© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

23-Daagse Nederlandstalige groepsreis China

Rondreis China 23 dagen

ChinaRene14.jpg

Het Rijk van het Midden blijft tot de verbeelding spreken. We maken tijdens deze reis kennis met panda's, imposante keizerlijke paleizen, weergaloze rijstterrassen, antieke stadjes, kabbelende riviertjes, eeuwenoude kloosters, puntige karstbergen en stokoude pagoden. We doen onder andere de steden Beijing, Datong, Pingyao, Pingan, Xi'an, Chengdu en Guangzhou aan waarbij we ook kennis maken met het moderne China. Basisexcursies zijn inbegrepen; daarnaast is het mogelijk een uitgebreid, voordelig excursiepakket van tevoren te boeken.


Dag 1 - 7: Keizerlijke Paleizen en Antieke Steegjes

old_chinese_boat.jpg

In Beijing staan o.a. de Verboden Stad, het Zomerpaleis, de Chinese Muur, de Lamatempel, het Plein van de Hemelse Vrede en de Tempel van de Hemel op het programma, waar gepensioneerden de ochtenden doorbrengen met gymnastische oefeningen, kaarten, schaken, tai-ji en het zingen van aria's uit Beijing-opera's. Het is leuk wandelen in de oude steegjes (hutongs) van de volkswijken die nog uit de keizertijd stammen. Ook qua moderne architectuur heeft de stad een vooraanstaande plaats verworven.


Dag 7 - 10: Hangende Klooster en Spectaculaire Grottempels

We vertrekken per trein naar het 358 km westelijk gelegen Datong. De ongeveer 7,5 uur durende treinreis voert door een landschappelijk mooie omgeving. Onderweg hebben we bij helder weer ongeveer twintig minuten lang uitzicht op de Chinese Muur, zien we oude lemen forten en tal van vrijstaande wachttorens die bij de Chinese Muur horen.
Via een bergpas die al door het Mongoolse leger van Dzjengis Khan gebruikt werd, kunnen we het ruim duizend jaar oude Hangende Klooster bezoeken dat tegen een steile rotswand op lange houten palen rust. Ook is opnieuw de Chinese Muur te zien die hier van leem is. Bij de Yunganggrotten zijn meer dan 51.000 Boeddhabeelden en andere religieuze figuren uitgehakt in een rotswand. De meeste dateren uit de tweede helft van de 5e eeuw en verkeren in bijzonder goede staat. Het grootste beeld is liefst 17 meter hoog. De grotten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn het mooiste voorbeeld van grotto-kunst in China. Het nabij gelegen en vrijwel onbekende en amper bezochte Guanyinklooster heeft prachtige sculpturen van rond de 900 jaar oud.

Het eeuwenoude Shanhuaklooster met beelden uit de Mingdynastie (1368-1644) is een bezoek meer dan waard. Een drumtoren uit de Mingdynastie siert het centrum van de stad. Belangstellenden kunnen eventueel ook naar de Huayantempel, met de grootste boeddhistische hal van China met talrijke originele beelden uit de Liao dynastie (907 Ė 1125).   


Dag 10 - 12: Duizend Armen en Stokoude Huizen


Onderweg naar Pingyao doen we het parkcomplex Jinci aan dat mogelijk 3000 jaar oud is en boordevol staat met eeuwenoude bomen, waterbronnen en stokoude tempels. De reusachtige houten moederhal is bijna 1000 jaar oud en bevat meer dan veertig prachtige terracottabeelden van hofdames uit de 12e eeuw.

Het kleine en pittoreske Zhenguoklooster bezit de allermooiste beelden uit de Vijf DynastieŽn periode (906-960). Vlakbij ligt het Shuanglinklooster met bijna 1600 eeuwenoude beelden, waarvan tientallen uit de tijd van vůůr Marco Polo. De beelden behoren tot de mooiste van China.

Het antieke Pingyao is een lust voor het oog. Honderden eeuwenoude huizen uit de Ming- (1368-1644) en Qingdynastie (1644-1912) doen er de 21e eeuw vergeten. Het stadje wordt omringd door een reusachtige stadsmuur uit de 14e eeuw.          


Dag 12 - 14: Groots Terracottaleger en Overheerlijke Hapjes

Terracotta army.jpg

Met de hoge snelheidstrein reizen we naar Xi'an waar het Terracottaleger uit de derde eeuw voor Christus ťťn van de hoogtepunten is. Duizenden soldaten, van wie er ongeveer 1800 zijn uitgegraven, vormen met enkele tientallen terracottapaarden en twee schitterende bronzen paardenwagens ťťn van de belangrijkste archeologische vondsten uit de vorige eeuw. Erg leuk wandelen is het in de moslimwijk met de talrijke straatkraampjes waar lekkere hapjes te verkrijgen zijn.


Dag 14 - 15: Lieftallige Panda’s en Grote Boeddha

Panda.jpg

We vliegen naar Chengdu voor de Grote Boeddha in Leshan. Die is 71 meter hoog, 1200 jaar oud en in een rotswand uitgehakt. Het behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van het land. Het is leuk om met een bootje voorbij het beeld te varen. Via een in de rotswand uitgehakte trap kan je vanaf het Boeddhahoofd naar de voeten wandelen met onderweg fantastisch uitzicht op het stenen beeld.
De volgende dag bezoeken we het wereldvermaarde Panda Research Centrum, waar talrijke panda's te aanschouwen zijn tijdens hun bamboe-ontbijt.


Dag 15 - 18: Smaragdgroene Rijstterrassen en Puntige Karstbergen

We rijden naar het zuiden, waar we het in de bergen gelegen pittoreske Ping'an met de mooiste rijstterrassen van het vasteland van AziŽ aandoen. Het dorpje bestaat uit louter houten huizen en wordt bewoond door de Zhuang-minderheid. De reisleider neemt u mee op prachtige wandelingen in een bergachtige omgeving. Op het hotelterras kunnen we genieten van betoverende vergezichten. Het gebied rondom Yangshuo met zijn duizenden karstbergen temidden van smaragdgroene rijstvelden en kronkelende riviertjes is ťťn van de mooiste natuurgebieden van AziŽ. We maken een schitterende boottocht over de zeer fotogenieke Li-rivier en al fietsend en wandelend kunt u schilderachtige dorpjes bezoeken.


Dag 18 - 23: Eeuwenoude Karstbergen en de moderne Canton Tower

Canton Tower.jpg

In de middag rijden we naar Yangshuo, waar we onderweg stoppen bij een theeplantage.

Eind van de middag komen we aan in Yangshuo, een kleine stad te midden van karstbergen, meanderende rivieren, uitgestrekte rijstvelden en dorpjes met eeuwenoude huizen. De streek staat bekend als ťťn van de mooiste van AziŽ. Maak een fietstocht langs de karstbergen en rijstvelden, ook kan je per trap naar de top van Maanheuvel, met een onvergetelijk uitzicht. Of je  kunt grotten induiken, aan een kookcursus deelnemen, taiji- en calligrafieles krijgen, wandelen tussen de rijstvelden en karstrotsen of een lokale markt bezoeken.

Met de hogesnelheidstrein vertrekken we naar Guangzhou, de treinrit gaat over een afstand van 345 km. Onderweg rijden we langs tal van boerendorpjes, rijstvelden en groene karstheuvels. Breng een bezoek aan de bruisende omgeving van de Canton Tower, een 600 meter hoge kantoortoren die ontworpen is door het Nederlandse architectenduo Mark Hemel en Barbara Kuit.

Guangzhou krioelt van de bedrijvigheid. Het is erg leuk kennis te maken met de straatjes waaruit het dagelijkse voedsel vervoerd wordt naar de verste uithoeken van China en de rest van de wereld.
Je kan op eigen gelegenheid eventueel naar de vijf-banyanbomen-pagode of naar een museum van een koning die in de 2e eeuw voor Chr. regeerde. Er zijn ongeveer duizend originele grafvondsten uitgestald, waaronder wapens, gebruiksvoorwerpen en een harnas van jade. Het clanhuis van de familie Chen heeft weergaloos mooie porseleinen beeldjes en in de Guangxiao tempel zou Bodhidharma, de stichter van het Zen Boeddhisme, gemediteerd hebben. Of neem een kijkje in een gezellige winkelstraat waar een oud wegdek uit de tijd van vůůr Marco Polo te zien is.


Het Excursiepakket bestaat uit:

Beijing: Tempel van de Hemel + Lamatempel + Zijdemarkt
Beijing: Chinese Muur + Zomerpaleis (plus onderweg fotostop bij Olympisch Stadion)
Beijing: Verboden Stad
Datong: Hangende Klooster + Guangyin klooster + Yungang grotten + antieke vesting
Xian: Terracottaleger
Chengdu: Grote Boeddha + Panda Research Centrum

Het is ook mogelijk ter plaatse losse excursies te boeken. Bij elkaar opgeteld is het echter duurder dan het hele pakket van tevoren te bestellen.


Reserveer

23-Daagse Nederlandstalige groepsreis China

P1010028.jpg

Reisdata en prijzen 2020

In verband met de huidige uitbraak van het Coronavirus hebben wij besloten dat het niet langer verstandig is om reizen naar China door te laten gaan zolang de huidige situatie ter plaatse niet verbetert. Daarom hebben wij besloten om alle groepsreizen tot en met juni 2020 te annuleren. Ook zullen wij tot nader order geen individuele reizen naar China meer aanbieden/uitvoeren.

3 maart: € 2.495,- geannuleerd
7 april: € 2.495,- geannuleerd
5 mei: € 2.495,- geannuleerd
9 juni: € 2.495,- geannuleerd
30 juni: € 2.495,- geannuleerd
Toeslag eenpersoonskamer:
€ 439,-  

Inbegrepen:
Vlucht met KLM, deskundige Nederlandstalige reisbegeleiding, hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, transport en niet-facultatieve excursies. Alle treinreizen zijn dagtreinen.

Niet inbegrepen:
Reserveringskosten (€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), excursiepakket (€ 155,- p.p.), visum, eventuele verzekeringen.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl