© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

MS Volga Dream Goud Programma

ship-1.jpg

Er zijn vrijwel geen echt luxe cruiseschepen die tussen Moskou en Sint Petersburg varen. Uitzondering vormt de MS Volga Dream. De cruise zelf duurt zeven dagen. In Moskou en Sint Petersburg verblijft u voor het begin en aan het einde van de cruise in uitstekende centraal gelegen 5-sterren hotels, zodat u niet telkens van de haven naar het centrum hoeft te reizen. De begeleiding op deze cruises is Engels- of Duitstalig (naar keuze).


De MS Volga Dream

Volga dream.jpg

Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van de M/S Volga Dream. Dit luxe 5-sterren luxueuze schip is 129 meter lang en 16 meter breed en telt 56 hutten verdeeld over 4 dekken. Het volledig van airconditioning voorziene schip biedt ruimte aan 109 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a. receptie, kluisjes, restaurant, 2 bars, 24-uurs beveiliging, dokter, wasserijdienst, schoonheidssalon, souvenirwinkeltjes en een zonnedek. Aan boord zijn diverse activiteiten zoals maar liefst 4 lezingen van Russische professoren over facetten van de Russische cultuur en geschiedenis.

Alle kajuiten liggen aan de buitenzijde van het schip.  Iedere hut beschikt naast TV en minibar over eigen kluis en telefoon. De kajuiten op het benedendek hebben patrijspoorten, de andere kajuiten hebben grote vensters. Alle kajuiten hebben individuele klimaatregeling, flatscreen-tv, telefoon, kluis en minibar. De grootte varieert van 8 tot 24 m≤, afhankelijk van het gekozen type, het dek en de ligging.

U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Alle maaltijden worden geserveerd aan boord van het schip of in een restaurant. Tijdens de lunches en diners aan boord is huiswijnen inclusief. U kunt u gratis gebruik maken van de 24-uurs koffiehoek. Tijdens het verblijf in de hotels zijn het ontbijt en 1 lunches in Sint Petersburg inbegrepen (zonder drankjes). Op de dag van aankomst is er een traditionele Russische "Brood en Zout" ceremonie en een Captain's welkomst cocktail.

Aan boord van de M/S Volga Dream is een gratis fitness, sauna, bibliotheek en koffiehoek. Verder zijn er een restaurant, Lounge, Bar, kiosk, massage- en kapsalon en wasdienst en zonnedek.

Klik hier voor een video impressie van de Volga Dream.

Klik hier  voor foto's en extra informatie over de Volga Dream.


Programma GOUD 13-daagse cruises Moskou Ė Sint Petersburg (of omgekeerd)

KremlinKathedraal2.jpg

Dag 1 Moskou
U vertrekt in de ochtend naar keuze vanuit Amsterdam, Brussel of DŁsseldorf naar Moskou waar u in de loop van de middag arriveert. Na de transfer volgt de check in, in het centraal gelegen 5-sterren hotel Mariott Aurora of Ararat Park Hyatt. Uw hotel is centraal gelegen vlakbij het Rode Plein en het Kremlin. In de avond kunt u kennis maken met de gids en met de andere reizigers.

Dag 2 Moskou
09.30 uur tot 14.30 uur: Vanuit het hotel wordt u opgehaald voor een stadstour door Moskou waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien. Tevens bezoeken we de Novodevichy begraafplaats, waar beroemde Russische schrijvers, artiesten, dichters en politieke leiders begraven liggen.
De rest van de middag kunt u Moskou op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 3 Moskou
09.30 - 14.30 uur: Het Kremlin is ťťn van de bekendste bezienswaardigheden in Moskou. De ommuurde stad bestaat uit diverse kathedralen, musea en overige bezienswaardigheden en is het centrum van de macht van het grootste land ter wereld. We bezoeken de twee mooiste kathedralen van het complex en de wapenkamer. In de wapenkamer ziet u een collectie kroonjuwelen, hofkledij en koetsen van de tsaren. Vanzelfsprekend heeft u voldoende tijd om op eigen gelegenheid het complex verder te verkennen. Tevens zien we het Rode Plein en het bekendste warenhuis van Moskou de Goem.
Om 14.30 uur kunt u Moskou op eigen gelegenheid gaan ontdekken of deelnemen aan ťťn van de optionele excursies. Welke dat zijn verneemt u tijdens de reis.

Dag 4 Moskou
13.00 - 16.00 uur: we checken uit en verlaten het hotel om een bezoek te brengen aan het belangrijkste museum van Moskou, de Tretjakov Galerij geheel gewijd aan Russische Kunst door de eeuwen heen.
Vervolgens gaan we de wereldberoemde Moskouse metro ontdekken met zijn schitterende stations diep onder de grond.
In de loop van de middag worden we naar de luxe MS Volga Dream gebracht waar we met brood en zout en een glas wodka worden ontvangen en vervolgens inchecken. We worden uitgenodigd op de receptie van de kapitein. We varen vervolgens Moskou uit en genieten van ons eerste diner aan boord.

Dag 5 Oeglitsj
Het grootste deel van de dag varen we en zien we het Russische landschap aan ons voorbijtrekken. We kunnen de documentairefilm "Construction of the Moscow Canal" bijwonen.
In de loop van de middag arriveert u in Oeglitsj, ťťn van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Oeglitsj werd gesticht in 1148. Hier vond tsarevits Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het Kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga. We wonen een concert van koorzang bij in de St. John's Church.

Dag 6 Yaroslavl
Aankomst in Yaroslavl, de oudste stad aan de Wolga. Veel historische gebouwen in de stad bleven tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een groot gedeelte ongedeerd. Vele kerken uit de 13e en 17e eeuw zijn nog intact. We bezichtigen het Transfiguratie klooster, bewerkt met frescoschilderingen. We brengen ook een bezoek aan Kerk van Sint-Elijah de profeet uit de 17e eeuw. De kerk bezit de meeste fresco's geschilderd door bekende kunstenaars uit het oude Rusland. Aansluitend bezoeken we het voormalige gouverneurshuis, tegenwoordig een kunstgalerie. In de middag keren we terug om aan boord de lunch te nuttigen. Aan boord zijn we getuige van een Russische theeceremonie en kunnen we deelnemen aan een workshop Russisch koken.

Dag 7 Goritsy
Genietend van het afwisselende landschap met kleine dorpen bestaande uit gekleurde huisjes en vele dennen- en berkenbossen, varen we deze morgen richting het plattelandsdorp Goritsy. Het dorp is genoemd naar het in de 16e eeuw gebouwde Goritsy Nonnen klooster. Bij aankomst in Goritsy rijden we richting Kirillov, hier bezoeken we het Belozersky klooster, gesticht door Sint-Kiril. Het klooster bestaat o.a. uit een kathedraal uit de 13e eeuw met prachtige fresco's. Terug aan boord varen we in de richting van het Onega Meer. Vandaag staat een typisch Russisch diner op het programma waarbij we ook deelnemen aan een Wodka proeverij.


Kizhi.jpg

Dag 8 Kizhi
We cruisen verder over het Onega meer met als bestemming Kizhi, een klein schilderachtig eiland. In het Onega meer monden maar liefst 58 rivieren uit en er zijn 1.369 eilanden. Op het eiland Kizhi maken we een wandeling en ontdekken we dit cultureel erfgoed dat vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is ťťn groot openluchtmuseum, dat bestaat uit indrukwekkende houten constructies en gebouwen zoals de kerk van de Gedaanteverwisseling van de Heilige Verlosser. Een meesterwerk bestaande uit tweeŽntwintig koepels en gebouwd zonder het gebruik van spijkers.
Terug aan boord luisteren we naar een piano concert met werken van Tsjaikovsky en Rachmaninov.

Dag 9 Svirstoy
We varen over de schilderachtige Svir Rivier, die de verbinding vormt tussen het Onega meer en het Ladoga meer. We gaan aan land in Svirstroy waar we worden uitgenodigd om een lokaal huis te bezoeken. We krijgen thee en Pirozjkie (lokale lekkernij) aangeboden en we krijgen een inkijkje in het Russisch dorpsleven. Tevens kunnen we huizen en tuinen bekijken. Vervolgens nemen we een bus naar een nabijgelegen stadje waar we het monument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog bezoeken. Tevens bezoeken we een lagere school.
Aan het einde van de dag genieten we van een barbecue op het Sundeck.

Dag 10 Sint-Petersburg
Via het Ladoga meer en de rivier de Neva varen we naar Sint-Petersburg, gesticht door Peter de Grote. De stad is gebouwd op 42 eilanden, die met elkaar in verbinding staan door bruggen. De stad wordt ook wel het VenetiŽ van het noorden genoemd. Het is ťťn van de mooiste steden ter wereld. Als we in de morgen aankomen in Sint-Petersburg volgt de ontscheping en beginnen we aan een oriŽnterende rondrit door Sint-Petersburg. Tijdens deze tour ziet u o.a.  de Nevsky Prospekt, de hoofdstraat van de stad, de Sint-Isaac kathedraal en de Bloedkerk. We bezoeken de Peter en Paulus vesting, het oudste historische en architecturale monument van de stad. De bouwwerkzaamheden begonnen in 1703 en dat jaar wordt dan ook beschouwd als de stichting van Sint-Petersburg. Deze vesting was bedoeld als defensiestructuur en werd later gebruikt als politieke gevangenis. In de Petrus en Paulus kathedraal bevinden zich vrijwel alle graven van de Romanov familie.

In de middag checken we in in het 5-sterren Hotel Kempinski Moika 22.

Dag 11 Sint Petersburg
We beginnen de dag met een rondleiding in de Hermitage, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met o.a een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. De collectie omvat 2,7 miljoen stuks inclusief meesterwerken van Leonardo da Vinci, Raphael, Rodin, Rembrandt, Rubens en diverse Franse impressionisten. Na de lunch staat de gids voor u klaar om u mee te nemen naar Peterhof. U bezoekt hier het small cottage en het park, een koninklijk decor van talloze in goud vergulde fonteinen, sculpturen en paviljoens. Zo ziet u de beroemde Grote Cascade waterpartij, die eindigt in een grote vijver met de Fontein van Samson. We gaan terug met een hydrofoil, een snelle boot die ons van het park naar Sint Petersburg brengt.

Dag 12 Sint Petersburg
's Middags bezoeken we het voormalige zomerpaleis van Catharina de Grote in het tsarendorp Tsarskoje Selo, gelegen op zo'n 30 km van Sint-Petersburg. Het paleis, gebouwd in de 18e eeuw, is een bijzonder voorbeeld van barok en is bekend om de oogverblindende barnsteen kamer.

Dag 13
In de ochtend checken we uit en worden we per transfer naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.

Het programma van de reis van Sint Petersburg naar Moskou is hetzelfde, maar dan omgekeerd. Het programma is onder voorbehoud.Reserveer

MS Volga Dream Goud Programma

Vertrekdata en prijzen pp 2021

13-dagen Moskou Ė Sint Petersburg
9 mei
21 mei
5 juni
17 juni
16 juli
28 juli
9 augustus
21 augustus
3 september

13-dagen Sint Petersburg Ė Moskou
15 mei
30 mei
11 juni
23 juni
3 augustus
15 augustus
9 september
22 september

Goud programma
Moskou - Sint Petersburg

Prijzen Goud programma
Standard Cabin (Twin Cabin Deck): € 3.395,-
Superior Stateroom (Twin Main Deck): € 4.095,-
Deluxe Stateroom (Double, Promenade Deck): € 4.595,-
Deluxe Stateroom (Twin Sun Deck): € 4.795,-
Junior Suite (Double Promenade & Sun Deck): € 5.495,-
Deluxe Junior Suite (Double Sun Deck): € 6.195,-
Owner's Suite (Double Promenade Deck): € 7.895,-
Standard Single (Promenade Deck): € 5.395,-
Deluxe Single (Sun Deck): € 6.095,-

Inbegrepen
Goud Programma:
Transfers; accommodatie met badkamer/toilet; 3 nachten in Hotel Marriott Aurora***** of Ararat Park Hyatt Hotel***** in Moskou Kempinsky Moika 22***** in Sint Petersburg; maaltijden: ontbijt in Moskou, ontbijt en 1x lunch in Sint Petersburg en vol pension tijdens de cruise; op het schip maaltijden inclusief huiswijn; wodka proeverij, 24 uur koffie aanwezig, Engels- of Duitstalige begeleiding aan boord naar keuze; excursieprogramma inclusief toegangsgelden (max. 25 personen per groep); programma en faciliteiten aan boord.

Niet inbegrepen
Visum (€ 110,- kan door ons verzorgd worden), reserveringskosten (€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), fooien, optionele excursies, vliegtickets (kan door ons verzorgd worden, bijv.: met KLM)

Naast een Goud programma is er ook een Platina programma en een cruise met de MS Volga Dream over de Volga van Moskou naar Astrakhan. U kunt ook er voor kiezen om alleen deel te nemen aan de cruise en bijvoorbeeld op individuele basis in Moskou en St. Petersburg te verblijven. Indien u hierover meer info zou willen ontvangen kunt u contact met ons opnemen.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl