht van 7,6 kilometer. De natuurrijke wandeling dwars door bossen en oude houten dorpjes wordt aangeprezen als een van de meest historische en mooiste van het land en voert over de eeuwenoude hoofdweg tussen Edo (nu Tokio geheten) en Kyoto. De oude weg is niet breder dan een wandelpad. Het eerste stuk is bergop, maar het grootste deel is bergaf. Wie moeite heeft met wandelen, kan eerst een bus nemen naar het hoogste punt. En wie helemaal niet wil wandelen, kan met de bus tot in Tsumago komen. In Tsumago halen we onze koffers op die we in Magome met een expressdienst vooruitgestuurd hebben. Tsumago bestaat net als Magome uit vrijwel louter oude houten woningen. Onze overnachtingsplaats is Matsumoto.

Dag 17 Matsumoto
We verblijven de hele dag in deze prettige stad waar iedereen zijn eigen weg gaat. De reisleider spreekt de mogelijkheden met u door. Zo kunt u het plaatselijke kasteel in de buurt van ons hotel bezoeken. Het behoort tot de mooiste en meest fotogenieke van het land en dateert uit 1595. Ook is het leuk wandelen door Nakamachi, een oud koopmansdistrict met huizen uit de negentiende eeuw. Of bezoek enkele van de grote Japanse warenhuizen. Er is ook een openluchtmuseum met een oude zijdewerkplaats en heuse gevangenis. Liefhebbers kunnen in de buurt van Nagano een bezoek brengen aan de wereldberoemde snowmonkeys. De treinpas helpt om de kosten laag te houden.

Dag 18 Matsumoto - Toyama

Vandaag bereizen we de 90 kilometer lange Tateyama-Kurobe Alpine Route, een van de mooiste te nemen routes van Japan. De route voert dwars door de noordelijke Japanse Alpen. We beginnen in Shinano-Omachi en reizen naar Tateyama, om vervolgens te overnachten in Toyama. De gehele route gaat per bus, kabelbaan, kabeltreinen en korte wandelingen met adembenemende vergezichten. Hoogtepunt in april-juni is een wandeling en busrit over een geasfalteerde sneeuwvrije weg met links en rechts ervan lange kaarsrechte sneeuwmuren die in april tot negentien meter hoogte kunnen reiken, maar ook andere maanden van het jaar is het er schitterend. Naar Shinano-Omachi reizen we per trein, evenals van Tateyama naar Toyama. Het hoogste punt is zo'n 2.450 meter. De bagage wordt vooruit gestuurd. Tijdens de reis van 17 maart 2020 en 16 maart 2021 is deze route nog niet toegankelijk. Op die reizen wordt daarom vandaag vanaf Matsumoto in 2 uur en 10 minuten per trein naar Tokio gereden.

Klik hier voor een impressie van Matsuyama


Dag 19 tot en met 23: Tokio, dynamische en veelzijdige metropool

Fuji.Tokio.jpg

Dag 19 Toyama Ė Tokio
Met de Shinkansen rijden we in een paar uur naar Tokio. Het is lunchtijd als we inchecken in het hotel. In de hoofdstad kan je met de Yamanote-spoorlijn (een elke drie minuten rijdende ringlijn) of de metro de belangrijkste stadscentra opzoeken: het hippe jonge volk in Shibuya, de wolkenkrabbers in de kantorenwijk Shinjuku, een glimp van oud Japan in Asakusa of ga naar het dure winkeldistrict Ginza. In het plezierige Ueno-park is het leuk flaneren. Het daar gelegen Tokio Nationaal Museum bezit de grootste collectie Japanse kunst, etnografie en archeologie ter wereld. In het park staat een borstbeeld van een Nederlandse waterbouwkundige. Vlakbij zijn andere musea en liefst vier laten het Tokio van vroeger herleven.

Dag 20 Tokio
- Nikko Ė Tokio
Vandaag staat een facultatief bezoek gepland aan het mausoleum van de shogun Tokugawa Ieyasu. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ieyasu was de eerste shogun die over heel Japan regeerde. Het ligt in de stad Nikko, zo'n 100 kilometer ten noorden van Tokio en bereikbaar per trein. Nikko heeft zijn huidige faam ook te danken aan de tienduizenden tot 400 jaar oude prachtige coniferen rondom het grafcomplex. Leuk is ook een lange rij oude Jizo-beelden aan een woeste rivier. Jizo gaat door als de baas van de hel en de beschermer van reizigers en overleden baby's en kinderen. De treinpas is tot vandaag geldig.
Bij helder weer is onderweg de Fuji berg te zien. In de maanden juli en augustus en tot 10 september, is het zelfs mogelijk deze berg tot aan de top te beklimmen op een facultatieve excursie.

Dag 21 Tokio

De reisleider neemt belangstellenden mee op een facultatieve excursie door Tokio. Er zijn talrijke mogelijkheden. De levendige Tjukiji buitenmarkt bevat meer dan honderd viswinkels en tientallen sushi-restaurants. Leuk is een vaartocht met een busboot; goedkoop en toch gerieflijk. Bekijk vervolgens de prachtige skyline van Tokio vanaf Odaiba en kom terug per metro die over de Regenboogbrug rijdt met prachtig uitzicht. Het Tokyo Internationaal Forum heeft een vermaard atrium van glas, een must voor architectuurliefhebbers. Vlakbij kun je een kijkje nemen op de plek waar de keizer woont. Het Ota-Museum heeft prachtige exposities van antieke houtafdrukken op papier, de ukiyo-e. Of bezoek het Yayoi Kusama Museum van de gelijknamige avant-garde kunstenares. Werk van haar wordt over de hele wereld tentoongesteld. Shibuya met zijn hippe jeugd staat bekend om zijn drukste zebrapad van de stad. In de Diet, het Japanse parlementsgebouw, worden gratis rondleidingen gegeven. Het kabuki-theater heeft vaak aantrekkelijke voorstellingen.

Dag 22 Tokio
Deze ochtend of een andere is het soms mogelijk een bezoek te brengen aan een training van sumoworstelaars. Je kan de training gadeslaan vanaf de straatkant door een raam. Grappig om te zien is de ochtendspits in de metro met speciaal personeel dat de passagiers in de metrostellen propt. In het stadhuis heb je vanaf tweehonderd meter hoogte gratis uitzicht over Tokio. Leuk voor zowel overdag als 's avonds. Je kan hier ook dineren en Tokio tijdens het vallen van de avond zien veranderen in een lichtstad. Het centraal treinstation is een van de weinig oude gebouwen van Tokio. Yaesu is een wijk grenzend aan het centraal treinstation en is vernoemd naar de Hollander Jan Joosten van Lodensteijn, die in 1600 met het eerste schip uit Nederland Japan bereikte. Er zijn twee monumenten die aan hem herinneren. Vlakbij is een derde monument met een bronzen schaalmodel van het eerste Hollandse schip dat Japan bereikte. Het Edo-Tokyo Museum bezit onder meer de originele overgave-akte van 2 september 1945 waarmee een definitief einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Of bezoek het 21_21 Design Sight Museum dat in oktober 2014 bezocht werd door koning Willem-Alexander en koningin Maxima. De metropool Tokio heeft nog veel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld naar de tempels van Kamakura. Uitgekeken in Tokio raak je nooit.

Dag 23 Vlucht Tokio Ė Amsterdam

In drie kwartier rijden we per trein naar het vliegveld. U vliegt rechtstreeks met KLM naar Amsterdam. De vlucht vertrekt om 10.20 uur en komt dezelfde dag om 15.00 uur aan. U wordt op het vliegveld door de reisleider uitgezwaaid.  

Het reis- en vluchtschema zijn onder voorbehoud.  

Klik hier voor een impressie van Tokio


Reisverslagen

Hier vindt u verschillende reisverslagen van onze reizigers die een reis naar Japan hebben gemaakt.


Praktische informatie Japan

pdf-icon.gif
Reserveer

23-daagse groepsreis Japan

12 april 2015   01.jpg

Reisdata en prijzen 2021 en 2022

2021
16 maart: € 3.695,- nog 3 plaatsen vrij
30 maart: € 3.695,- uitverkocht
7 april: € 3.695,- nog 2 plaatsen vrij
21 april: € 3.695,-
21 juli: € 3.695,- gegarandeerd vertrek
21 september: € 3.695,-
12 oktober: € 3.695,-

Toeslag eenpersoonskamer: € 445,-

2022
15 maart: € 3.795,-
29 maart: € 3.795,-
6 april: € 3.795,-
20 april: € 3.795,-
20 juli: € 3.795,-
20 september: € 3.795,-
11 oktober: € 3.795,-
Toeslag eenpersoonskamer: € 475,-

Inbegrepen
Rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam met KLM (N-klasse), luchthavenbelasting, transport, railpass 2 weken, niet-facultatieve excursies, hotelovernachtingen op basis van logies, Nederlandstalige reisbegeleiding.  

Niet inbegrepen
Ruimbagage (€ 80,- per koffer), reserveringskosten (€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), maaltijden, facultatieve excursies, toegangsgelden, eventuele verzekeringen. 

Het minimum aantal deelnemers bedraagt 8; het maximum 16.

Dagprogramma
1. Vlucht Amsterdam - Osaka
2. Aankomst Osaka - Kyoto
3. Kyoto
4. Kyoto
5. Kyoto
6. Kyoto (dagtocht Nara)
7. Kyoto - Hiroshima
8. Hiroshima (dagtocht Miyajima)
9. Hiroshima - Nagasaki
10. Nagasaki
11. Nagasaki - Matsuyama
12. Matsuyama
13. Matsuyama - Kurashiki
14. Kurashiki
15. Kurashiki - Magome
16. Magome - Matsumoto
17. Matsumoto
18. Matsumoto - Toyama
19. Toyama - Tokio
20. Tokio - Nikko - Tokio
21. Tokio
22. Tokio
23. Vlucht Tokio - Amsterdam


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl