© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

15-daagse Individuele rondreis Klassiek Sri Lanka

Sri Lanka is een ideaal vakantieland. Het heeft een rijke cultuur, prachtige natuur, lekker eten, vriendelijke (veelal Engelstalige) inwoners en een plezierig klimaat. Verder is Sri Lanka een voordelige bestemming.  Ten tijde van de VOC hadden de Nederlanders het in Sri Lanka voor het zeggen; veel Nederlands erfgoed is dan ook nog te aanschouwen in dit fascinerende land. Wij bieden deze bestemming dit jaar voor het eerst aan. Eventueel kan onderstaande basisreis helemaal aangepast worden aan uw eigen wensen. Wanneer u met meer dan 3 personen een dergelijke reis wilt maken zijn aanzienlijke kortingen mogelijk.

Sri Lanka is vanwege het warme klimaat het hele jaar een goede bestemming. De temperatuur schommelt altijd rond de 30 graden Celsius. Het kan af en toe flink regenen, maar meestal zijn dat buien waarna het snel weer opklaart.


Programma

Dag 1: Vertrek. Er zijn diverse manieren om naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, te vliegen. Wij lichten u graag in over de voor u meest geschikte en voordeligste mogelijkheden.

Dag 2:
Na aankomst wordt u welkom geheten door een afgevaardigde van onze partner in Sri Lanka die u naar uw hotel brengt in de vlakbij het vliegveld gelegen strandplaats Negombo. 's Middags krijgt u een uitleg over het programma onder het genot van een welkomstcocktail.

Dag 3: Vandaag brengt u eerst een bezoek aan de grootste Boeddha van Sri Lanka in Aukanan om vervolgens door te rijden naar Anuradhapura, de eerste hoofdstad van het eiland daterend uit de 4e eeuw voor Christus. U ziet o.a. de heilige Bodhi boom, de fameuze Samadhi Boeddha en de overblijfselen van het Koperen Paleis. Vervolgens brengt u een bezoek aan de berg Mihintale, waar volgens de overleveringen in 247 voor Christus koning Tissa door Mahinda, de zoon van keizer Ashoka, tot het Boeddhisme werd bekeerd. 
U verblijft twee nachten in Habarana/Sigiriya in het centrale deel van het land.

Dag 4: Na het ontbijt gaat u met uw gids/chauffeur naar de middeleeuwse koningsstad Polonnaruwa (11e en 12e eeuw), vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier ziet u o.a. de 4 indrukwekkende Boeddhabeelden van Gal Vihare uitgehakt in ťťn rotswand. Optioneel kunt u 's middags deelnemen aan een jeepsafari in het Kaudulla National Park, waarbij u zeker allerlei wild te zien zult krijgen.


P1120609.jpg

Dag 5: Eerst brengt u een bezoek aan ťťn van de onbetwiste hoogtepunten van Sri Lanka: Sigiriya oftewel de Leeuwenrots, eveneens voorkomend op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Koning Kassapa I bouwde in de 5e eeuw boven op de rots een paleis. Vooral imposant zijn de uitstekend bewaard gebleven fresco's van de zogenaamde Wolkenmaagden op de Spiegelwand, halverwege de rots.
Dambulla, ook al behorend tot het werelderfgoed van UNESCO, is de volgende bestemming. Hier ziet u de Gouden Tempel, een rotstempel uit de 1e eeuw voor Christus. Vervolgens wordt u naar ťťn van de meest bezienswaardige steden van Sri Lanka gebracht: Kandy. Onderweg bezoekt u nog een kruidentuin waar u informatie krijgt over de toepassing van kruiden op bijvoorbeeld medisch of culinair gebied. 's Avonds brengt u een bezoek aan een traditionele dansvoorstelling in een theater in Kandy. U verblijft twee nachten in Kandy.

Dag 6:
De belangrijkste bezienswaardigheid van Kandy is de fameuze Tempel van de Tand. Hier zou een hoektand van Boeddha bewaard worden in 7 gouden kistjes van opvolgende grootte. Driemaal daags wordt de buitenste van deze kistjes aan de bezoekers, veelal in het wit geklede Boeddhistische pelgrims, getoond. Dit gaat gepaard met allerlei rituelen die op elke reiziger een onuitwisbare indruk zullen achterlaten.

Verder is Kandy ook een interessante stad met onder meer een kleurrijke markt en en een fabriek waar ruwe edelstenen worden bewerkt.

Dag 7:
De dag begint met een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Vervolgens wordt u naar de botanische tuinen in Peradeniya gebracht voor een korte rondleiding. 's Middags wordt de reis vervolgd door een schitterend landschap met theeplantages naar Nuwara Eliya, ook wel bekend als 'Klein Engeland'. U brengt een bezoek aan zo'n theeplantage voordat u in het hooggelegen en veel koelere Nuwara Eliya arriveert, waar u ťťn nacht verblijft.


P1120671.jpg

Dag 8: De ochtend heeft u vrij om dit charmante stadje met zijn Engelse invloeden te verkennen. Later wordt u naar Tissa vervoerd via de Kloof van Ella. Bij aankomst staat een jeep safari op het programma in het Yala Nationaal Park, het grootste van Sri Lanka en thuisbasis voor o.a. wilde olifanten, buffels, luipaarden, beren en krokodillen. U overnacht in Tissa/Yala.

Dag 9:
's Morgens brengt u een bezoek aan de Kataragama Hindoe Tempel die pelgrims van allerlei religies aantrekt. In het charmante stadje Galle met zijn Nederlandse kerken en forten brengt u de middag door. U overnacht hier ook.

Dag 10-14:
Na het ontbijt wordt u naar een strand resort aan de zuidkust gebracht, waar u nog 4 nachten verblijft. Van hier uit zijn diverse activiteiten mogelijk (op aanvraag).

Dag 14-15:
U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.

Klik hier voor het uitgebreide dagprogramma, optionele excursies en de hotellijst.

Overige tours Sri Lanka


Naast de Classical tour bieden wij ook de volgende tours aan naar Sri Lanka:

- Mysterious Sri Lanka Tour - 15 Days

- Sri Lanka Tour - 15 Days

Heritage, North & East Coast Sri Lanka, 15 Days


Reserveer

15-daagse Individuele rondreis Klassiek Sri Lanka

Prijzen (op basis van een reis van 2 of 3 personen):

U kunt kiezen uit toeristenklasse, middenklasse (3 sterren) en luxe hotels (4 en 5 sterren).

Data: 1 November 2019 tot 30 April 2020

Toeristenklasse hotels:
€ 1.119,-
Toeslag half pension:
€ 70,-;
Toeslag eenpersoonskamer:
€ 459,-

Middenklasse hotels (3 sterren): € 1.298,-
Toeslag half pension:
€ 140,-;
Toeslag eenpersoonskamer:
€ 489,-

Luxe hotels (4 en 5 sterren): € 1.659,-
Toeslag half pension:
€ 280,-;
Toeslag eenpersoonskamer:
€ 669,-

Data: 1 Mei 2020 tot 31 Oktober 2020


Toeristenklasse hotels:
€ 1.039,-
Toeslag half pension:
€ 70,-;
Toeslag eenpersoonskamer:
€ 429,-

Middenklasse hotels (3 sterren): € 1.099,-
Toeslag half pension:
€ 140,-;
Toeslag eenpersoonskamer:
€ 459,-

Luxe hotels (4 en 5 sterren): € 1.409,-
Toeslag half pension:
€ 280,-;
Toeslag eenpersoonskamer:
€ 629,-

Voor verblijf tussen 15 december 2020 en 16 januari 2021 zijn volgende toeslagen van toepassing:

Toeristenklasse hotels:
€ 10,- per kamer per nacht

Middenklasse hotels:
€ 15,- p.k.p.n

Luxe hotels: € 20,- p.k.p.n

Inbegrepen:

Accommodatie op basis van logies en ontbijt; alle vervoer in auto met airco; vermeld excursieprogramma met privť Engels-/Frans- of Duitstalige gids/chauffeur

Niet inbegrepen:

Vliegtickets (kunnen wij voor u op aanvraag verzorgen; prijzen voor een retourticket vanaf rond € 700,-); toegangsgelden (rond € 175,- p.p.)


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl