© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

14-daagse Trekking in KirgiziŽ

Deze actieve reis gaat rondom het Issyk-Kulmeer. De reis bestaat uit twee delen. U maakt een rondreis per auto gecombineerd met een trekking door het Terskey Ala-Too gebergte. U maakt een 6 daagse trekking te voet door de bergen van Bokonbaevo naar Naryn. U overnacht in hotels, guesthouses, yurten, tenten en bij families thuis.

Tijdens de trekking wandelt u door verschillende landschappen, die ieder zijn eigen uitstraling hebben. Onderweg ontmoet u herders die met hun vee in de bergen leven. Aan een schaaltje kumys(merry melk) zal het dan ook zeker niet ontbreken.


Programma

pamir-resort.jpg

Dag 1: Aankomst Bishkek, transfer naar het hotel. Hier kunt u even uitrusten en ontbijten. Later hebt u een sightseeingtour door de hoofdstad Bishkek.
Overnachting: hotel in Bishkek. (B&B)

Dag 2: De reis gaat door de 40 km lange boomvallei, die leidt naar het Issyk-Kulmeer. U reist langs de zuidzijde van het Issyk-Kulmeer naar het yurtenkamp Tort-Kul.
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. (B&B, dinner)

Dag 3: Na het ontbijt kunt u een paardenrit* maken op de zomerweiden. Onderweg kunt u Edelweiss aantreffen tussen de graslanden en genieten van het mooie weidse landschap.
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. (B&B, dinner)

Dag 4: U reist naar het dorp Dong Talaa, waar de 6 daagse trekkingtour start. U ontmoet hier u trekking gids, die u een korte instructie geeft, waarna de trek gestart wordt. (5-6 uur wandelen).
Overnachting: yurtenkamp Julduz Tor. (B&B, lunch, dinner)

Dag 5: Na het ontbijt wandelt u naar de Kongur Olong pas, om vervolgens naar de Tuik-Tor vallei te gaan. (7-8 uur wandelen)
Overnachting: yurtenkamp in Tuik-Tor. (B&B, lunch, dinner)

Dag 6: Vandaag is een rustige dag, de wandeling gaat door de bergen, waar verschillende rivieren gekruist moeten worden. (5-6 uur wandelen)
Overnachting: herdershuis Ak-Tash. (B&B, lunch, dinner)

Dag 7: Na het ontbijt wandelt u naar de Shamalduu-Julga pas, waar u prachtig uitzicht hebt over de Solton-Sary vallei. De vallei is favoriet bij de herders van Naryn. Soms kun je hier een stukje goud vinden omdat hier goed werd gewonnen. De wandeling gaat verder over een kleine pas die naar de vallei Kara-Bodur gaat, wat een mysterieuze plaats is van de voorouders. In dit gebied leven ook half wilde jaks. Hier is er ook de mogelijkheid om te vissen. (7-8 uur wandelen)
Overnachting: yurtenkamp in Kara-Bodur. (B&B, lunch, dinner)

Dag 8:  Vandaag begint u aan een klim naar de rocky mountains van het zuid gedeelte. Het pad gaat door de vallei Taldy-Bulak naar beneden naar de plaats Kapchygai. De lunch is in de open natuur. Aan het einde van de dag komt u aan bij de Naryn rivier waar u overnacht in tenten. (7-8 uur wandelen)
Overnachting: tenten. (B&B, lunch, dinner)

Dag 9: Na het ontbijt wandelt u over verschillende heuvels naar de vallei Sary-Kungoi, waar het landschap verandert in een sparrenbos. De wandeling gaat verder tot de brug waar transport klaar staat om u naar een yurtenkamp te brengen. (5-6 uur wandelen)
Overnachting: yurtenkamp Eki-Naryn. (B&B, lunch, dinner)

Dag 10: U rijdt vandaag naar Naryn, waar u een relaxte dag hebt.
Overnachting: guesthouse in Naryn. (B&B)

Dag 11: Na het ontbijt rijdt u naar Chong-Kemin, een nationaal park gelegen tussen 4000 meter hoge bergen.
Overnachting: familie in het dorp Karool-Dobo. (B&B, dinner)

Dag 12: Vandaag kunt u onder begeleiding van een lokale gids wandelen of paardrijden* in het nationaal park Chong-Kemin. De berghellingen zijn hier dicht bebost. De planten en bloemen bereiken hier soms een hoogte van 2 meter, een schitterend stukje natuur.
Overnachting: familie in het dorp Karool-Dobo. (B&B, dinner)

Dag 13: Na het ontbijt zet u de reis verder naar Bishkek. Onderweg bezoekt u de Burana toren, een oud minaret uit de 9e-11e eeuw. Een klein museum met archeologische vondsten treft u hier ook aan.
Hier hebt u nog de gelegenheid om enkele souvenirs te kopen
Overnachting: hotel in Bishkek.(B&B)

Dag 14: 's Morgenvroeg brengen we u naar het vliegveld Manas om de terugreis aan te gaan.


*We wijzen u erop dat het deelnemen van tochten te paard, ezel of kameel geheel voor eigen risico is.


Reserveer

14-daagse Trekking in KirgiziŽ

Vertrekdatum en prijzen 2020Prijs: € 1.445,-* per persoon

*prijs is bij een deelname van minimaal 3 personen. Bij een deelname van 2 personen, wordt er een toeslag van € 250,- per persoon berekend.

Inbegrepen: Alle overnachtingen, maaltijden en activiteiten volgens het programma, reisbegeleiding, drinkwater en vervoer.

Niet inbegrepen: vliegtickets (wij zoeken graag de meest geschikte vluchten voor u uit).


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl