© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

11-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg - Gouden Ring - Moskou vanaf € 1.445,-

Deze reis combineert Moskou en Sint Petersburg met enkele van de eeuwenoude Russische steden van de Gouden Ring. U vliegt met KLM en verblijft in goede middenklasse hotels. U reist in een Nederlandse groep onder leiding van ervaren Engelssprekende lokale gidsen. In St. Petersburg verblijft u in Hotel Oktiabrskaya****, in Moskou in Hotel Izmailovo Vega**** en in Vladimir/Soezdal in een 3-sterrenhotel. Alle overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt. Eťn lunch is ook inbegrepen.
 
We reizen met kleine groepen van maximaal 18 deelnemers.


Sint Petersburg

Vladimir.jpg

Dag 1: Rechtstreekse vlucht naar Sint Petersburg met KLM. Na aankomst worden we opgevangen en naar Hotel Oktiabrskaya**** in het centrum van de stad gebracht.

Dag 2: Vanochtend rijden we naar het wereldberoemde Peterhof of Petrodvorets, zo'n 30 km buiten Sint Petersburg. Hier bezoeken we de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote aan de Finse Golf dat ook wel 'het Russisch Versailles' wordt genoemd. Tot de revolutie was het de voornaamste keizerlijke residentie en al in 1918 werd het een staatsmuseum. Het Grote Paleis werd in 1721 voltooid maar tsaar Peter gaf er de voorkeur aan om in het veel kleinere Monplaisir te verblijven dat ook op het landgoed ligt. Momenteel kan men 28 vertrekken van het Grote Paleis bezichtigen waaronder de rijke troonzaal met portretten van de keizerlijke familie. In de fantastische paleistuinen zien we de Grote Cascade met de adembenemende waterpartijen en de beroemde fonteinen met vergulde beelden (mei-september). Vanaf het bordes hebben we een prachtig uitzicht over deze Grote Cascade en het Zeekanaal dat de Finse Golf met het paleis verbindt zodat de tsaren tot aan het paleis konden varen. Op de terugweg naar Sint Petersburg bezichtigen we net iets buiten het centrum het Monument of Heroic Defenders of Leningrad bij het Plein van de Overwinning. Een zeer indrukwekkend monument ter nagedachtenis van het 900 dagen durende beleg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dag 3: Om de culturele hoofdstad van Rusland beter te leren kennen maken we een stadsrondrit. We rijden met de bus langs verschillende paleizen (waaronder het Winterpaleis), kerken en kathedralen, de Admiraliteit, de pantserkruiser Aurora en de Nevski Prospekt, de bekendste winkelstraat van de stad. We bezoeken de Petrus en Paulusvesting en de gelijknamige kathedraal, waar verschillende leden van de tsarenfamilie Romanov begraven liggen. De laatste tsaar, Nicolaas II, en zijn gezin werden hier als laatsten in 1998 bijgezet. De rondrit eindigt op de gezellige Nevski Prospekt (lunchpauze).
Via de Kazankathedraal, een van de meest bezochte gebedshuizen van de stad, wandelen we naar het Mikhailovsky-paleis. In dit paleis is het Russisch Museum gehuisvest. Dit museum bezit een van de grootste collecties Russische schilderkunst ter wereld. Hier zijn o.a. werken van Repin te bewonderen. We wandelen terug naar het hotel.

Dag 4: Aan het indrukwekkende Paleisplein ligt het Winterpaleis dat een deel van de collectie van de wereldberoemde Hermitage huisvest. We krijgen een uitgebreide rondleiding van ca. 2 uur door de Hermitage, een van 's werelds grootste en bekendste musea, dat uit vijf met elkaar verbonden gebouwen bestaat. In de overdadige zalen zien we fantastische kunstvoorwerpen die grotendeels zijn bijeengebracht door tsarina Catharina de Grote. Een absoluut hoogtepunt vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters waaronder Leonardo da Vinci. Ook de prachtige troon- en balzalen, de beschilderde gangen en het fantastische trappenhuis zijn een lust voor het oog. Na de rondleiding en koffiepauze kunnen we op eigen gelegenheid de rest van dit immense museum gaan verkennen. Het is ook mogelijk de stad verder te gaan ontdekken. We wandelen zelf terug naar het hotel dat ook centraal is gelegen.


Gouden Ring

Soezdal.jpg

Dag 5: We kunnen de bagage na het ontbijt bij de receptie in bewaring geven (ca. € 1 per koffer). We hebben nog voldoende tijd om bv. de prachtige Bloedkerk te bezoeken. Bij een van de vele supermarkten kunnen we iets te eten en drinken kopen voor de treinreis. In de middag wandelen we in 5 minuten met onze gids van het hotel naar het treinstation voor de sneltrein naar Vladimir. Op het perron nemen we afscheid van onze gids. Rond 23.00 uur komen we in Vladimir aan waar we worden verwelkomd door onze lokale gids. Transfer naar het hotel in Soezdal, zo'n 35 km van Vladimir, waar we de komende 2 nachten in een 3-sterren hotel zullen verblijven.
 
Dag 6: We beginnen de dag met een rondrit door Vladimir, de schatkamer van oud Russische kunst. We bezichtigen de Golden Gate, de grote Oespenski-kathedraal en de Dimitri-kathedraal, bekend om het mooiste steenhouwwerk uit de Russische geschiedenis. Rond lunchtijd rijden we terug naar het schilderachtige plaatsje Soezdal. In het oude kremlin bekijken we het aartsbisschoppelijk paleis en het kleine iconenmuseum (indien geopend). Uiteraard staat ook het enorme kloostercomplex Spaso-Efimievski met de mooie Preobrazhenski-kathedraal op het programma. Het geweldige en zeer beroemde carillon van de klokkentoren speelt elk uur.

Dag 7: Na het ontbijt rijden we naar Sergiev Posad, een van de oudste plaatsjes van de Gouden Ring. In dit Russisch-Orthodoxe dorp zien we sprookjesachtige kerken en het prachtige Trinity Sergievklooster. We bezichtigen het mooiste klooster van Rusland dat al in 1774 de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde) kreeg. Het is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van het land. Kooplieden en adellijke families ruilden hier hun goud en edelstenen tegen goddelijke steun. Zo konden de monniken de beste architecten en kunstenaars inhuren. De heilige Sergius van Radonezj ligt in een van de kerken begraven. Op de binnenplaats bevindt zich ook een waterbron met heilig water. Veel Russen brengen lege flessen mee van huis om deze te vullen met het geneeskrachtige water, wat zeker navolging verdient! Een lichte lunch in Sergiev Posad is inbegrepen. Het is nu nog zo'n 60 km rijden naar Moskou (vanwege de files kan dit stukje 2 uur in beslag nemen). In de loop van de middag komen we in Moskou bij Hotel Izmailovo**** Vega aan.


Moskou

KremlinKathedraal2.jpg

Dag 8: We beginnen de ochtend met een uitgebreide stadsrondrit door Moskou. We zien verschillende imponerende monumenten, belangrijke regeringsgebouwen (KGB) en de mooiste kathedralen. Vanaf de Mussenberg (Lenin Hills) hebben we een mooi uitzicht over de stad. Onderweg stoppen we bij het Victory Park met het imponerende gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. We eindigen de rondrit bij het wereldberoemde Rode Plein. We maken een wandeling over het plein en bezoeken de prachtige winkelpassage Goem. Na de lunchpauze rijden we onder leiding van de gids via een aantal indrukwekkende metrostations, ook wel 'ondergrondse volkspaleizen' genoemd die tot de mooiste ter wereld kunnen worden gerekend, naar de artiestenwijk Arbat. Op de oude autovrije Arbatstraat kunnen we op een terrasje een drankje nemen. De gids brengt ons in de loop van de middag per metro terug naar het hotel. Het is ook mogelijk op eigen gelegenheid in de stad te blijven.

Dag 9: Na het ontbijt gaan we met onze gids per metro naar het Kremlin. Deze oude vesting symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied ook 5 kathedralen en enkele paleizen (niet toegankelijk). Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven.
We bezoeken het Paleis van de Patriarch en 2 kathedralen waar we verschillende keizerlijke sarcofagen zien. Binnen de muren van het Kremlin lopen we ook langs het vroegere arsenaal, het kantoor van de president, de Tsarenklok van maar liefst 200 ton ('s werelds grootste klok) en het Tsarenkanon van 40 ton. Na het Kremlin wandelen we via het Monument van de Onbekende Soldaat naar het Rode Plein voor een lunchbreak. Iets verderop bekijken we het onlangs geopende Park Zaryadye vanwaar we een prachtig zicht hebben op het Kremlin. Hier ligt ook het unieke Romanovhuis uit de 16de eeuw. De familie Romanov woonde hier totdat Michail Romanov als tsaar zijn intrek nam in het Kremlin. Het interieur geeft een goed beeld van het leven in die tijd. Met de metro rijden we terug naar het hotel.

Dag 10: Vandaag kunnen we onze dag naar eigen inzicht indelen. Vraag onze gids hoe we onze interesse het best vorm kunnen geven! Op loopafstand van het Rode Plein bevinden zich nog tal van bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Christus Verlosser Kathedraal. 

Dag 11: Na het ontbijt verlaten we onze hotelkamer (bagage kan tegen betaling bij de receptie in bewaring worden gegeven). Ochtend ter vrije besteding. In de middag  transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht met KLM naar Amsterdam.


Reserveer

11-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg - Gouden Ring - Moskou vanaf € 1.445,-

Vladimir.jpg

Vertrekdata en prijzen 2020

25 april: uitverkocht
23 mei: € 1.555,-
13 juni: uitverkocht
27 juni: € 1.555,-
15 juli: € 1.475,- uitverkocht
25 juli: € 1.475,-
8 augustus: uitverkocht
22 augustus: € 1.475,-
6 september: € 1.445,-
26 september: € 1.445,-

Toeslag eenpersoonskamer:
Hoogseizoen: € 400,-
Tussenseizoen: € 355,-
Laagseizoen: € 300,-

Inbegrepen
Vluchten met KLM, accommodatie inclusief 10x ontbijt, 1 lunch, alle genoemd vervoer (m.u.v. metrokaartjes), inclusief toegangsgelden, Engelstalige gidsen, audiosysteem tijdens excursies in Moskou en Sint Petersburg.

Niet inbegrepen
Ruimbagage (€ 50,- per koffer), reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), visum (kan door ons verzorgd worden: € 110,-), metrokaartjes.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 00 31 30 243 96 34
E-mail: info@eurocult.nl