© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

12-daagse individuele rondreis Gouden Driehoek en Hoogtepunten van Rajasthan (met optionele 4-daagse uitbreiding Kerala)

India is een fascinerend land met een geheel eigen cultuur. In de schaduw van China maakt ook India de laatste decennia een snelle ontwikkeling door. Daarbij blijft het eigen karakter van het land voor een zeer groot deel gehandhaafd. Men hult zich nauwelijks in westerse kledij; vrouwen zweren bij de charmante sari; eigen muziek, eigen film en eigen (overheerlijk) eten overheersen het westerse aanbod op deze terreinen. Verder bepaalt het hindoeÔsme het denken van de mensen, hetgeen op heel veel wezenlijke punten afwijkt van onze wereldbeschouwing. India kent een cultuur die teruggaat tot ver voor onze Grieken en heeft met 1,2 miljard inwoners een groter bevolkingsaantal dan de hele westerse wereld bij elkaar. U zult zeker gefascineerd raken door dit unieke subcontinent met zijn uiterst vriendelijke bewoners.

India is te groot om in 1 vakantie te ontdekken. Onderstaande reis laat u uitgebreid kennismaken met enkele van de meest interessante streken van India: de zogenaamde Gouden Driehoek (Delhi, Jaipur en Agra) en de provincie Rajasthan, befaamd vanwege zijn culturele rijkdom. Optioneel kunt u aansluitend de provincie Kerala in het uiterste zuiden bezoeken.

Het betreft een individuele reis waarbij u de hele periode wordt bijgestaan door een eigen chauffeur/reisbegeleider aangevuld door professionele Engelstalige gidsen ter plaatse. U kunt kiezen uit middenklasse (3 sterren) en luxe hotels (4/5 sterren). Veel hotels uit de luxe categorie zijn voormalige kastelen of paleizen die op zichzelf al een bezienswaardigheid zijn.

Vanaf 4 personen zijn aanzienlijke kortingen mogelijk op de vermelde prijzen.

indien_6.jpg

Programma

mehrangarh fort.jpg

Dag 1-2: U vliegt naar Delhi, waar u wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger. U wordt vervolgens naar uw hotel gebracht.
De meeste vluchten vertrekken vanuit West-Europa in de voormiddag en komen rond of net na middernacht plaatselijke tijd in Delhi aan. Wij zijn u graag behulpzaam bij de keuze van de voor u meest geschikte vlucht.

Dag 2: Na een laat ontbijt staat vandaag in het teken van de Indiase hoofdstad, een gigantische metropool met 21 miljoen inwoners. U komt zowel met Oud als Nieuw Delhi in aanraking. U bezoekt o.a. de Jama Mashid, ťťn van de grootste moskeeŽn van India, Chandni Chowk, ťťn van de belangrijkste markten en Qutub Minar, een minaret gebouwd in 1199 (Werelderfgoedlijst van UNESCO).

Dag 3: Vandaag brengt u chauffeur u naar een heel ander gebied. U reist over een afstand van 280 kilometer naar het provinciestadje Mandawa in Rajasthan, ooit kruispunt van karavaanroutes. Uit deze tijd dateren de schitterende haveli's, koopmanshuizen die getuigen van de rijkdom in die dagen.

Dag 4: Na het ontbijt reist u verder naar Jodhpur (350 km.). 150 meter boven de oude stad torent het grootste fort van India, het Mehrangarh fort, daterend uit de 14e eeuw.

Dag 5: Udaipur is de bestemming van vandaag (320 km.). Onderweg bezoekt u de indrukwekkende Ranakpur Jain tempel. Het jainisme is een Indische verlossingsleer die ongeveer gelijk met het boeddhisme ontstond.
Udaipur is een prettige stad gelegen aan een prachtig meer waar in de vooravond een boottocht op het programma staat.


Dag 6: Het Stadspaleis aan de oevers van het Pichola Meer is het belangrijkste programmapunt vandaag. Gedurende 3 eeuwen hebben diverse overheersers hier bouwwerken laten neerzetten die het complex tot een bijzonder indrukwekkend geheel hebben gemaakt. Het Bharatiya Lok Kala Museum, gewijd aan de cultuur van Rajasthan en de Sahelion ki Bari tuin zijn hier tevens gevestigd. Vlakbij is de Jagdish tempel uit 1651 te bewonderen.
Tevens is er tijd om het dagelijks leven in deze drukke, maar veel minder hectische stad dan Delhi, mee te maken.

Dag 7: Bundi is een wat minder bekende bestemming (250 km.). Pas de laatste tijd worden de eeuwenoude bezienswaardigheden van dit vriendelijke stadje aan toeristen getoond, waaronder de rijk gedecoreerde trapbronnen en het fort met zijn prachtige muurschilderingen.

Dag 8: Van Bundi reist u over een afstand van 250 km. naar Jaipur, waar u de rest van de dag de tijd heeft om deze naar Indiase begrippen geordende stad te verkennen.

Dag 9: Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan met een inwoneraantal van ruim 3 miljoen, staat bekend als de roze stad vanwege de vele rozekleurige gebouwen, zoals Hawa Mahal, het Paleis van de Winden. U bezoekt het indrukwekkende Amber Fort, even buiten de stad. Eventueel kan de route vanaf de parkeerplaats naar de ingang van het fort per olifant worden afgelegd.

's Middags staat eerst het Stadspaleis op het programma, waar u een mix van bouwstijlen kunt bewonderen. De sterrenwacht Jantar Mantar tenslotte, is het grootste en best bewaard gebleven observatorium van India, waar u allerlei oude astronomische instrumenten die deels nog steeds dienst doen kunt aanschouwen.


Ganges11.jpg

Dag 10: Vandaag wordt u naar Agra vervoerd over een afstand van 270 km. Onderweg brengt u een bezoek aan het dorp Garh Himmat Singh, waar u het traditionele dorpsleven kunt ervaren. Alleen onze (kleinschalige) partner in India brengt mondjesmaat toeristen naar dit dorp waar zijn moeder opgroeide. Alle facetten van het dagelijks leven op het platteland kunt u hier aanschouwen: de kruidenierswinkel, de kapper, het schooltje, noem maar op. Overal zult u met een lach begroet worden, een hele bijzondere ervaring! De lunch wordt geserveerd bij een lokale familie.

Dag 11: Agra is vooral bekend vanwege de Taj Mahal. U bezoekt de Taj Mahal bij zonsopkomst en zult zeker versteld staan van dit indrukwekkende mausoleum gebouwd op last van Shah Jahan ter nagedachtenis van zijn geliefde Mumtaz Mahal. Ruim 20.000 arbeiders zijn vanaf 1632 tot 1648 bezig geweest om dit wereldwonder gestalte te geven.
Vervolgens staat een bezoek aan het Agra Fort op het programma, waar grootmogol Akbar en zijn zoons vanaf 1565 prachtige moskeeŽn en paleizen hebben laten bouwen. Hierna reist u terug naar Delhi (250 km.)

Dag 12: Transfer naar de luchthaven of uitbreidingsprogramma Kerala.

Klik hier voor het uitgebreide programma.


4-daags optioneel uitbreidingsprogramma Kerala

boat ride at sunrise.jpg

Dag 12: U wordt naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht (niet inbegrepen)  naar Trivandrum in het uiterste zuiden van India. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar de nabij gelegen badplaats Kovalam vervoerd.

Dag 13: U begint de dag met een uitgebreid bezoek aan Trivandrum. 's Middags kunt u ontspannen op de stranden van Kovalam.

Dag 14: U wordt over een afstand van 160 km. naar Alleppey vervoerd. Hier gaat u aan boord van een traditionele Houseboat. Op uw gemak zult u aan boord de rijstvelden, bananenplantages en dorpjes voorbij zien glijden. U overnacht aan boord; lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 15: Weer terug in Kovalam kunt u nog een laatste dag relaxen.

Dag 16: Transfer naar de luchthaven van Trivandrum.


Klik hier voor andere reizen in India.


Reserveer

12-daagse individuele rondreis Gouden Driehoek en Hoogtepunten van Rajasthan (met optionele 4-daagse uitbreiding Kerala)

Reisdata en prijzen 2020

Vertrekdata: dagelijks

Prijs 12-daags programma bij verblijf in 3 sterren hotels:
€ 998,-

Prijs 12-daags programma bij verblijf in 4/5 sterren hotels: € 1.298,-

Toeslag 4-daagse uitbreiding Kerala in 4 sterren hotels:
€ 549,-

Inbegrepen:
Programma zoals boven omschreven inclusief toegangsgelden en begeleiding door chauffeur/reisbegeleider aangevuld door plaatselijke gidsen, accommodaties op basis van logies en ontbijt, vervoer in luxe auto/minibus met airco, 1 lunch (+1 lunch en 1 diner bij het uitbreidingsprogramma).  

Niet inbegrepen:
Vliegtickets, fooien


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl