© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

16-daagse rondreis "Ontdek KirgiziŽ"

KirgiziŽ heeft een zeer gevarieerde natuur. Het ruwe landschap dat uit bergen, meren en vele waterstroompjes bestaat, biedt u alle mogelijkheid om foto's te maken. De lokale bevolking in haar dagelijks leven zal u veel inspiratie geven om met prachtig beeldmateriaal thuis te komen.

Samengevat reist u met een auto van Bishkek naar Osh en komt u langs de meren Issyk-Kul, Son-Kul en Toktogul. Onderweg bezoekt u verschillende valleien en bezienswaardigheden. U reist van Osh terug naar Bishkek met een binnenlandse vlucht. De nachten brengt u door in guesthousen en yurten die onderweg op de route liggen. De heldere nachten hebben schitterende sterrenhemels, die vele malen helderder zijn dan in Nederland.


Programma

CIMG0800.jpg

Dag 1: We halen u op van het vliegveld Manas en brengen u naar een hotel in Bishkek. Na een korte rust en een ontbijt, maakt u een sightseeingtour door de hoofdstad Bishkek. Het overwinningsplein, staatsmuseum, Ala-Too plein, een beeldengalerij en de Osh bazaar zijn staan voor u op het programma.
Overnachting: hotel in Bishkek. (B&B)

Dag 2: Na het ontbijt rijdt u naar Chong-Kemin(130 km), een nationaal park gelegen tussen 4000 meter hoge bergen. Onderweg bezoekt u de Burana toren, een oud minaret uit de 9e-11e eeuw. Een klein museum met archeologische vondsten treft u hier ook aan.
Overnachting: familie in het dorp Karool-Dobo. (B&B, dinner)

Dag 3: Vandaag kunt u onder begeleiding van een lokale gids wandelen of paardrijden* in het nationaal park Chong-Kemin. De berghellingen zijn dicht bebost. De planten en bloemen bereiken hier soms een hoogte van 2 meter. Een adembenemend stukje natuur.
Overnachting: familie in het dorp Karool-Dobo. (B&B, dinner)

Dag 4: U reist naar de stad Karakol via de noordelijke route om het Issyk-Kulmeer. Aangekomen in Karakol hebt u een sightseeingtour. Een bezoekt aan de Russisch Orthodoxe kerk, de oude Dunganen moskee in de vorm van een pagode en de bazaar staan op het programma.
Overnachting: guesthouse Riverside in Karakol. (B&B, dinner)

Dag 5: In het yurtenkamp Tort-Kul gelegen aan de zuidzijde van het Issyk-Kulmeer overnacht u twee nachten. Onderweg bezoekt u de rode vallei Jeti-Oguz en Skazka(sprookjes vallei), bestaande uit rode en gele zandstenen.
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. (B&B, dinner)

Dag 6: Vandaag kunt u paardrijden* op de zomerweide gelegen in de bergen. Onderweg kunt u Edelweiss vinden en herders met hun vee en schapen ontmoeten. De kans is er dat u uitgenodigd wordt door de herders om een kopje kymys (merriemelk) te drinken.
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. (B&B, dinner)

Dag 7: De reis gaat verder naar het Son-Kulmeer via de 32 Papegaai bergpas (3000m) naar het bergplateau op 3016 m hoogte. Onderweg komt u door het dorp Kochkor, waar Kirgizische vrouwen souvenirs maken en verkopen.
Overnachting: yurtenkamp in Son-Kul. (B&B, dinner)

Dag 8: De reis gaat vandaag verder naar het dorp Kyzyl-Oi. U verlaat het Son-Kulgebied via de Kara-Keche bergpas (3384m). Onderweg zijn er vele momenten om mooie foto's te maken van de schitterende natuur.
Overnachting: familie in Kyzyl-Oi. (B&B, dinner)

Dag 9: U reis gaat verder naar het natuurreservaat Sary-Chelek. Een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van over 234 km2. De fauna in het bergachtig gebied is overweldigend. Naast het Sary-Chelek meer bevinden zich hier nog 6 andere meertjes en vele dieren zijn hier ook aanwezig.
Overnachting: familie nabij Sary-Chelek. (B&B, dinner)

Dag 10: Vandaag maakt u een dag wandeling door het natuurreservaat onder begeleiding van een lokale gids. Overdag hebt u een picknick in het natuurreservaat.
Overnachting: familie nabij Sary-Chelek. (B&B, dinner)

Dag 11: De reis gaat verder naar Arslanbob, het grootste natuurlijke walnootbos ter wereld.
Overnachting: familie in het dorp Arslanbob. (B&B, dinner)

Dag 12:
U maakt vandaag een wandeling door de walnootbossen. Onderweg is het heerlijk genieten en hebt u een picknick.
overnachting: familie in het dorp Arslanbob. (B&B, dinner)

Dag 13: U zet de reis verder naar de stad Osh. De ťťn na grootste stad van KirgiziŽ, die meer dan 3000 jaar oud is. Onderweg in Uzgen bezoekt u een minaret en een mausoleum van meer dan 800 jaar oud. Ze zijn gebouwd in de Karakhanid tijd.
overnachting: guesthouse in Osh. (B&B)

Dag 14:
Vandaag hebt u een sightseeingtour door de stad Osh. U bezoekt de heilige Sulajman berg, een pelgrimsplaats en u kunt ook de bazaar bezoeken.
Overnachting: guesthouse in Osh. (B&B)

Dag 15: U vliegt vandaag terug naar Bishkek. 's Middags hebt u de mogelijkheid om nog enkele inkopen te doen in Bishkek
Overnachting: hotel in Bishkek. (B&B)

Dag 16: 's Morgenvroeg brengen we u naar het vliegveld Manas om u terugreis aan te gaan.

*We wijzen u erop dat het deelnemen van tochten te paard, ezel of kameel geheel voor eigen risico is.


Reserveer

16-daagse rondreis "Ontdek KirgiziŽ"

Vertrekdata en prijzen 2018:

Prijs: € 1.445,-* Per persoon

*Bij een deelname van minimaal 3 personen. Bij een deelname van 2 personen, wordt er een toeslag € 325,- per persoon berekend.

Inbegrepen: programma inclusief excursies, alle maaltijden, vervoer, begeleiding door Engels- of Duitstalige reisleider.

Niet inbegrepen: vliegtickets (wij zoeken graag de meest geschikte vluchten voor u uit).NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl